Πώς θα γίνεις μία σούπερ ηρωίδα της καθημερινότητας

Πώς θα γίνεις μία σούπερ ηρωίδα της καθημερινότητας

... κάνοντας τη δική σου ζωή και των άλλων, να θυμίζει ταινία

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η «Μένουμε Σπίτι» περίοδος μέχρι και τώρα που λήγει, πιθανότητα δεν έχει συμβεί κάτι αξιοσημείωτο στη ζωή σου εντός. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι συγκλονιστικό για να αποκτήσει σασπένς η κάθε σου ημέρα σου.

Τις προάλλες, ένας φίλος μου είπε στο τηλέφωνο πως όλο αυτό το διάστημα, κατάφερε να παραμείνει ανέλπιστα αισιόδοξος και ψύχραιμος, αντιμετωπίζοντας την παρούσα κατάσταση σαν μία… one room movie. Μία ταινία στην οποία δεν ήθελε να συμμετέχει, αλλά έπρεπε που να παίξει όσο καλύτερα μπορούσε, μέχρι το τέλος. Αυτό που εννοούσε είναι πως βρήκε τρόπους να βάλει τις δικές του σκηνοθετικές «πινελιές» που έκαναν το -κατά τα άλλα boring- σενάριο της νέας πραγματικότητας, πολύ πιο αισιόδοξο και διασκεδαστικό.

Μπορεί σε κάποιους να φανεί παιδικό, όμως μερικοί από εμάς, βάζοντας μπρος τη θέληση και τη φαντασία μας, μπορέσαμε όντως να γίνουμε σούπερ ήρωες στην «ταινία» της ζωής μας. Η ίδια η ζωή μας, άλλωστε, βρίθει από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που η καλοσύνη και η δύναμή τους, ξεπέρασαν ακόμη και τους υπεράνθρωπους ηρωισμούς που συναντάμε σε χολιγουντιανά blockbusters.

Τι κι αν δεν έχουμε περικάρπια που πετάνε ακτίνες λέιζερ και ικανότητες τηλεμεταφοράς; Υπάρχουν μερικά λαμπρά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως αν το θέλουμε, μπορούμε να γίνουμε ήρωες, έστω και για μια ημέρα. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά από αυτά τα παραδείγματα, τα οποία έφτασαν στα... αυτιά και το inbox μας όσο «Μέναμε Σπίτι» και μας έδωσαν έμπνευση και κίνητρο να σκαρφιστούμε πρωτότυπες ιδέες για να στείλουμε και εμείς, τα δικά μας θετικά vibes στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Super Girl Going GIF from Supergirl GIFs

H Τόνια έκανεκαντάδα στην Ειρήνη

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος με τον οποίο η Τόνια θα έμπαινε οικειοθελώς σε καραντίνα, αυτός είναι δίχως δεύτερη σκέψη, η κολλητή της η Ειρήνη. Από το Γυμνάσιο πάνε «πακέτο», στα καλά και τα άσχημα. Έλα όμως που τη δεδομένη στιγμή, η Ειρήνη μοιράζεται το σπίτι με τον φίλο της και τη γάτα της, οπότε το lockdown βρίσκει την κάθε μία σπίτι της. Κάθε φορά που κλείνουν το τηλέφωνο ή ολοκληρώνουν το video call έπειτα από ένα δίωρο update της καθημερινότητας, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό της Τόνιας, είναι η επόμενη φορά που θα σεργιανίσουν τα στενά της πόλης τραγουδώντας και ψάχνοντας τη θέση που πάρκαραν το αυτοκίνητο, έπειτα από ένα ξέφρενο Σαββατόβραδο! Αυτή η ανάμνηση από την πρo Covid-19 εποχή, ήταν που της έδωσε και την ιδέα να φορέσει τα snickers της και να πάει περίπατο κάτω από το μπαλκόνι της Ειρήνης. Μόλις έφτασε, την πήρε τηλέφωνο και αφού της ζήτησε να κοιτάξει από το παράθυρο, άρχισε να της τραγουδάει μέσω τηλεφώνου ένα άσμα της Cindy Lauper, το οποίο ξέρει ότι της αρέσει.

Μην χάνεις άλλον χρόνο, λοιπόν. Εμπνεύσου από την κίνηση της Τόνιας! Εάν η φίλη σου μένει μόνο λίγα τετράγωνα μακριά από το σπίτι σου, αξίζει να επεκτείνεις λίγο παραπάνω τον απογευματινό σου περίπατο για να της κάνεις μία -σχεδόν παραδοσιακή- καντάδα, επιλέγοντας ένα από τα αγαπημένα σας 90s κομμάτια, ένα ρεφρέν που έχει σφραγίσει τη φιλία σας, ακόμη και το «Μια ζωή μαζί» του Σάκη Ρουβά. Αν δεν το αξίζει εκείνη, τότε ποιος;

Phoebe's Breakup Song GIF from Friends GIFs

Η Ρόζα έστειλε έναμελωδικό... boost στην Πέννυ

Όσο η Πέννυ βρίσκεται στο Μεταξουργείο και εργάζεται ακόμη από το σπίτι, η Ρόζα χιλιόμετρα μακριά, συγκεκριμένα στο μακρινό Brighton, της ετοιμάζει μία... μελωδική κάρτα για να της στείλει με το ταχυδρομείο! Χρησιμοποιώντας παλιά χαρτιά, εικόνες από περιοδικά και ένα γκλίτερ που βρήκε ξεχασμένο στο νεσεσέρ της, έφτιαξε ένα μοναδικό DIY κολλάζ στο εξώφυλλο της κάρτας, η οποία έκρυβε μέσα χειρόγραφες σκέψεις, μοβ φιλάκια με κραγιόν και ένα... mixtape! Μία λίστα δηλαδή, με δεκαπέντε ψαγμένα μουσικά «διαμαντάκια», που σκοπό έχουν να βοηθήσουν την Πέννυ να γίνει πιο παραγωγική και να συγκεντρώνεται ευκολότερα τις ώρες που εργάζεται από το σπίτι.

Κακά τα ψέματα. Αληθινοί φίλοι όπως η Ρόζα, στα δύσκολα φαίνονται. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλά που θέλεις να πεις και εσύ στην αδερφή, τον φίλο ή τη μαμά σου, σκέψεις που έκανες όσο ήσουν μακριά τους. Και η μουσική μπορεί να γίνει το μέσο να τις εκφράσεις και να έρθετε ακόμη πιο κοντά.

Play Cassette GIF from Play GIFs

Η Αλίκη γλύκανε μεμία έκπληξη τους γονείς της

Μπορεί η Αλίκη να μην έχει ιδέα από μαγειρική και να κατοικεί στο Βέλγιο εδώ και δύο χρόνια, όμως τίποτα δεν την εμπόδισε από το να χαρίσει στους γονείς της μία απολαυστική έκπληξη! Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει, ήταν να επισκεφθεί το ελληνικό app για online delivery, που υπήρχε ήδη στο κινητό της, από όταν έμενε ακόμη στην Ελλάδα. Ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα βήματα, παρήγγειλε από τη συνοικιακή κρεπερί κοντά στο πατρικό της, δύο λαχταριστές βάφλες με μπόλικο παγωτό. Έδωσε για τόπο παράδοσης τη διεύθυνση των γονιών της, πέρασε τη χρέωση της παραγγελίας στην κάρτα της και ζήτησε πάνω στο χάρτινο πακέτο να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο με μαρκαδόρο. Μπορεί ο κύριος Στέλιος, δηλαδή ο μπαμπάς της Αλίκης, να πλάνταξε σαν μικρό παιδί όταν το delivery boy του παρέδωσε το πακέτο, όμως το λαχταριστό περιεχόμενο και κυρίως η τρυφερή κίνηση της κόρης του προς εκείνους, πλημμύρισαν την καρδιά του με περηφάνια!

Μην ξεχνάς πως ένα απολαυστικό γεύμα, θα είναι πάντα ο πιο απλός και ανθρώπινος τρόπος να εκφράσεις την αγάπη σου στον άλλο, όσα και αν είναι τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν.

Ariana Grande Did Somebody Order APackage GIF from Arianagrande GIFs

Last but not least... η κυρία του τρίτου

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το παράδειγμα της κυρίας Χ., χήρα γιατρού με μία κόρη και δύο εγγόνια, η οποία μένει μόνη στο αριστερό διαμέρισμα του τρίτου ορόφου. Εκείνη είναι που κάθε απόγευμα γεμίζει με νερό και τροφή τα κυπελάκια που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο για τις... γατίσιες «συμμορίες» που έχουν κατακτήσει τη γειτονία. Τι κι αν πλησιάζει τα 80 χρόνια ζωής; Όσο μπορεί να ανεβοκατεβαίνει τη σκάλα, θα παραμένει συνεπής στην ίδια διαδρομή και θα φροντίζει τις τετράποδες φίλες της.

Αυτό που δεν γνωρίζει όμως, είναι πως κάποιος άλλος φροντίζει την ίδια στιγμή για εκείνη. Κάθε απόγευμα την ώρα που ακούγεται η πόρτα του σπιτιού της να κλείνει, ένα ζευγάρι μάτια την περιμένει πίσω από το τζάμι του δεύτερου ορόφου και μόλις τη δει στο πεζοδρόμιο, πετάγεται στο μπαλκόνι να τη χαιρετήσει και να ρωτήσει πώς πήγε η μέρα της.

MFW Someone Rings My Doorbell Late At Night GIF from Amelie GIFs

Με άλλα λόγια, αν σε χωρίζει μία πόρτα ή ένας όροφος από κάποιο άτομο που γνωρίζεις πως μένει μόνο και ειδικότερα εάν αυτό το άτομο είναι τρίτης ηλικίας, προσπάθησε να διατηρήσεις επικοινωνία μαζί του. Μην διστάσεις να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Εάν δεν έχετε ιδιαίτερες επαφές και νιώθεις αμήχανα να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς απλά να σπρώξεις κάτω από την πόρτα ένα χαρτί με το όνομα και το τηλέφωνό σου, ώστε να σε καλέσει αν χρειαστεί οτιδήποτε.