Από το locdating στο hardballing: Τα dating trends της μετά Covid εποχής

Από το locdating στο hardballing: Τα dating trends της μετά Covid εποχής

Ο έρωτας στην εποχή της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό είναι κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει ήδη τόσο εκείνοι οι οποίοι είναι μόνοι τους τελευταίους μήνες, όσο και εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε σχέση, αλλά δεν συγκατοικούν με τους συντρόφους τους.

Σε ό,τι αφορά στους απανταχού singles, το σίγουρο είναι πως η νέα πραγματικότητα έβαλε «στον πάγο» την ερωτική τους ζωή, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθειά τους να βρουν το ιδανικό για εκείνους ταίρι. Ειδικότερα όσοι δεν «το έχουν» με την τεχνολογία ή δεν προτιμούν να στρέφονται συχνά σε online dating πλατφόρμες και εφαρμογές, αισθάνονται ή βρίσκονται ενδεχομένως σε πιο δύσκολη θέση.

Ακόμη και όταν αρχίσουμε να επιστρέφουμε όμως δειλά-δειλά στην κανονικότητα όπως περίπου τη γνωρίζαμε πριν τον Covid-19, θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στις άλλοτε γνώριμες και αγαπημένες dating συνήθειές μας;

Η λίστα με τα dating trends του 2021 έχει ενδιαφέρον και σε αυτή ξεχωρίζουν τέσσερις τάσεις που, όπως φαίνεται, θα κυριαρχήσουν τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με έρευνα του dating app, Bumble. Ας τις ανακαλύψουμε, λοιπόν, για να πάρουμε μια «γεύση» από όσα ενδεχομένως μας περιμένουν στον κόσμο των ραντεβού, στη μετα-Covid εποχή.

Locdating καιεπιμένουμε λόκαλ

To locdating θα αποτελέσει την κυρίαρχη τάση στον κόσμο των ραντεβού μετά την πανδημία και το γιατί, μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό. Ουσιαστικά, στη μετά Covid εποχή, όλο και περισσότεροι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα προτιμήσουν να βγουν ραντεβού με κάποιο άτομο που ζει στην περιοχή τους. Για την ακρίβεια, το 48% των ερωτηθέντων της έρευνας του Bumble απάντησε ότι θα επιμείνει… τοπικά σε ό,τι αφορά στα ραντεβού του μετά την πανδημία. Το άγχος που αισθανόμαστε αυτή την περίοδο λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας και όλων όσων έχουμε βιώσει, μας ωθεί στο να προτιμήσουμε να μην απομακρυνθούμε σημαντικά από τον τόπο κατοικίας μας για να βγούμε ραντεβού ή να επισκεφτούμε το σπίτι ενός εν δυνάμει συντρόφου. Εκτός από dating apps τα οποία μπορούμε πάντως να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να βρούμε ένα άτομο που μας ενδιαφέρει και ζει στην περιοχή μας, μπορούμε επίσης να στραφούμε σε πιο… παραδοσιακές λύσεις. Έχοντας τα μάτια μας ανοιχτά την ώρα που απολαμβάνουμε έναν περίπατο στο πάρκο της περιοχής μας, όταν βγάζουμε βόλτα τον σκύλο μας, όταν πηγαίνουμε για τρέξιμο ή ακόμη και όταν επισκεπτόμαστε ένα συνοικιακό καφέ, έχουμε σημαντικές πιθανότητες να πέσουμε πάνω σε κάποιον που έχει ανάγκη από λίγο… λόκαλ dating.

Astrolove και αφήνουμε τα άστρα να μαςδείξουν τον δρόμο της αγάπης

Όσο παράξενο και αν φαντάζει, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα του Bumble, θα αφήσουν τα… άστρα να τους δείξουν τον δρόμο της αγάπης. Αυτός είναι ο λόγος που στη λίστα με τα dating trends του 2021, περιλαμβάνεται επίσης η λέξη astrolove. Ουσιαστικά, με βάση το νέο αυτό trend, πολλοί θα θελήσουν να βγουν ραντεβού ανάλογα με τη ζωδιακή συμβατότητα που έχουν με ένα άλλο άτομο. Να αναφέρουμε απλώς ότι στη Βρετανία, όπου και πραγματοποιήθηκε η έρευνα του Bumble, πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα πρόσθεσαν την πληροφορία του ζωδίου τους στο dating προφίλ τους τους τελευταίους μήνες, γεγονός που φέρεται να αύξησε τις πιθανότητες να βρουν ταίρι κατά 53%.

Slow dating και το πάμε χαλαρά

Οι νέες συνθήκες στη ζωή μας, μας ώθησαν στο να ρίξουμε τους ρυθμούς της καθημερινότητας μας και την ίδια ώρα, να γίνουμε περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι στους ανθρώπους που έχουμε ή θέλουμε να έχουμε δίπλα μας. Περνώντας τις ελεύθερες μας ώρες εντός, είχαμε περισσότερο χρόνο για να σκεφτούμε -και σε πολλές περιπτώσεις να… υπεραναλύσουμε- τι θέλουμε από μία σχέση. Μετά την πανδημία, λοιπόν, θα πάμε χαλαρά σε ό,τι αφορά στα ραντεβού μας, με τον όρο slow dating να βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις τάσεις στα ραντεβού για το 2021. Τι σημαίνει ότι θα κάνουμε slow dating; Απλούστατα ότι θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιον, προτού επενδύσουμε σε εκείνον και συνδεθούμε ερωτικά μαζί του.

Hardballing και ταπράγματα είναι σοβαρά

Το 2020 μείναμε στο σπίτι μας και υπεραναλύσαμε κάθε προηγούμενη σχέση που είχαμε. Είδαμε πιο καθαρά τα red flags που έπρεπε να είχαμε προσέξει, ξεκαθαρίσαμε τι μπορούμε να ανεχτούμε και τι όχι σε μία σχέση και κυρίως, αναλογιστήκαμε τα λάθη μας, αλλά και εκείνα των συντρόφων μας. Πάνω από όλα όμως, κατανοήσαμε ότι όσο και αν μας ενθουσιάζουν τα περιστασιακά φλερτ, η ανάγκη μας να βρούμε έναν σύντροφο ζωής, έναν άνθρωπο που μπορεί να μην καλύπτει όλα μας τα «κουτάκια», αλλά θα μας αγαπάει πραγματικά για αυτό που είμαστε, είναι μεγαλύτερη. Κακά τα ψέματα, άλλωστε: Όσες από εμάς παραμείναμε singles κατά τη διάρκεια του 2020, βιώσαμε πιο έντονα το αίσθημα της μοναξιάς. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, το 2021 πολλοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι δεν θα συμβιβαστούν σε ό,τι αφορά στην επόμενή τους σχέση. Θα ψάξουν καλά για να βρουν τον άνθρωπο που ξέρουν ότι αξίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους, γνωρίζοντας πλέον καλύτερα τις ανάγκες και τον ίδιο τους τον εαυτό. Θα επενδύσουν, λοιπόν, σε μία σχέση σοβαρή και θα πουν «όχι» στο περιστασιακό dating. Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα του hardballing.

Το σίγουρο είναι πως έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στον κόσμο των ραντεβού μετά την πανδημία. Το αν θα επιστρέψουμε σύντομα στις dating συνήθειες που είχαμε πριν τον Covid-19, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα περιμένουμε να ανοίξουν τα μπαρ και τα αγαπημένα μας στέκια για να ψάξουμε την αγάπη και τον έρωτα. Είτε στραφούμε στην τεχνολογία (δηλαδή τα dating apps), είτε όχι, ευκαιρίες για γνωριμίες υπάρχουν. Αρκεί να έχουμε τις καρδιές μας «ανοιχτές», όπως φυσικά και τα μάτια μας. Ίσως ο έρωτας μας περιμένει στον επόμενο απογευματινό περίπατό μας.