Ποια είναι τα ρούχα που δεν θέλουμε να φορέσουμε στην post-lockdown εποχή

Ποια είναι τα ρούχα που δεν θέλουμε να φορέσουμε στην post-lockdown εποχή

Η αλήθεια είναι πως από τον προηγούμενο Μάιο μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας και ένα από αυτά, είναι σίγουρα ο τρόπος που ντυνόμαστε. Περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι και απολαμβάνοντας τα απογεύματα ανοιξιάτικους περιπάτους στην πόλη, οι φόρμες, τα home wear, τα snickers, τα κολάν, τα άνετα oversized μπλουζάκια, έχουν γίνει πλέον μία προέκταση του εαυτού μας, αφού είναι ο ρουχισμός που μας επιτρέπει να νιώθουμε άνετες και κομψές, όπου κι αν είμαστε. Αυτό ισχύει ακόμη και για όλες εμάς, που μέχρι πέρυσι θεωρούσαμε το ντύσιμο μία αναπόσπαστη «ιεροτελεστία» μέσα στην καθημερινότητα, ένα κίνητρο για να σηκωθούμε το πρωί λίγα λεπτά νωρίτερα από το κρεβάτι.

Όπως είναι λογικό, ακόμη και αν λατρεύουμε να μισούμε το slob-chic που έχει «κατακτήσει» τις γκαρνταρόμπες, το στυλ και την καθημερινότητά μας, ακόμη και αν υπάρχουν στιγμές που αναπολούμε με νοσταλγία τα Σαββατόβραδα που γυρίζαμε στην πόλη φορώντας τα τακούνια και τις φούστες μας, ποτέ μέχρι πρότινος δεν νιώθαμε τόσο άνετες όσο σήμερα. Γιατί όλο αυτό το διάστημα που περάσαμε φορώντας φόρμες και πιτζάμες, μπήκαμε στην διαδικασία να αναθεωρήσουμε ποια είναι τα κομμάτια που αξίζουν όντως μία θέση στη ντουλάπα μας και τελικά, να συνειδητοποιήσουμε πως μπορούμε να δείχνουμε στυλάτες και όμορφες, χωρίς να… υποφέρουμε. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με όλα εκείνα τα ρούχα που αγαπήσαμε στο παρελθόν, αλλά δεν θα μας συντροφεύουν στη μετά-lockdown εποχή.

Τα ψηλά καιάβολα τακούνια που φορούσαμε την Πρωτοχρονιά

Η τελευταία φορά που θυμάσαι τον εαυτό σου να φοράει τακούνια ήταν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που μας πέρασε; Εάν η απάντηση είναι «ναι» και είσαι και εσύ μία από εμάς που λίγο μετά την αλλαγή της χρονιάς, βγάλαμε τα ψηλοτάκουνα και τα βάλαμε ξανά πίσω στο κουτί τους, μάλλον ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς εντελώς, τουλάχιστον για φέτος. Εφόσον όλο αυτό το διάστημα μπόρεσες να παραμείνεις στυλάτη φορώντας μόνο τα sneakers ή τις παντόφλες σου, να ξέρεις πως τα καλοκαιρινά πέδιλα, τα σανδάλια, τα slides και τα loafers που θα «αγκαλιάζουν τα βήματά μας τους επόμενους μήνες, είναι η ιδανική εναλλακτική για να «απογειώσεις» τις εμφανίσεις σου, χωρίς να καταπονήσεις τα πόδια σου ή να αισθάνεσαι under-dressed. Στην τελική, δεν είναι οι πόντοι του τακουνιού που αναβαθμίζουν και κάνουν τη διαφορά σε μία εμφάνιση, αλλά το σχέδιό του παπουτσιού και ο τρόπος που συνδυάζεται με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Το skinny jean που μας κολακεύει αλλά δεν μας βολεύει καθόλου

Κακά τα ψέματα. Όλες έχουμε ένα jean παντελόνι στην ντουλάπα μας, με το οποίο κάθε φορά δίνουμε «μάχη» σώμα με σώμα, για να μπορέσουμε να το κουμπώσουμε. Ρουφάμε κοιλιές, ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, τραβάμε τα παντζάκια, σηκώνουμε λεκάνη, ώσπου κερδίζουμε και περνάμε την υπόλοιπη ημέρα, με έναν σφιχτό «κόμπο» στο στομάχι. Και κάπου εδώ προκύπτει ένα πολύ βασικό ερώτημα: Γιατί προσπαθούμε να χωρέσουμε σε ένα ρούχο όταν δεν μας χωράει και όταν υποτίθεται πως σκοπός του είναι να μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα; Γιατί εάν το καλοσκεφτείς, τα jean ρούχα είναι κατασκευασμένα για μας «συντροφεύουν» σε περιστάσεις που θέλουμε να νιώθουμε άνετες, όπως είναι μία βραδινή έξοδος με τις φίλες μας, μία μονοήμερη εκδρομή ή μία βόλτα στα μαγαζιά. Ακόμη και αν ένα jean έχει σχεδιαστεί στενό και άβολο με σκοπό να μας κολακεύει, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει μία τόσο μεγάλη θυσία και σίγουρα, όχι μία θέση μέσα στην ντουλάπα μας.

Τα wonder εσώρουχα με την μπανέλα και ταμαξιλαράκια

Τα εσώρουχα που «αγκαλιάζουν» καθημερινά το στήθος μας, είναι αυτά που στηρίζουν και αναδεικνύουν ένα βασικό κομμάτι από τη σιλουέτα μας. Και όλες ξέρουμε πως, όταν ένα ρούχο ή ένα εσώρουχο μας κολακεύει, αυτόματα νιώθουμε και ένα «τσακ» πιο όμορφες, αποκτάμε λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα μας… κοπεί η ανάσα από ένα «θαυματουργό» wonderbra, μία σιδερένια μπανέλα ή ένα σκληρό προσθετικό μαξιλαράκι, για να τονίσουμε το μπούστο μας. Αντίθετα, μπορούμε να επενδύσουμε σε sportwear επιλογές, δηλαδή ανατομικά μπουστάκια παρόμοια με αυτά που φοράμε στις προπονήσεις μας ή δαντελωτά bralette, που είναι κατασκευασμένα από μαλακά, φιλικά υλικά, κρατάνε σταθερό το στήθος και δεν μας πιέζουν. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα μαγιό μας, τα οποία εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε να αρχίσουμε να τα φοράμε από σήμερα κιόλας, δίνοντας μία καλοκαιρινή και ξέγνοιαστη «πινελιά» στις εμφανίσεις μας.

Το φουσκωτόμπουφάν που μας κάνει να νιώθουμε σαν ρομπότ

Ξέρεις πολύ καλά σε ποιο μπουφάν αναφέρομαι, σε εκείνο το μακρύ, φουσκωτό με την κουκούλα που σε κρατούσε ζεστή τον Φεβρουάριο στις βραδινές βόλτες με το σκύλο, τα χειμωνιάτικα πρωινά του lockdown που έπινες καφέ στο μπαλκόνι και σε έβγαλε «ασπροπρόσωπη» πριν δύο χρόνια που έκανες Χριστούγεννα στην Πράγα. Φαντάζομαι πόσο έχεις σιχαθεί να το βλέπεις, πόσω μάλλον να το φοράς, για αυτό μπορείς να το καταχωνιάσεις asap στο βάθος της ντουλάπας, μέχρι την επόμενη χειμερινή σου απόδραση σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη ή μέχρι τον επόμενο χιονιά στην Αθήνα. Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε μία ανοιξιάτικη fleece ζακέτα με φερμουάρ, η οποία με το ανάλαφρο, fleece ύφασμά της και τον αθλητικό σχεδιασμό, θα σε συντροφεύει από το πρωί έως αργά το βράδυ, θα σου χαρίζει κορυφαία άνεση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα ζεστά πρωινά θα τη δένεις σαν αξεσουάρ γύρω από τη μέση σου.

Κλείνοντας και ενώ βρισκόμαστε μόλις μία «ανάσα» πριν υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι, μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε εποχή και στην ντουλάπα μας, ξεχωρίζοντας ποια είναι τα κομμάτια που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μας εκφράζουν και να μας αντιπροσωπεύουν. Όλες κρατάμε ρούχα που φοράμε σπάνια έως ποτέ με την ελπίδα πως ίσως κάποια στιγμή θα τα φορέσουμε ξανά, αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ και ούτε πρόκειται. Γιατί, ειδικότερα τώρα που μέσω του slob chic μάθαμε πως να νιώθουμε όμορφες και στυλάτες, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην άνεσή μας, δεν σκοπεύουμε να «θυσιάσουμε» για κανένα ρούχο ή trend αυτή τη μικρή πολυτέλεια της καθημερινότητας!