Break Binary: Γιατί το 2021 είναι η χρονιά που θα πεις «αντίο» σε ταμπού και «πρέπει» #Beeverything

Break Binary: Γιατί το 2021 είναι η χρονιά που θα πεις «αντίο» σε ταμπού και «πρέπει» #Beeverything

Είσαι vegetarian ή pescatarian; Ακούς rock ή pop μουσική; Είσαι party animal ή προτιμάς το σπίτι; Είσαι του Instagram ή του TikTok; Σου αρέσει το boho ή το grunge style; Μαύρο ή λευκό; Επαρχία ή πόλη;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε νέα γνωριμία ξεκινούσε με ένα μικρό δίλημμα. Τι και αν άκουγα κάθε είδος μουσικής; Έπρεπε να επιλέξω μία κατηγορία, ένιωθα την ανάγκη να δώσω μία και μόνο απάντηση, προκειμένου να ανήκω και εγώ σε ένα γκρουπ, για να βάλω αυτομάτως τον εαυτό μου σε μία ομάδα. Με λίγα λόγια, υπήρχε πάντα μία γενικότερη ανάγκη να «κρύβω» τις αντιθέσεις μου και να κρατάω για τον εαυτό μου όλα όσα πραγματικά ήμουν. Και αυτό δεν ίσχυε μόνο για εμένα -ούτε φυσικά μόνο για τη μουσική.

Ήξερα όμως ότι ήμουν πολλά &more -δηλαδή, πολλά περισσότερα από όσα έδειχνα στους γύρω μου- και μεγαλώνοντας, κατάλαβα πώς το να μην δείχνω τις αντιθέσεις μου, το να προβάλλω μία πιο «συγκροτημένη» εικόνα, το να μην αποκαλύπτω όλα όσα είμαι και να επηρεάζομαι από «πρέπει» και ταμπού, μόνο και μόνο για να νιώθω πως «ανήκω» κάπου, μου στερούσε κάτι πολύτιμο: Το να γνωρίσω ουσιαστικά τον εαυτό μου και φυσικά, το να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο και να ανακαλύψω όλες τις δεξιότητες και τα ταλέντα μου.

Ώρα να δείξειςόσα είσαι και ακόμη περισσότερα

Στη δική μου περίπτωση, χρειάστηκε να φτάσω λίγο πριν τα πρώτα «-άντα» για να καταλάβω -επιτέλους- τη σημασία του να μην διστάζω να δείχνω ποια πραγματικά είμαι, του να αναδεικνύω τους διαφορετικούς συνδυασμούς που καθορίζουν την προσωπικότητά μου. Μπορεί, λοιπόν, να μου πήρε καιρό όμως, χαίρομαι που κατάφερα να κατανοήσω πως στην πραγματικότητα, κανείς μας δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Αντιθέτως, όλοι μας είμαστε όσα δείχνουμε &more και ευτυχώς, ζούμε σε μία εποχή που όχι μόνο μας καλεί να δείξουμε τις αντιθέσεις μας, αλλά την ίδια ώρα επιτάσσει το να αφήσουμε πίσω μας τα στερεότυπα, τα «πρέπει» και τα ταμπού που μας περιορίζουν.

Με λίγα λόγια, Break Binary! Tο 2021 είναι η χρονιά που σε καλεί να...#beverything &more και αρκεί μία «ματιά» στα social media για να το διαπιστώσεις. Η διαφορετικότητα είναι πλέον must και όλοι, από τους influencers που «ακολουθείς» μέχρι τους διαδικτυακούς σου φίλους, προσπαθούν να «σπάνε» με τις πράξεις, τις δηλώσεις και τις εμφανίσεις τους κάθε παρωχημένο κανόνα, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν όλα όσα τους κάνουν ξεχωριστούς.

Αυτός είναι ο λόγος που, κατά την άποψή μου, το #BreakBinary powered by glo™ είναι ένα από τα πιο inspiring κινήματα της χρονιάς που διανύουμε! Σκοπός του είναι να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη της σύγχρονης εποχής: Εκείνη του να σταματήσουμε να βάζουμε σε «κουτάκια» και κατηγορίες ανθρώπους και καταστάσεις, του να πούμε «αντίο» στα ταμπού και να μην ορίζουμε τη ζωή και το στυλ μας, με βάση τα «πρέπει». Διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε και να βγάλουμε στην επιφάνεια, όλα όσα είμαστε. Και αυτή είναι αναμφίβολα η «συνταγή» της επιτυχίας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κόντραστο ρεύμα με «όχημα» τις mix & match επιλογέςσου

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και να υποστηρίζεις κάθε σου επιλογή -ειδικότερα αν η μία είναι τελείως αντίθετη από την άλλη- δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, σκέψου πόσα πολλά &more μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου ή πόσους περισσότερους φίλους και επιλογές θα είχες, αν έβγαζες στην επιφάνεια όλες σου τις αντιθέσεις, αν δεν δίσταζες να δείξεις ότι είσαι και το ένα και το άλλο, πώς ακούς και rock, αλλά και ελληνικά, ότι σου αρέσει και το μαύρο και το λευκό, πως είσαι flexitarian και vegan ανά διαστήματα, ότι σου αρέσει και το casual chic, αλλά και το grunge στυλ ή ότι παρά το γεγονός πως ανήκεις στη γενιά των millennials, έχεις και Instagram και Facebook και TikTok.

Γιατί να περιορίζεις συνεπώς τον εαυτό σου, όταν υπάρχουν γύρω σου αμέτρητες ευκαιρίες και επιλογές &more; Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις, λοιπόν, από τα στερεότυπα, τα «πρέπει» και τα ταμπού και να ανακαλύψεις τον μοναδικό κόσμο των αντιθέσεών σου και για να τα καταφέρεις, αρκεί να φροντίσεις να κάνεις στο εξής όλα όσα σε εκφράζουν και σε ευχαριστούν, ακόμη και αν βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Διότι όσο και αν διαφέρουν οι επιλογές σου, αρκεί να κάνεις το δικό σου mix & match για να δημιουργήσεις έναν αρμονικό για εσένα συνδυασμό, έναν συνδυασμό που σε εκφράζει και σου επιτρέπει να βγάζεις στην επιφάνεια, να αναδεικνύεις και να αξιοποιείς κάθε σου ταλέντο.

Πλέον γνωρίζω πως όσο αντίθετες και αν φαντάζουν στους γύρω μου οι επιλογές και οι προτιμήσεις μου, αποτελούν μέρος της δικής μου προσωπικότητας και με κάποιον «μαγικό» τρόπο, ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Ξέρω, λοιπόν, ότι δεν χρειάζεται πια να διαλέγω να είμαι είτε το ένα, είτε το άλλο. Μπορεί να είναι και τα δύο &more, δηλαδή πολλά περισσότερα. Πάνω από όλα όμως, γνωρίζω πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συμβιβάζομαι και να «κρύβομαι» πίσω από στερεότυπα.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, το 2021 δεν υπάρχει χώρος για «πρέπει» και ταμπού. Ο μόνος «κανόνας» που αξίζει και καλείσαι να ακολουθήσεις, είναι εκείνος του να μην χρειάζεται να διαλέγεις να είσαι ή το ένα ή το άλλο. Μπορείς να είσαι και τα δύο &more! Αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά του να ζούμε σε μία non-binary εποχή, που προβάλλει τη διαφορετικότητα!

Διότι όσο περιπλοκή και αν είναι η εποχή μας, την ίδια ώρα είναι απίστευτα συναρπαστική. Βλέπεις, πρόκειται για μία εποχή μεγάλων αντιθέσεων, για μία εποχή που μπορείς να φοράς ό,τι θες, να εκφράζεσαι ανοιχτά, να ποστάρεις ό,τι σε εκφράζει, όσο και αν διαφέρει από τα posts και τα stories των φίλων σου. Και όπως πιθανότατα έχεις διαπιστώσει από τον κόσμο των social media, εκείνοι οι οποίοι κερδίζουν καθημερινά την προσοχή σου, είναι όσοι πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, είναι εκείνοι που διαφέρουν από το σύνολο, είναι αυτοί που προσπαθούν κάθε μέρα να «σπάνε» και από έναν κανόνα, είτε πρόκειται για το στυλ, είτε για ένα ταμπού ή ένα «πρέπει» που όλοι μας έχουμε βαρεθεί να ακολουθούμε. Όσοι διαφέρουν, ξεχωρίζουν και όσοι ξεχωρίζουν, το καταφέρνουν διότι είναι open minded και δεν φοβούνται να δείχνουν σε όλους τις αντιθέσεις τους.

Στη δική μου περίπτωση, το mix & match έχει γίνει πια τρόπος ζωής και όλα ξεκίνησαν με ένα hashtag και ένα βίντεο που είδα online. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να γίνεις και εσύ μέρος του κινήματος #BreakBinary, δες στο βίντεο που ακολουθεί, πώς ο Γιώργος Καραβάς συνδυάζει όλες τις αντιθέσεις που συνθέτουν την προσωπικότητά του και άντλησε έμπνευση για να κάνεις τα πρώτα βήματα… to #Beverything &more!

Δες το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NFL45x9I_GA