#Beeverything: Η γοητεία του να είσαι ο εαυτός σου και να το δείχνεις

#Beeverything: Η γοητεία του να είσαι ο εαυτός σου και να το δείχνεις

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πνεύμα «επαναστατικό». Ήθελα πάντα να πηγαίνω κόντρα σε όλους και σε όλα, μία τάση που έγινε ακόμη πιο έντονη όταν ήμουν έφηβος. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι μόλις πρόσφατα κατάφερα να συνειδητοποιήσω πως πέρασα σχεδόν ολόκληρη την εφηβεία, αλλά και τα φοιτητικά μου χρόνια, κρύβοντας ουσιαστικά τη διαφορετικότητά μου, ακολουθώντας τους άλλους, «κοπιάροντας» συμπεριφορές και κυρίως, αφήνοντας στην αφάνεια πτυχές και αντιθέσεις, που αποτελούσαν -και συνεχίζουν να αποτελούν- κομμάτια του χαρακτήρα μου.

Βλέπεις, για τους φίλους και τους γνωστούς μου, ήμουν πάντα ο Χρήστος που φορούσε μόνο μαύρα, που άκουγε αποκλειστικά ηλεκτρονική μουσική, που δεν πήγαινε σε clubs, που έβγαινε μόνο στο κέντρο της Αθήνας, που ήταν δημοσιογράφος, που δεν έτρωγε vegan πιάτα, που οδηγούσε μόνο μηχανή. Ωστόσο, εγώ γνώριζα πως ήμουν όλα αυτά &more! Διότι μου αρέσει και η ελληνική έντεχνη μουσική, γιατί λατρεύω τα χρώματα και ας δυσκολεύομαι να τα φοράω, γιατί μου έχει λείψει απίστευτα το να πάω σε ένα club, γιατί κατά βάθος θα ήθελα να δοκιμάσω να γίνω vegan, διότι τώρα που μεγαλώνω, αντιλαμβάνομαι ότι η μηχανή με κάνει να νιώθω ανασφάλεια, γιατί εκτός από δημοσιογράφος, είμαι επίσης -έστω και ερασιτεχνικά- κηπουρός, gamer, δρομέας και chef.

Με λίγα λόγια, είμαι πολλά περισσότερα από όλα όσα έδειχνα όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα, είμαι πιο πολύπλοκος και αρκετά διαφορετικός, σε σχέση με ό,τι πιστεύουν οι φίλοι μου για εμένα.

Ώρα να σπάσειςτα στερεότυπα

Λένε πως καθώς μεγαλώνεις, έρχεσαι πιο κοντά με τον πραγματικό σου εαυτό και αυτό, σίγουρα ισχύει στη δική μου περίπτωση. Χρειάστηκε να πλησιάσω τα 30 για να αποδεχθώ κάθε διαφορετική πτυχή του εαυτού μου και κυρίως, για να κατανοήσω ότι δεν με ένοιαζε τι άποψη είχαν οι γύρω μου για εμένα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αποφάσισα πως δεν ήθελα να μένω «κολλημένος» σε στερεότυπα και ότι δεν ήθελα να συμβιβάζομαι με όσα μου άρεσαν και με εξέφραζαν πραγματικά, είδα ότι και οι γύρω μου άρχισαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά και για την ακρίβεια, περισσότερο θετικά.

Βλέπεις, το να έχεις πολλές αντιθέσεις, δεν σημαίνει πως δεν ξέρεις ποιος είσαι ή δεν γνωρίζεις τι θέλεις. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύει πως είσαι αρκετά ώριμος, ώστε να μην φοβάσαι να δείξεις κάθε πλευρά σου, κάθε συνδυασμό που σε κάνει ξεχωριστό.

Με λίγα λόγια, η τάση είναι τώρα #Beeverything και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και ο Γιώργος Καράβας, ένας άντρας με μία προσωπικότητα γεμάτη αντιθέσεις, ο οποίος μέσα από την φιλοσοφία του #BreakBinary, μας δείχνει τώρα πώς ένας άντρας μπορεί να είναι όλα όσα δείχνει &more! Για εμένα, το κίνημα #BreakBinary και το βίντεο που είδα πρόσφατα online με τον Γιώργο Καράβα, τον ambassador της καμπάνιας &more powered by glo™ , στάθηκαν οι αφορμές για να αναλογιστώ πόσo μεγάλη σημασία έχει το να απολαμβάνω τη ζωή μου χωρίς περιορισμούς και να ακολουθώ ό,τι με ευχαριστεί.

Δες το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NFL45x9I_GA

Κάνονταςτα πρώτα βήματα σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις και non binary επιλογές

Ωραία η θεωρία, θα μου πεις. Πώς όμως, μπορούμε να περάσουμε στην πράξη; Είναι άραγε εφικτό να βγάλεις στην επιφάνεια τους συνδυασμούς και τις αντιθέσεις σου, να αναδείξεις δηλαδή διαφορετικές πλευρές του εαυτού σου, από τη μία ημέρα στην άλλη; Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζουν και για να κάνεις την αρχή και να γίνεις και εσύ μέρος του κινήματος #BreakBinary, χρειάζεται απλώς να δημιουργήσεις για εσένα μία καθημερινότητα χωρίς περιορισμούς, συμβιβασμούς ή διλήμματα.

Ξεκίνα, κάνοντας μια επιλογή που σε εκφράζει αλλά είναι έξω από τα συνηθισμένα και κυρίως, φρόντισε να υποστηρίξεις αυτή την επιλογή σου. Τόλμησε, δηλαδή, να κάνεις κάτι διαφορετικό που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις ή φόρεσε κάτι τελείως extreme, το οποίο όμως σου αρέσει πολύ. Πραγματοποιώντας καθημερινά τα δικά σου mix & match -όσο διαφορετικοί και παράξενοι και αν είναι ή δείχνουν συνδυασμοί σου- θα κάνεις το ξεκίνημα για να δημιουργήσεις τον δικό σου non binary κόσμο.

Για εμένα, το δικό μου #BreakBinary «ταξίδι» ξεκίνησε με το να αρχίσω να φοράω περισσότερα χρώματα, με το να ανακοινώσω στους φίλους μου ότι θα γίνω vegan, με το να αρχίσω να ψάχνω για αυτοκίνητο, με το να μην φοβάμαι να συζητάω με τους κολλητούς μου για τα νέα μου χόμπι και μουσικά ακούσματα, όσο «εκτός» από τα συνηθισμένα και αν τους φαίνονταν στην αρχή. Και ξέρεις τι διαπίστωσα; Ότι όσα πιο πολλά &more ήμουν, τόσα περισσότερα κοινά στοιχεία έβρισκα μαζί τους και τόσα περισσότερα #beeveryhting θέματα συζήτησης και επαφής γινόντουσαν μέρος της καθημερινότητάς μας.


Σίγουρα το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα, το να δείχνεις πτυχές του εαυτού σου που κανείς δεν ήξερε ότι είχες, θέλει τόλμη. Ωστόσο, αν υποστηρίζεις τις επιλογές σου, τίποτε και κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο σου να δείξεις ότι είσαι πολλά περισσότερα &more! Να θυμάσαι, λοιπόν, ότι οι κανόνες υπάρχουν για να τους «σπάμε» και πως τα αντίθετα όχι μόνο έλκονται, αλλά συνυπάρχουν, συμπληρώνοντας συχνά το ένα το άλλο και δημιουργώντας μια νέα, πιο ελεύθερη και άνετη πραγματικότητα για όλους. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως εν έτει 2021, τα στερεότυπα και τα «κολλήματα» δεν έχουν θέση στη ζωή μας. Διότι είμαστε όλοι μέρος μιας non-binary εποχής, μιας εποχής στην οποία η διαφορετικότητα και οι αντιθέσεις δεν είναι απλώς αποδεκτές, αλλά πάνω από όλα, επιβραβεύονται!

#Beeverything #BreakBinary