Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: 25 ταινίες για να μπεις στο σωστό mood πριν από τον γάμο

Τζένη Ντεμιράι
Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: 25 ταινίες για να μπεις στο σωστό mood πριν από τον γάμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου, που είναι σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2024, διαλέξαμε για σένα τις ταινίες που αξίζει να δεις για να μπεις στο σωστό mood πριν από τον γάμο σου!

Ο δεσμός δύο ανθρώπων μέσω του γάμου συνδέεται με την αγάπη. Για να φτάσει κανείς στην αγάπη, όμως, περνά από το ταξίδι του έρωτα. Εκείνου του συναισθήματος που γεμίζει το στομάχι σου με πεταλούδες και κάνει τα πόδια σου να τρέμουν.

Κάποια στιγμή το τρέμουλο περνάει και η καρδιά σου σταματά να χτυπά σαν τρελή όταν τον βλέπεις να έρχεται προς το μέρος σου. Και τότε, όταν αρχίζει να σε πλησιάζει ξεκινάς να χαμογελάς και να νιώθεις τη γαλήνη και την οικειότητα που δεν θα άλλαζες με τίποτα.

Το καλό του γίνεται και δικό σου καλό. Η δυστυχία του γίνεται και δική σου δυστυχία. Οι επιτυχίες του γίνονται και δικές σου επιτυχίες. Η ζωή του γίνεται και δική σου ζωή. Γίνεται ο άνδρας σου, εσύ η γυναίκα του και κάθε δυσκολία του κόσμου μοιάζει να μοιράζεται στα δυο.

zevgari.jpg

Πηγή: Pexels

Όταν φτάνει η στιγμή να υποδεχτείς όλα αυτά τα συναισθήματα, αντιλαμβάνεσαι ότι συνοδεύονται από μία σημαντική αναθεώρηση: Ο γάμος δεν είναι μία τυπική διαδικασία. Δεν είναι ένας τρόπος να γίνουν ευκολότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν μία οικογένεια, ή ένας τρόπος να δώσεις λίγη χαρά στη μητέρα σου. Ο γάμος είναι η ένωση σας.

Αν ετοιμάζεσαι να παντρευτείς και να ζήσεις από πρώτο χέρι αυτή την αναθεώρηση υπάρχουν μερικές ταινίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να γελάσεις, να κλάψεις, να αισθανθείς τυχερή και τελικά να ξεπεράσεις το άγχος και να ανυπομονείς ακόμα περισσότερο να φτάσει επιτέλους αυτή η μέρα, που θα σημαδευτεί ως μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής σου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου, που είναι σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2024, διαλέξαμε για σένα τις ταινίες που αξίζει να δεις για να μπεις στο σωστό mood πριν από τον γάμο σου!

Ο Brad Pitt θα υποδυθεί έναν κριτικό κινηματογράφου στην τελευταία ταινία του Quentin Tarantino

#1 Γάμος αλά ελληνικά

Τι κι αν το «Γάμος αλά ελληνικά 3» που κυκλοφόρησε το 2023 δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές; Η πρώτη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά» είναι νούμερο ένα στη λίστα με τις ταινίες που θα σε βάλουν στο σωστό mood και θα σε κάνουν να ανυπομονείς να ντυθείς νύφη και να σταθείς δίπλα στον αγαπημένο σου.

#2 Γαμο-Μπελάδες

Αυτή η κωμωδία θα σε κάνει να γελάσεις και να εύχεσαι να εμφανιστεί στη δεξίωση του γάμου σου ο Owen Wilson και ο Vince Vaughn. Στο επίκεντρο της ιστορίας του «Wedding Crashers» τίθενται δύο διαμεσολαβητές διαζυγίων που διαλύουν γάμους με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν γυναίκες.

#3 Ο Κουμπάρος

Ο πρωταγωνιστής (και κουμπάρος) σε αυτή την ταινία αποκαλύπτει τα μυστικά των φίλων του σε ένα βιβλίο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη και προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι δεν θα μάθουν ότι το μυθιστόρημα που θα γίνει best seller θα τους αφορά.

#4 Φιλενάδες

Ούτε και σε αυτή την ταινία βρίσκεται στο επίκεντρο το ζευγάρι που παντρεύεται, αλλά η παράνυφος. Το όνομα της είναι Annie και περνώντας μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στη ζωή της αποφασίζει να ξεφύγει από αυτό βάζοντας ως στόχο να γίνει η καλύτερη παράνυφος στον γάμο της καλύτερης της φίλης. Το «bridesmaids» ήταν υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ το 2012 και αυτό είναι ένας ακόμα λόγος να το βάλεις στη λίστα με όσα σκοπεύεις να δεις πριν από τον γάμο σου ή αυτόν της καλύτερης σου φίλης.

#5 Η νύφη το 'σκασε

Ναι η Julia Roberts και ο Richard Gere έχουν την τέλεια χημεία και στην ταινία «Runaway bride» γίνεται ολοφάνερο!

Η Roberts το σκάει από τον γάμο της, ενώ ο Gere την καλύπτει, όσο εκείνη ετοιμάζει έναν τέταρτο γάμο και έχοντας στήσει 3 γαμπρούς στην εκκλησία.

#6 Ο γάμος είναι της μόδας

Για να καταφέρεις να εκτιμήσεις την ταινία με τίτλο «Sweet Home Alabama» δε χρειάζονται πολλά, το μόνο που χρειάζεται είναι να αγαπάς τον ρομαντισμό και την κωμωδία. Σε αυτή την ιστορία ένα κορίτσι από την Alabama διχάζεται όταν πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις ρίζες της και μία μεγάλη πόλη.

#7 Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου

Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου είναι μία αγαπημένη ταινία η οποία ξεκινά όταν η Julianne και ο Michael συμφωνούν να παντρευτούν αν είναι ακόμα και οι δύο ελεύθεροι όταν γίνουν 28 ετών. Τελικά, όμως, λίγο πριν η Julianne γιορτάσει τα 28α γενέθλιά της μαθαίνει πως ο Michael παντρεύεται κάποια άλλη. Και το πάρτι ξεκινά!

#8 Ένας τραγουδιστής για το γάμο μου

Αν αγαπάς τη δεκαετία του ’80 η ταινία με τίτλο «Ένας τραγουδιστής για το γάμο μου» είναι για εσένα. Ο Adam Sandler υποδύεται έναν ερωτοχτυπημένο τραγουδοποιό που τυχαίνει να έχει την πιο ρομαντική πρωινή δουλειά- να τραγουδάει σε γάμους. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ερωτεύεται μία νύφη, την Drew Barrymore.

#9 Ο οικογενειακός μας γάμος

Πολιτισμοί συγκρούονται και οικογενειακές βεντέτες έρχονται στο προσκήνιο σε αυτή την ανάλαφρη κωμωδία που γίνεται πεδίο μάχης για τα πεθερικά του Marcus και της Lucia. Όταν οι δυο τους ανακοινώνουν πως πρόκειται να παντρευτούν, οι πατεράδες τους γίνονται έξαλλοι και απειλούν να καταστρέψουν τα πάντα. Το γέλιο είναι δεδομένο και μία συνταγή που δεν μπορεί να μη στεφθεί με επιτυχία.

#10 Ο μπαμπάς της νύφης

Ακόμα μία ταινία που φέρνει στο προσκήνιο το χιούμορ που μπορεί να συνοδεύει τη σχέση γονιού – παιδιού. Αυτή η ιστορία είναι γεμάτη ξεκαρδιστικές στιγμές ενός πατέρα που ετοιμάζεται να παντρέψει το κοριτσάκι του και δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι «θα του φύγει».

#11 Αγάπη είναι...

Αυτή η βρετανική ταινία που έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μιλά για την αγάπη μέσω διαφορετικών ιστοριών. Σε κάθε ιστορία πρωταγωνιστεί και ένα διαφορετικό ζευγάρι. Μαθαίνουμε πως γνωρίζονται, πως ερωτεύονται και πως στην πραγματικότητα «η αγάπη είναι πάντοτε γύρω μας».

#12 27 Φορέματα

Πάντα παράνυφος αλλά ποτέ νύφη. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για την ταινία «27 Φορέματα», στην οποία η πρωταγωνίστρια υπήρξε παράνυφος 27 φορές και ετοιμάζεται για μία ακόμα φορά. Η διαφορά είναι ότι τώρα αισθάνεται ερωτευμένη με το αφεντικό της.

#13 Κορίτσι για τρεις

Η ταινία «Three Men and a Little Lady» είναι το sequel του «Three Men and a Baby». Οι Tom Selleck, Steve Guttenberg και Ted Danson προσπαθούν να χαλάσουν τον γάμο της μητέρας της μικρής Μαίρης, με σκοπό εκείνη να μετακομίσει στο Λονδίνο. Οι περιπέτειές τους μέχρι να τα καταφέρουν είναι στην ουσία το επίκεντρο αυτής της ταινίας.

#14 Mamma Mia!

Βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του 1999, η ταινία «Mamma Mia!» φέρνει στο επίκεντρο την ιστορία της Sophie, η οποία καλεί τους τρεις πρώην της μητέρας της, Donna, στον γάμο της με σκοπό να ανακαλύψει ποιος είναι ο πατέρας της. Η σχέση μητέρας-κόρης και η όμορφη Σκόπελος βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της ταινίας.

#15 Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία

Στην ταινία με τίτλο «Four Weddings and a Funeral» ο χαρακτήρας του Hugh Grant, που είναι Άγγλος ερωτεύεται μία όμορφη Αμερικανίδα δημοσιογράφο. Γνωρίζονται σε έναν γάμο και περνούν τη νύχτα μαζί. Την επόμενη μέρα εκείνη του ζητά να την παντρευτεί. Ο γάμος αυτός δε θα γίνει και θα περάσουν «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» για να ανακαλύψουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.

#16 Ο Βασιλικός Γάμος

Το «Royal Wedding» είναι μία ταινία του 1951, η οποία περιλαμβάνει την εμβληματική ερμηνεία του Fred Astaire. Αυτή η ερμηνεία αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που αυτή τη διαχρονική ταινία, η οποία διαδραματίζεται στην Αγγλία την εποχή του γάμου της πριγκίπισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, μπαίνει στη λίστα μας.

#17 Σε αγαπάω, φίλε

Η ταινία με τίτλο «I Love You, Man» φέρνει στο επίκεντρο έναν γαμπρό, τον Peter Klaven, ο οποίος αναζητά κουμπάρο για τον γάμο του. Και τι πιο φυσιολογικό από το να αρχίσει να βγαίνει με υποψηφίους για να τους γνωρίσει.

#18 Τρελές ιστορίες έρωτα και φαντασίας

Θυμάσαι ένα αγαπημένο παιδικό βιβλίο, με την προσπάθεια ενός αγρότη να σώσει την αληθινή του αγάπη, την πριγκίπισσα Buttercup, από έναν κακό βασιλιά; Η ταινία με τίτλο «The Princess Bride» που μεταφέρθηκε στα ελληνικά ως «Τρελές ιστορίες έρωτα και φαντασίας» διηγείται αυτό το παραμύθι. Σε αυτό το παραμύθι, λοιπόν, ο παππούς ενός κατάκοιτου αγοριού του διαβάζει την ιστορία ενός αγροτόπαιδου που έγινε πειρατής και συναντά πολλά εμπόδια, εχθρούς και συμμάχους στην προσπάθειά του να ξανασμίξει με την αληθινή του αγάπη.

#19 Ο γάμος των μουσώνων

Στην ταινία του 2001 με τίτλο «Monsoon Wedding» συμβαίνουν μία σειρά από ρομαντικές περιπέτειες κατά τη διάρκεια της οργάνωσης ενός τεράστιου γάμου στο Δελχί. Στην ταινία, η οικογένεια Βέρμα ετοιμάζεται να παντρέψει την μοναχοκόρη τους με έναν γαμπρό από τη Βοστόνη. Εκείνη, όμως, είναι ερωτευμένη με έναν άλλον και η απόφασή της να τον βλέπει κρυφά θα οδηγήσει σε πολλές αποκαλύψεις.

#20 Κοινωνικά σκάνδαλα

Ποιος είπε ότι ο χωρισμός μετά από έναν γάμο συνδέεται με ένα οριστικό τέλος; Στην ταινία με τίτλο «The Philadelphia Story» ακολουθούμε τον πρώην σύζυγο μίας πλούσιας κληρονόμου, ο οποίος επιστρατεύει έναν δημοσιογράφο και μία φωτογράφο με σκοπό να εισβάλλει στην προσωπική ζωή της πρώην του και να την εμποδίσει να ξαναπαντρευτεί.

#21 Έρωτας από την Αρχή

To «The Vow», όπως είναι ο αγγλικός τίτλος της ταινίας «Έρωτας από την Αρχή», αποτελεί μία αγαπημένη κινηματογραφική μεταφορά μίας αληθινής ιστορίας. Η υπόθεση βασίζεται στην ιστορία των Kim και Krickitt Carpenter, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με τον γάμο τους, το οποίο είχε τον ίδιο τίτλο με την ταινία. Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία της Paige και του Leo, ενός ζευγαριού που ζει ευτυχισμένο μέχρι ένα ξαφνικό τροχαίο ατύχημα που κάνει την Paige να χάσει τη μνήμη της και να διαγράψει όλη την κοινή ζωή τους από το νου της. Ο Leo καλείται να κάνει την γυναίκα του να τον ερωτευτεί από την αρχή.

#22 Η πρόταση

Θέλοντας να αποφύγει να απολυθεί, μία book editor την οποία υποδύεται η Sandra Bullock προσποιείται ότι είναι αρραβωνιασμένη με τον βοηθό της, Andrew. Τα πράγματα. Βέβαια, περιπλέκονται αρκετά όταν οι δυο τους επισκέπτονται την οικογένεια του Andrew. Σε αυτή την ταινία, ο έρωτας γεννιέται μετά τον αρραβώνα.

#23 Sex and the City

Μετά την εμβληματική σειρά «Sex and the City», ήρθε η πρώτη ταινία για να δούμε τον Mr. Big να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη μας Carrie Bradshaw. Κάπως νιώθεις σαν να προετοιμάζεις τον γάμο μίας φίλης ή και τον δικός σου!

#24 Ο γάμος του εραστή μου

Τι γίνεται όταν μία πετυχημένη διοργανώτρια γάμων αναζητά τον έρωτα αλλά οι απαιτήσεις της είναι αρκετά υψηλές; Γοητεύεται από έναν γιατρό που της σώζει τη ζωή, αγνοώντας ότι έχει ήδη αναλάβει να διοργανώσει τον γάμο του με την αρραβωνιαστικιά του. Όταν το συνειδητοποιεί αποφασίζει μάλιστα να δεχτεί το προξενιό που της κάνουν για να ξεφύγει από τα συναισθήματά της. Λίγο σαλάτα τα κάνει η J.Lo σε αυτή την ταινία…

#25 Νύφες σε πόλεμο

Η ταινία με τίτλο «Bride Wars» είναι μία χαριτωμένη κωμωδία, στην οποία δύο πολύ στενές φίλες έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους επειδή θέλουν να παντρευτούν την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο.