Ας αρχίσουν οι χοροί

Είναι μερικές σκηνές που μας έκαναν να θέλουμε να λικνιστούμε μαζί με τους πρωταγωνιστές τους και με το ζόρι κρατηθήκαμε στις θέσεις μας.



Singin' In the Rain
, Gene Kelly (1952)

What a glorious day I'm so happy again. Πώς είναι δυνατόν να μην εύχεσαι να ρίξει μια μπόρα -ακόμα και αν βλέπεις την ταινία σε θερινό σινεμά- για να αρχίσεις και εσύ να πλατσουρίζεις τα πόδια σου στα νερά υπό τους ήχους του κομματιού του Gene Kelly παρακολουθώντας τη θρυλική σκηνή; Την ημέρα που ο Gene Kelly έπρεπε να γυρίσει τη σκηνή ήταν άρρωστος με 38 πυρετό αλλά ο θρύλος λέει πως ο πρωταγωνιστής αρνήθηκε να αναβάλει το γύρισμα για το οποίο είχαν γίνει πελώριες προετοιμασίες. Τι προετοιμασίες; Το νερό είχε αναμειχθεί με γάλα για να γράφουν οι σταγόνες καλύτερα στην ταινία. Λέγεται πως ο Gene Kelly και ο σκηνοθέτης χρειάστηκαν μία μόνο λήψη γι αυτή τη σκηνή.



Pulp Fiction, John Travolta & Uma Therman (1994)

Ποιος δεν λικνίστηκε στους ρυθμούς του John Travolta και της Uma Therman αντιγράφοντας τη διάσημη φιγούρα με τα δαχτυλάκια σε σχήμα V να περνάνε εμπρός από τα μάτια των χορευτών που κοιτάζονται με πάθος και λαγνεία; Κανείς. Σίγουρα, πάντως, ήταν πολλοί εκείνοι που δεν ήξεραν μέχρι την θρυλική σκηνή twist του Pulp Fiction το κομμάτι του Chuck Berry «You Never Can Tell» αλλά από τότε και στο εξής δεν έμεινε κανείς. Τις χορευτικές δυνατότητες του John Travolta τις ξέραμε ήδη από τα late 70's αλλά τις είχαμε ξεχάσει μια που η καριέρα του είχε μπει στο pause. Αλλά το 1994 ο Tarantino μας τα θύμισε όλα και με το παραπάνω σε αυτή τη σκηνή.



Top Hat, Fred Astaire & Ginger Rogers (1935)

O Fred Astaire και η Ginger Rogers μας έκαναν επανειλημμένως να ευχηθούμε να ήταν η ζωή μας ένα μιούζικαλ. Στην ταινία αυτή, του 1935, ο χορός τους υπό τους ήχους του «Cheek to Cheek» του Irving Berlin είναι η απόλυτη ενσάρκωση της κομψότητας. Το ρομάντζο ξεχειλίζει από κάθε στροφή του ζευγαριού, κάθε κίνηση των ποδιών τους, κάθε κράτημα των χεριών τους, κάθε λίκνισμα του κορμιού τους και μας κάνει να θέλουμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να ζήσουμε και εμείς σε αυτήν την τόσο αθώα εποχή.



Funny Face, Audrey Hepburn (1957)

Ποτέ καμία γυναίκα δεν υπήρξε πιο γοητευτική και sexy, βουτηγμένη μέσα την απόλυτη κομψότητα, ντυμένη αυστηρά με κατάμαυρα ρούχα από την κορυφή έως τα νύχια και φορώντας ένα ζευγάρι flat brogues από όσο η Audrey Hepburn στη σκηνή χορού στο Παρίσι, στην ταινία Funny Face.



Dirty Dancing, Jennifer Grey & Patrixk Swayze (1987)

Δείξτε μας μια γυναίκα που να μην θέλησε να βρεθεί στη θέση της Jennifer Garner στα στιβαρά μπράτσα του Patrick Swayze -ή, έστω, του δικού της αγαπημένου- που θα την στροβίλιζαν στους ρυθμούς του χορού, σε εξωτικά μέρη και εμείς θα σας βγάλουμε το ημίψηλο καπέλο και θα το ρίξουμε στις κλακέτες. Μέχρι τότε θα θυμόμαστε πάντα τη σκηνή που την κρατάει ψηλά, από πάνω του, θριαμβευτικά και με βλέμμα που ξεχειλίζει από λατρεία ως μία από τις πιο κλασικές ερωτικές σκηνές χορού στην ιστορία του σινεμά.



Saturday Night Fever, John Travolta & Karen Lynn Gorney (1977)

Τα λόγια είναι περιττά όταν ο John Travolta σπάει τη λεκάνη υπό τους ήχους του Stayin' Alive. Για να διατηρηθεί σε φόρμα και να αντεπεξέλθει στις απαιτητικές σκηνές με τις περίτεχνες χορευτικές φιγούρες του ρόλου του Tony Manero ο Travolta έτρεχε 3 χλμ. την ημέρα και χόρευε 3 ώρες την ημέρα χάνοντας και 9 κιλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του. Ο Travolta, μάλιστα, λάτρεψε τόσο πολύ το χορό που όταν το studio του ανακοίνωσε τη σκέψη του να τραβήξει κοντινά πλάνα στη σκηνή του «You Should Be Dancing» απείλησε να φύγει.



West Side Story (1961)

Δυο συμμορίες, μια μάχη. Τα όπλα; Ο χορός. Χορογραφημένη από τον Jerome Robbins, έναν από τους διασημότερους χορογράφους του Broadway, η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας και κατάφερε να κερδίσει και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.



Jailhouse Rock, Elvis Presley (1957)

Και αν ο Travolta ήξερε να σπάει τη λεκάνη του ο Elvis Presley είχε PHD και βάλε στο λίκνισμα της μέσης του στη θέα του οποίου τα κορίτσια ούρλιαζαν, έσκιζαν τα ρούχα τους, λιποθυμούσαν. Ακόμα και αν δεν έχετε δει το Jailhouse Rock αποκλείεται να μην έχετε πετύχει κάπου τη χορογραφία της ταινίας που από το 1957 μέχρι τούδε μας έκανε να ευχόμαστε -κάθε φορά που τη βλέπουμε- να κλειστούμε και εμείς στης φυλακής τα σίδερα για να χορέψουμε με τον βασιλιά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης