Το πιο τρομακτικό είδος θρίλερ γίνεται ντοκιμαντέρ και είναι πιο σκοτεινό από τις ταινίες

Νατάσσα Σχοινά

Κάποιες φορές, οι σκηνές στις ταινίες τρόμου πίσω από την κάμερα είναι πιο τρομακτικές.

Οι ταινίες τρόμου δεν αρέσουν σε όλους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δε διαχειρίζονται ούτε στην ιδέα αυτής της ιδιαίτερης αίσθησης στην οποία θέτουν τον θεατή. Όλοι έχουμε τουλάχιστον έναν στην παρέα που αυτομάτως αφαιρεί τον εαυτό του από την εξίσωση όταν το πρόγραμμα έχει θρίλερ και μας έρχεται στο μυαλό χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Όχι ότι μπορείς να τους αδικήσεις, εφόσον δεν αντέχουν, καθώς κάποιες παραγωγές μπορούν πραγματικά να σου εντυπωθούν και να δυσκολευτείς να κοιμηθείς το βράδυ.

Μία από τις πιο διάσημες τεχνικές που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ταινιών τρόμου -που έχει αναδειχθεί ως και μία από τις πιο τρομακτικές- είναι το «Found Footage», αυτή κατά την οποία παρουσιάζονται βιντεοσκοπήσεις που έχουν βρεθεί μετά από κάποιο τρομακτικό γεγονός και ουσιαστικά έχουν οδηγήσει σε αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του είδους αποτελούν ταινίες, όπως το «Blair Witch Project», στο οποίο οφείλεται σε έναν μεγάλο βαθμό η επιτυχία του είδους, ή το «Paranormal Activity». Η κάμερα είναι στα χέρια κάποιου χαρακτήρα, ο οποίος είτε στη συνέχεια βρίσκει τραγικό θάνατο είτε εξαφανίζεται είτε καταγράφει άλλους να παθαίνουν κάτι από αυτά.

Η τεχνική Found Footage δημιουργεί έναν πιο προσωπικό και ρεαλιστικό τρόμο

Για αρκετούς ανθρώπους, αυτές οι ταινίες είναι και πιο αποτελεσματικές στο να τους τρομάξουν, αφού παρουσιάζονται ως πιο αληθινές, πιο πραγματικές. Το κοινό μπορεί να νιώσει πιο εύκολα ότι ταυτίζεται με τους πρωταγωνιστές. Ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν και σε εκείνους, επομένως ο φόβος είναι πιο προσωπικός.

«Οι ταινίες τρόμου συνήθως λειτουργούν καλύτερα όταν κάτι μας αφορά. Όσο περισσότερο νοιαζόμαστε για τους χαρακτήρες, τόσο πιο ανθρώπινοι είναι για εμάς, τόσο πιο ενδιαφέροντες είναι σε εμάς και τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο τρόμος για εμάς», είχε πει ο κατά πολλούς μετρ του είδους Stephen King.

The Batman: Όταν ο Bruce Wayne κρατούσε ημερολόγιο για τη σκοτεινή του εξέλιξη

Το ντοκιμαντέρ που θα αναλύει τις ρίζες του Found Footage

Η Shudder -μία συνδρομητική πλατφόρμα των AMC Networks με ταινίες τρόμου, θρίλερ και υπερφυσικές μυθοπλασίες- πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ που εστιάζει ακριβώς σε αυτό το είδος ταινιών τρόμου με τις βιντεοσκοπήσεις γεγονότων. Με αυτό, θα παρουσιάζονται στο κοινό οι ρίζες του «Found Footage» και η πορεία του δίπλα στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από συνεντεύξεις με σκηνοθέτες που έχουν σημαντική προσφορά στο είδος.

Το τρέιλερ είναι εδώ και βγάζει μία πολύ ανατριχιαστική ενέργει, παρά το γεγονός ότι βλέπεις απλά τα γυρίσματα διάσημων ταινιών.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης