Ένας ποιοτικός καφές μπορεί να σου αλλάξει όλη την ημέρα, στο 100%

Ερμιόνη Σαρρή
Ένας ποιοτικός καφές μπορεί να σου αλλάξει όλη την ημέρα, στο 100%

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα καφέ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ανέκαθεν ήμουν απαιτητική «μαζί του». Ανήκω στη λίστα αυτή με τους ανθρώπους που θεωρούν πως αν ο πρώτος -αλλά και ο δεύτερος/τρίτος- καφές της ημέρας δεν είναι ποιοτικός, τότε η μέρα σου μπορεί να καταστραφεί. Και δεν υπερβάλλω. Δεν θα μπορούσα να πω πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντώ με το που ξυπνώ -για ευνόητους λόγους, αλλά σίγουρα ο καφές μου είναι η πρώτη συνήθεια της ημέρας που φέρνει και το καθημερινό χαμόγελο στα χείλη μου. Από τις πρώτες γουλιές και μετά είμαι έτοιμη να συζητήσω ακόμη και τις πιο σοβαρές καταστάσεις. Είμαι στη διάθεση όλων... αρκεί να έχω πιει καφέ, πριν χτυπήσει το πρώτο e-mail στο κινητό ή κάποιο Whatsapp μήνυμα.

Με τη Νατάσσα είμαστε σχεδόν διπλανές στο γραφείο, αλλά και γειτόνισσες. Τον τελευταίο χρόνο, λοιπόν, έχουμε αποκτήσει μία συνήθεια. Συναντιόμαστε έξω από τα Starbucks στο Ψυχικό, απολαμβάνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας, Affogato Vanilla η Νατάσσα και Affogato Caramel εγώ, και συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Το ραντεβού μας δεν κρατά περισσότερο από μισή ώρα και έπειτα αναχωρούμε για το γραφείο.

Τα Starbucks έχουν εμπλουτίσει την γκάμα του κρύου καφέ με τα νέα Affogatos. Με έμπνευση από την Ιταλία, οι λάτρεις του καφέ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγαπημένο blonde roast να «βυθίζεται» σε έναν απολαυστικό συνδυασμό από κρέμα γάλακτος, θρυμματισμένο πάγο και την αγαπημένη τους γεύση! Ναι, ναι δηλώνουμε τουλάχιστον ενθουσιασμένες με τη Νατάσσα. Και αν αγαπάς λίγο παραπάνω τη σοκολάτα, μάθε πως δεν υπάρχει μόνο σε βανίλια και καραμέλα (που προτιμάμε εμείς), αλλά και affogato chocolate. Ω ναι, dear!

Αφού τελειώσουμε τις πρωινές μας αναλύσεις (ναι, ακόμη να βρούμε πού θα πάμε διακοπές), λαμβάνουμε τα sms με παραγγελίες από τα υπόλοιπα κορίτσια του γραφείου. Μα γίνεται να είμαστε στα Starbucks και να μη μοιραστούμε τη γευστική απόλαυση ενός ποιοτικού καφέ μαζί τους; #nοτ. Η Διονυσία πιστή εδώ και μήνες σε έναν Blonde Latte αμυγδάλου, ενώ εγώ δε φεύγω από το κατάστημα αν δεν προμηθευτώ έναν Cold Brew για να έχω κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά και στο γραφείο.

Μπορεί ως γυναίκες να είμαστε εντελώς διαφορετικές, όμως για το μέρος που θα προμηθευτούμε τον αγαπημένο μας καφέ δεν υπάρχει κανένα debate. Ή για το μέρος που θα πιούμε τον καφέ μας πριν ή μετά τα meetings. Ανάλογα με την ώρα, τον καιρό, τη διάθεση και τις γευστικές μας προτιμήσεις, οι baristas των Starbucks, πάντα θα έχουν για εμάς το ρόφημα που θα συμπληρώνει τις στιγμές μας...

Από την άλλη εγώ, είμαι κάπως διαφορετική ιστορία (σ.σ. Νατάσσα εδώ). Ποτέ δεν ήμουν ο άνθρωπος που λάτρευε τον καφέ. Για την ακρίβεια, ήμουν εκείνη που απαντούσε στην κλασική ερώτηση των γνωστών, των φίλων, των συγγενών, ίσως κι όλου του πλανήτη, «πώς είναι δυνατόν να περνάς τη μέρα σου χωρίς καφέ;». Δεν καταλάβαινα γιατί με ρωτούσαν με αυτό το τόσο γεμάτο απορία βλέμμα. Τι το εξαιρετικά σημαντικό έβρισκαν σε αυτό το ποτήρι που κρατούσαν στα χέρια τους και τους άλλαζε όλη την κοσμοθεωρία της ημέρας. Μέχρι που άλλαξε η δική μου.

Η Ερμιόνη είναι #coffeelover κι αυτό το έμαθα από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε στη δουλειά. Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να περάσεις από το γραφείο της και να μη στέκεται εκεί δίπλα στον υπολογιστή ένας καφές. Κάθε μέρα, όμως, εγώ απέρριπτα τις προτάσεις της για από κοινού παραγγελία, ώσπου μία μέρα η καρδιά της, φτιαγμένη από καφέ -θα μπορούσε, δεν το άντεξε και της ήρθε μία ιδέα: Να με πάει στο αγαπημένο της μαγαζί για να κάνω το test-drive.

Ε, λοιπόν, το μόνο που χρειάστηκε ήταν μία γουλιά για να με κάνει να αγαπήσω τον καφέ, ίσως περισσότερο από εκείνη -πράγματι, μεγάλη κουβέντα. Για να μυηθώ στην ιεροτελεστεία του και να του δώσω τη θέση που του αξίζει. Το μόνο χρειάστηκε ήταν ο κατάλληλος καφές από τα σωστά χέρια. Μόλις, ειδικά, ένιωσα τη γεύση του Affogato Vanilla ήταν σαν ένας νέος έρωτας να δημιουργήθηκε. Τέτοιος που δεν τον χορταίνεις, ακόμα κι αν τον βλέπεις -ή τον γεύεσαι στη δική μου περίπτωση- κάθε μέρα.

Φεύγοντας από την καθιερωμένη μας συνάντηση ένα είναι αυτό που θα με κάνει να διανύσω όλη τη μέρα μου: ένας Freddo Cappuccino με γάλα χωρίς λακτόζη. Μόλις τον παραλάβω, η μέρα μου γίνεται λίγο καλύτερη, πιο γευστική, γεμάτη ενέργεια. Και φυσικά δεν ξεχνάω έναν Coffee Frapuccino, γιατί ποιος την ακούει μετά τη Γωγώ.

Κάπως έτσι, εκεί που δεν το περίμενα, πέρασα εγώ στην αντίπερα όχθη και πλέον αναρωτιέμαι τι έκανα χωρίς τα αγαπημένα μου ροφήματα από τα Starbucks. Στις πιο cool και δροσιστικές μέρες, λοιπόν. Cheers!

Tags