Αλεξάνδρα Αναγνώστου: Για εμένα η δημιουργία είναι ζωή

Αλεξάνδρα Αναγνώστου: Για εμένα η δημιουργία είναι ζωή
Lefteris_Partsalis

Δημιούργησε το δικό της brand ρούχων και πλέον βλέπει τις Sun.Set.Go! δημιουργίες της να τις φορούν στον δρόμο οι γυναίκες.

Η Αλεξάνδρα Αναγνώστου από όταν ήταν παιδάκι ήθελε να δημιουργεί ρούχα. Αρχικά για τις κούκλες της και μετά για τον εαυτό της, ώσπου πράγματι, ακολούθησε και επαγγελματικά αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της. Δημιούργησε το δικό της brand ρούχων και πλέον βλέπει τις Sun.Set.Go! δημιουργίες της να τις φορούν στον δρόμο οι γυναίκες.

«Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, αγαπούσα τα ρούχα. Δημιουργούσα σύνολα για τις κούκλες μου και μεγαλώνοντας για εμένα. Δεν ήταν άρτια στην κατασκευή τους, αλλά αυτό δεν με απασχολούσε, η διαδικασία ήταν αυτή που με συνάρπαζε. Ήξερα από τότε ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, συνεπώς ήρθε σαν φυσική εξέλιξη», δηλώνει η Αλεξάνδρα στο Queen.gr.

«Για εμένα, δημιουργία σημαίνει ζωή. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν την καθημερινότητά μου χωρίς κάποιο σχεδιαστικό project που πρέπει να φέρω εις πέρας» περιγράφει, αναλύοντας πώς η δημιουργία ρούχων κατακλύζει τη ζωή της από άκρη σε άκρη. Αντίστοιχα, «κατακλυσμιαία» είναι και η έμπνευση που οδηγεί στη δημιουργία των ρούχων της: «Η έμπνευση κάθε φορά έρχεται από διαφορετικές πηγές, πολλές φορές και αναπάντεχες» εξηγεί, καθώς παραδέχεται πως κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία έργων της επόμενης συλλογής. «Ταξίδια, μουσική, φύση, άνθρωποι, στιγμές - όλα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας συλλογής», παραδέχεται.

Η διαδικασία της δημιουργίας για την Αλεξάνδρα Αναγνώστου έρχεται σε στάδια, πέραν της έμπνευσης. «Στο αρχικό στάδιο σύλληψης μιας ιδέας, θέλω ζωτικότητα, ήχους, κόσμο, φασαρία, γενικότερα αλληλεπίδραση», μας λέει καθώς διηγείται πώς οι ιδέες γεμίζουν το μυαλό και την ψυχή της. Στην επόμενη φάση όμως, που η ιδέα της πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά, να μετουσιωθεί σε σχέδιο και κατόπιν σε ρούχο, τα πράγματα αλλάζουν: «Όταν θέλω να βάλλω σε τάξη τις ιδέες μου, προτιμώ την απομόνωση».

Φωτεινά μοτίβα και τολμηρά σχέδια χαρακτηρίζουν τα ρούχα που σχεδιάζει. Ξεκίνησε με μπικίνι και ολόσωμα μαγιό, όμως πλέον έχει εντάξει στις συλλογές της πολλά ακόμα σχέδια. Η ανταπόκριση που έχει το έργο της την συγκινεί, θεωρώντας την κίνητρο για το επόμενο βήμα: «Προφανώς είναι κολακευτικό, αλλά αυτό που μένει είναι δύναμη για να συνεχίζεις». Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εκείνη, άλλωστε, είναι να βλέπει τα ρούχα της φορεμένα από «κανονικές» γυναίκες, στην καθημερινότητα γύρω μας. Αυτό αξιολογεί και ως την κορυφαία στιγμή στην πορεία της, που την ωθεί να προχωρά ακόμα πιο ψηλά: «Δεν είναι ούτε τα βραβεία, ούτε οι παρουσιάσεις της δουλειάς μου. Για εμένα, σημαντικές στιγμές σε αυτό που κάνω είναι κάθε φορά που βλέπω γυναίκες να φορούν δημιουργίες μου και να εκπέμπουν αυτοπεποίθηση».

«Το συγκεκριμένο print είναι statement print Sun.Set.Go!, το βγάζουμε χρόνια και είναι από τα αγαπημένα μας και πιο επιτυχημένα. Αυτό το αγαπημένο print γίνεται mix με τα χρώματα του Bombay Sapphire, που αντανακλούν και τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού, του μπλε της θάλασσας. Έτσι, ο ήλιος ως print του Sun.Set.Go! μπλέκεται με το μπλε του Bombay και προκύπτει αυτή η τελική δημιουργία», δηλώνει η Αλεξάνδρα σχετικά με το έργο της για Bombay Sapphire, το Gin που είναι εδώ για να ξεκλειδώσει τη δημιουργικότητά μας και να μας δείξει πώς η φαντασία δημιουργεί το μοναδικό. «Αυτό που θέλω να μένει στον κόσμο που θα το δει είναι αυτή η αίσθηση ανεμελιάς που μας φέρνει το ελληνικό καλοκαίρι», εξηγεί.

Η αρμονική έκφραση σύνθετων γεύσεων που προσφέρει το Bombay Sapphire Gin κάνει τη δημιουργικότητα αναπόσπαστο κομμάτι του: Αντί τα δέκα διαφορετικά βότανα που εμπλουτίζουν το άρωμά του να βράζονται μέσα στο απόσταγμα, διατηρούνται ξεχωριστά από αυτό, μέσα σε διάτρητα χάλκινα καλάθια και απελευθερώνουν το άρωμά τους με την άνοδο του θερμού ατμού – έτσι, η γεύση δημιουργείται μέσα από μια διαδικασία εκχύλισης με ατμό.

Το Bombay Sapphire άλλωστε έχει συνδεθεί με το δημιουργικό πνεύμα και έχει συνάψει συνεργασίες με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας σε μια σειρά διοργανώσεων. Ενδεικτικά, με το brand έχουν συνεργαστεί ο Thomas Heatherwick, ο σχεδιαστής που οραματίστηκε τα θερμοκήπια στο εμβληματικό αποστακτήριό του, ο καλλιτέχνης Tracey Emin, ο σχεδιαστής Tom Dixon και ο καλλιτέχνης Hebru Brantley, του οποίου το μοναδικό street art style κέρδισε την προσοχή όλων στον διαγωνισμό Artisan Series.

«Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, με τόσες εναλλαγές τοπίων και εικόνων που μόνο έμπνευση μπορούν να προσφέρουν. Δεν λείπει λοιπόν ποτέ κάτι από Ελλάδα, σε καμία από τις συλλογές μου» συμπληρώνει η ίδια.

Το Sun.Set.Go! της Αλεξάνδρας Αναγνώστου έχει ήδη καθιερωθεί ως σύγχρονη τάση, για δυναμικές γυναίκες που δρουν, ζουν κι εργάζονται στη σύγχρονη Ελλάδα, στον σύγχρονο κόσμο. «Στόχος μας είναι τώρα να ολοκληρώσουμε τον καινούριο μας χώρο, όπου θα έρχεται το κοινό, να γνωριζόμαστε από κοντά, να υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση. Θα το επιτύχουμε αυτό, με τη χειμερινή μας συλλογή, φέτος», αποκαλύπτει η ίδια. Με τη δύναμη της δημιουργίας, η Αλεξάνδρα βάζει το φωτεινό μπλε του Bombay Sapphire σε ένα μοναδικό σχέδιο και εμπνέει με τη σειρά της για ακόμα περισσότερη δημιουργία!

#ΑπολαυστεΥπευθυνα