The sports life chose me: Πάρε μαγιό, αθλητικά παπούτσια και καπέλο και φύγαμε για Costa Navarino

Πατούλια Κατερίνα
The sports life chose me: Πάρε μαγιό, αθλητικά παπούτσια και καπέλο και φύγαμε για Costa Navarino

Γιατί τα καλοκαίρια μας πρέπει να έχουν χρώμα χρυσό και ροζ- πορτοκαλί σαν τα ηλιοβασιλέματα στην Πύλο, μπροστά στη θάλασσα της Costa Navarino.

Κλείσε τα μάτια και θυμήσου το πιο χαρούμενο καλοκαίρι της ζωής σου ως παιδί. Μια φέτα καρπούζι στο χέρι, μάγουλα κόκκινα από το τρέξιμο και το κολύμπι και το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, εκείνο μπροστά στη θάλασσα.

Με αυτές τις νοσταλγικές εικόνες να ζωντανεύον στα μάτια μου, έφυγα μετά από τρεις ημέρες στην Costa Navarino και με την υπενθύμιση πως οι διακοπές δεν χρειάζεται να είναι βαρετές ακόμα και στην ενήλικη ζωή μας.

Μέσα σε τρεις μέρες κατάφερα να μάθω τένις, να εξερευνήσω την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, να γίνω δεινή αθλήτρια κανόε καγιάκ και να απολαύσω μία από τις πιο όμορφες ποδηλατάδες της ζωής μου δίπλα στο κύμα, συνοδευόμενη από μια διαδρομή πεζοπορίας κι ένα υπέροχο δείπνο – πικ νικ, με θέα το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Πύλου ανάμεσα στα ερείπια από το κάστρο του Ναυαρίνο και του μυκηναϊκού θολωτού τάφου που πιστεύεται πως ανήκει στον Θρασυμήδη, ένα από τους γιους του βασιλιά Νέστορα της Πύλου.

Villa-Ithomi-(2).jpg

Κι όλα αυτά μέσα από την Costa Navarino που προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό και πληθώρα επιλογών σε αθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες στους επισκέπτες της σε ένα εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον που επιτρέπει τη δυνατότητα για μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Navarino Outdoors και φύγαμε για ποδηλατάδα δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

costa2.jpg

Στο Navarino Outdoors οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ολοκληρωμένο ειδικό εξοπλισμό για bike trekking, mountain bike, και πεζοπορία και το καλύτερο είναι πως υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για παιδιά, ηλεκτρικά ποδήλατα, διπλά ποδήλατα, αλλά και ποδήλατα με θέσεις για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, ιδανικά για εξορμήσεις για όλη την οικογένεια.

https://www.instagram.com/p/CeWfLWSq_Yt

Στις οργανωμένες εκδρομές που κάναμε είχαμε πάντα μαζί μας τον άνθρωπο της Costa Navarino να μας καθοδηγεί στις διαδρομές διαβαθμισμένης δυσκολίας για ποδήλατο και πεζοπορία, που είναι έτσι σχεδιασμένες για να μπορούν όλοι οι επισκέπτες της Costa Navarino, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση της περιοχής.

Στη δική μας βόλτα μετά από μια σύντομη μπόρα του καλοκαιριού, από εκείνες που κάνουν πιο καθαρό και έντονο το ηλιοβασίλεμα που ακολουθεί, ξεκινήσαμε με τα ποδήλατά μας από τον προορισμό και φτάσαμε στην λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας όπου μαζί με τον όρμο της Βοϊδοκοιλιάς αποτελούν προστατευόμενη περιοχή μεγάλου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αφήσαμε τα ποδήλατά μας και περπατήσαμε δίπλα σε αυτό το υδάτινο θέατρο, το οποίο θυμίζει η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και με τη σωστή καθοδήγηση ξεκίνησε η πεζοπορία και το κυνήγι του χρυσού ηλιοβασιλέματος.

https://www.instagram.com/p/CfjUld0Izc4

Μαζί με το ηλιοβασίλεμα, απολαύσαμε ένα υπέροχο μεσσηνιακό πικ νικ γεύμα που διοργανώνει το Navarino Outdoors, με τοπικά εδέσματα και την υπόσχεση να επιστρέψουμε στο σημείο εκείνο όπου το χαμόγελό μας έγινε πλατύ και ο ήλιος που χάθηκε στα ερείπια του Κάστρου του Ναυαρίνο θα μας μείνει αξέχαστος.

Κι εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, ο καταρράκτης Καλάμαρης εμφανίζεται μπροστά σου

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν στις οργανωμένες εκδρομές της Costa Navarino, μιας και οι κοντινοί παράδεισοι περιμένουν να τους ανακαλύψεις, όπως ο καταρράκτης Καλάμαρης.

costa9.jpg

Και να κάνεις μια βουτιά που θα θυμάσαι για πάντα!

costa10.jpg

Όσο ζω, μαθαίνω τένις και γκολφ

Το Mouratoglou Tennis Center μέσα στην Costa Navarino, ήταν ο επόμενος σταθμός και μπορώ με σιγουριά να σου πω πια, πως μέσα σε μερικές ώρες έμαθα να παίζω τένις, σε ένα γήπεδο που έχει προπονηθεί και η Μαρία Σάκκαρη και όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι μπορούν να προπονηθούν όπως οι παγκόσμιοι σταρ του τένις με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και με την καθοδήγηση κορυφαίων προπονητών, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Παίκτες όλων των επιπέδων από 14 ετών και πάνω, μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες, την τεχνική και τις τακτικές τους παίρνοντας μέρος στα ειδικά tennis clinics, ενώ ατομικά και ομαδικά μαθήματα τα οποία είναι ιδανικά για τη βελτίωση ατομικών επιδόσεων, διατίθενται για ηλικίες άνω των 6 ετών, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της φιλοσοφίας της Mouratoglou Academy. Αρχάριοι, προχωρημένοι και έμπειροι παίκτες ηλικίας 10 ετών και πάνω που αναζητούν την απόλυτη δοκιμή, μπορούν να συμμετάσχουν στο ‘Challenge the Pro’, αντιμετωπίζοντας τους κορυφαίους προπονητές. Τα 16 υπερσύγχρονα γήπεδα του Mouratoglou Tennis Center -12 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν το 2021- καλύπτουν και τους 3 τύπους (σκληρό, φυσικό γρασίδι -το μοναδικό στην Ελλάδα- και φυσικό χωμάτινο) και είναι εφάμιλλα των γηπέδων όπου διεξάγονται τα τουρνουά Grand Slam. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν padel και squash.

costa8.jpg

Κι αν προτιμάς το golf και πάντα σε εντυπωσίαζε το στυλ του Tiger Woods, η Costa Navarino αποτελεί το νεότερο προορισμό γκολφ στην Ευρώπη όπου οι γκολφέρ απολαμβάνουν την εμπειρία του παιχνιδιού σε τέσσερα γήπεδα συνολικά, που βρίσκονται σε μέγιστη απόσταση 13 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Costa-Navarino-The-Dunes-Course-(1).jpg
The Dunes Course, practice area

Στο Navarino Dunes βρίσκεται το The Dunes Course, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα (σχεδιασμένο από τον Bernhard Langer, σε συνεργασία με την European Golf Design), ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το δεύτερο γήπεδο 18 οπών The Bay Course (σχεδιασμένο από το Robert Trent Jones Jr.), μπροστά στον κόλπο του Ναβαρίνου. Στην περιοχή Navarino Hills λειτουργούν τα δύο νέα γήπεδα 18 οπών, The Hills Course και The International Olympic Academy Golf Course, σχεδιασμένα από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters José María Olazábal, σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

costa3.jpg

Navarino Sea Onwater by Moraitis Watersports

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, σε ένα από τα καλύτερα σημεία για surf στην Ελλάδα και να απολαύσουν μια πληθώρα διασκεδαστικών τρόπων άθλησης, όπως καγιάκ, SUP, surfing και windsurfing. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη διαδρομή από την παραλία the Dunes μέχρι τη Βοϊδοκοιλιά, να κάνουμε SUP και να σώσουμε κι ένα μικρό χελωνάκι που έσπασε το αυγό του και έκανε την πρώτη του βουτιά μέσα στη θάλασσα.

1657111657951-96021118-costa4.jpg

Κι αν είσαι λάτρης της θάλασσας, οι ευκαιρίες για εξερεύνηση της Μεσσηνίας βρίσκονται και στο βυθό της θάλασσας. Με το Aqua Divers Club, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μαγεία του βυθού της περιοχής μέσα από την εμπειρία του snorkeling ή του scuba diving. Τα μαθήματα είναι ατομικά ή σε γκρουπ, ενώ προσφέρονται ειδικά προγράμματα καταδύσεων για τα παιδιά άνω των 10 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτός από το βυθό, μαθαίνουν για το σεβασμό και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ενθουσιασμός για το Navarino Waterfront -W Costa Navarino που ανοίγει

Στο Navarino Waterfront δημιουργήθηκε το W Costa Navarino, το πρώτο W Escape στην Ελλάδα σε μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων, που θα ανοίξει τις πύλες του το μέσα στο καλοκαίρι του 2022, θα διαθέτει 246 μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτικές πισίνες. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου W Costa Navarino έχει επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, ενώ το γραφείο MKV Design υπογράφει τους εσωτερικούς χώρους. Για το πρώτο W στην Ελλάδα, ο σχεδιασμός εμπνέεται από τα φυσικά τοπικά υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο και το καλάμι, καθώς και από τις παραδοσιακές κατοικίες της Μεσσηνίας.

w_costa1.jpg

Tο W Costa Navarino θα περιλαμβάνει πέντε μοναδικούς χώρους για φαγητό και διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ, μεταξύ των οποίων κι ένα beach club σε συναρπαστική τοποθεσία πάνω στην παραλία, σε σχεδιασμό του αρχιτεκτονικού γραφείου K-Studio. Την κοσμοπολίτικη αύρα του beach club, θα συναντά η ανεπιτήδευτη γαστρονομική εμπειρία του «Culinary Square», η γεμάτη καλοκαίρι εκδοχή του W Living Room κι ένα μπαρ με θέα το ηλιοβασίλεμα στον κόλπο του Ναβαρίνου.

w_costa2.jpg

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εστιατόρια της Costa Navarino ενώ δίπλα στο νέο ξενοδοχείο αναπτύσσεται η Navarino Agora, μια ανοικτή αγορά με επιλεγμένα καταστήματα, street food, υπαίθριο σινεμά και συναρπαστικά happenings. Αυτή η νέα προσθήκη στην Costa Navarino έρχεται για να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του επισκέπτη με μια πληθώρα νέων εμπειριών, σε ένα φυσικό τοπίο με 4.500 χρόνια ιστορίας.

w_costa3.jpg

NAVARINO BAY

Το Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο 1.400 στρεμμάτων, έχει θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Σήμερα, φιλοξενεί το γήπεδο 18 οπών Bay Course, που εγκαινιάστηκε το 2011 και σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, Robert Trent Jones Jr.. Επιπλέον, φιλοξενεί το υπόσκαφο clubhouse που δένει αρμονικά με το καταπράσινο τοπίο, το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2019 και βραβεύτηκε ως «Clubhouse of the Year 2020» από το περιοδικό Golf Inc. Στην περιοχή NavarinoBay θα δημιουργηθεί το πρώτο Mandarin Oriental στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες την άνοιξη του 2023.

mandarin1.jpg

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino, το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio, σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino. O σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ.. Χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο, χαρίζοντας απαράμιλλη θέα στη θάλασσα. Οι signature θεραπείες ευεξίας του Mandarin Oriental θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο spa, σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

mandarin2.jpg

Δώσαμε ραντεβού για το άνοιγμα του W Costa Navarino και του Mandarin Oriental και κλείσαμε τo πιο ενεργητικό και διασκεδαστικό 3ήμερο ever με ένα κόκκινο ηλιοβασίλεμα μποστά στα μάτια, αλλά και μέσα στην καρδιά μας!

mandarin3.jpg