Τα 10 άλμπουμ που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας το 2023

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τα 10 άλμπουμ που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας το 2023

Από Beyoncé και Jennifer Lopez, μέχρι Depeche Mode και Gorillaz, η λίστα για τα άλμπουμ του 23 είναι πλούσια και σίγουρα είναι για βασίλισσες.

Το 2022 ήταν μια γεμάτη χρονιά για τον χώρο της μουσικής. Ακούσαμε φρέσκα κομμάτια από ονόματα όπως Weeknd, Billie Eilish, Editors, Arctic Monkeys, Harry Styles, Taylor Swift, Red Hot Chili Peppers, Ed Sheeran και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.

Τι μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά από μουσική;

Με το 2023 να έχει μόλις μπει, γνωρίζουμε ήδη για κάποια επερχόμενα άλμπουμ από καλλιτέχνες που έχουν δηλώσει την κυκλοφορία τους, άλλοι έχουν ρίξει απλά "hints" και άλλοι έχουν κάνει νύξεις για μεγάλα project, χωρίς να γίνονται ξεκάθαροι. Φυσικά, κυκλοφορούν φήμες για κυκλοφορίες από μεγάλα ονόματα όπως Ed Sheeran ή Kylie Minogue. Ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε αυτές τις φήμες δεν τις συμπεριλάβαμε στη λίστα μας για τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες, μόνο αυτές που θεωρούμε πιο πιθανές να έχουμε όντως μέσα στη χρονιά.

5 music apps για να χαλαρώνεις κάθε βράδυ & να κοιμάσαι σαν πουλάκι

Νέα χρονιά σημαίνει νέο υλικό, από σινεμά, τηλεόραση, μουσική, και ό,τι άλλο αφορά στην ποπ κουλτούρα. Γι' αυτό και συλλέξαμε 10 μουσικά project που αναμένεται να μας απασχολήσουν το 2023.

Τα 10 πιο αναμενόμενα άλμπουμ του 2023

Το 2022 ήταν μια γεμάτη χρονιά για τον χώρο της μουσικής. Ακούσαμε φρέσκα κομμάτια από ονόματα όπως Weeknd, Billie Eilish, Editors, Arctic Monkeys, Harry Styles, Taylor Swift, Red Hot Chili Peppers, Ed Sheeran και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2023.

Sam Smith - Gloria

Μετά την κυκλοφορία του "Love Goes" πριν τρία χρόνια, ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός καλλιτέχνης επιστρέφει με έναν καινούργιο δίσκο που θα έχει τον τίτλο "Gloria". Μετά την κυκλοφορία του single "Unholy" που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, ειδικά σε πλατφόρμες όπως το TikTok, και με καλεσμένους όπως Ed Sheeran, Koffee και Jessie Reyez, το νέο αυτό άλμπουμ αναμένεται καυτό. Τι είναι η Gloria; Σύμφωνα με τον ποπ τραγουδιστή, "είναι η μαχητική φωνή που έχουμε όλοι μας και πρέπει να την προσέχουμε... Την ονόμασα Gloria και είναι η φωνή που μου λέει 'Μπορείς να τα καταφέρεις'." Το άλμπουμ αναμένεται στις 27 Ιανουαρίου.

Gorillaz - Cracker Island

Οι Gorillaz μας "teasάρουν" με νέο άλμπουμ εδώ και αρκετό καιρό (από το καλοκαίρι πιο συγκεριμένα), έχοντας κυκλοφορήσει 4 singles από τη νέα τους, επερχόμενη κυκλοφορία: Cracker Island, New Gold, Baby Queen και Skinny Ape. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της collection "Song Machine, Season One: Strange Timez", η βρετανική μπάντα φέρνει ακόμα μια κυκλοφορία, πλούσια σε συνεργασίες, με ονόματα όπως Stevie Nicks, Bad Bunny, Beck και Adeleye Omotayo. Το άλμπουμ αναμένεται στις 24 Φεβρουαρίου.

Depeche Mode - Memento Mori

Τον Μάϊο του 2022, ο κιμπορντίστας Andy "Fletch" Fletcher, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θρυλικών Depeche Mode, απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών. Οι Dave Gahan και Martin Gore, τα υπόλοιπα μέλη τη μπάντας, ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο πως θα κυκλοφορήσουν το 15ο άλμπουμ τους, που θα έχει τίτλο "Memento Mori", λατινική φράση που σημαίνει "να θυμάσαι πως θα πεθάνεις". Η μπάντα υποστηρίζει πως ο τίτλος είχε αποφασιστεί πριν από τον θάνατο του Fletch και δήλωσε: "Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και ο ίδιος, και αυτό έδωσε στο έργο ένα επιπλέον νόημα". Πέρα από την αδυναμία μας στους Depeche Mode, η φράση που μας κάνει να το περιμένουμε ακόμα περισσότερο, είναι αυτή του Dave Gahan: "Ο Fletch θα το λάτρευε αυτό το άλμπουμ." Αναμένεται τον Μάρτιο.

Beyoncé - Act II, we guess?

Για το άλμπουμ αυτό δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ σίγουροι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει -όπως συχνά συμβαίνει με τις κυκλοφορίες της Queen Bey. Το "Act II, we guess?" που θα ακολουθήσει το "Act I: Renaissance" που βγήκε το 2022, θα είναι μέρος μιας μουσικής τριλογίας, με την δημοσιογράφο Kyle Buchanan να υποστηρίζει για τα II και III πως το πρώτο θα είναι το ένα ακουστικό και το άλλο συνεργατικό με τον Jay-Z. Ο 7ος δίσκος που πήραμε πέρυσι έγινε hit πολύ γρήγορα, με το πρώτο single του, "Break My Soul", να μπαίνει στη λίστα των κορυφαίων δέκα single (το 20ο για την ποπ σταρ) στο Billboard Hot 100. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Beyoncé, στέκεται στο πλάι των Paul McCartney και Michael Jackson ως σόλο καλλιτέχνης που έχει τουλάχιστον 20 Top Ten στο Billboard Hot 100. Σημαίνει επίσης ότι αναμένουμε για το επόμενο.

https://www.instagram.com/p/Cjd4xOavxlv

Paramore - This Is Why

"Θα περίμενε κανείς ότι μετά από μια παγκόσμια πανδημία βιβλικών διαστάσεων και την επικείμενη καταστροφή ενός πλανήτη που πεθαίνει, οι άνθρωποι θα το είχαν βρει βαθιά μέσα τους να είναι πιο ευγενικοί ή πιο ενσυναισθητικοί ή κάτι τέτοιο", είπε η Hayley Williams, frontwoman των Paramore. Έχουμε ήδη δύο νέα single, "This is Why" και "The News", με το νέο αυτό άλμπουμ που θα μας έρθει στις 10 Φεβρουαρίου, να είναι το πρώτο εδώ και έξι χρόνια απουσίας.

Jennifer Lopez - This Is Me … Now

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα το ακούσουμε, αλλά ένα δίσκος από J. Lo είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Τα νέα για το sequel "This Is Me... Then" ήρθαν στην επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ, ενώ ξέρουμε πως θα υπάρχει συνέχεια του τραγουδιού "Dear Ben" με το "Dear Ben Pt. II". Πόση σύνδεση θα υπάρχει με τον δίσκο του 2002; Αναμένουμε στα ακουστικά μας.

https://www.instagram.com/p/Cm29JFwJgIh

Rihanna

Όλοι περιμένουν την Rihanna να κάνει το μεγάλο της comeback. Mέχρι και στις Χρυσές Σφαίρες ο οικοδεσπότης Jerrod Carmichael της είπε "πάρε όσο χρόνο θέλεις για αυτό το άλμπουμ, κορίτσι μου. Μην αφήνεις αυτούς τους ανόητους στο διαδίκτυο να σε πιέζουν να μην κάνεις τίποτα!". Η συνέχεια του Anti του 2016, μάλλον είναι πιο κοντά απ' ό,τι νομίζουμε.

The Killers

Οι Killers φαίνεται να ετοιμάζουν νέα κυκλοφορία μετά το έβδομο άλμπουμ "Pressure Machine" που κυκλοφόρησε πέρυσι, ενώ έχουν υποσχεθεί και νέα singles, και έχουν επίσημα δηλώσει πως δουλεύουν πάνω σε 8ο δίσκο που θα πρέπει να περιμένουμε στις αρχές του 2023. Βέβαια ως τώρα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, πέρα από το single "Boy" που βγήκε τον Αύγουστο.

Jessie Ware

Κατά τη διάρκεια του Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts του 2022, η Ware κυκλοφόρησε ένα single με τον τίτλο "Free Yourself", ένα χορευτικό, ξεσηκωτικό κομμάτι με μια σαρωτική φωνή. Αν αυτό ήταν μια μικρή γεύση από το επερχόμενο πέμπτο άλμπουμ, τότε σίγουρα η άνοιξη θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Dua Lipa

Μπορεί να μην έχουμε επίσημα τίτλο, ξέρουμε όμως ότι σίγουρα έχει τιτλοφορηθεί. Η ποπ σταρ δεν τον αποκαλύπτει γιατί "Αν σας έλεγα τον τίτλο, όλα θα έβγαζαν νόημα". Η ίδια είχε δηλώσει ότι έχει τελειώσει το μισό και ότι θα συνεχίσει να γράφει στις αρχές του '23, ενώ για τον ήχο είπε πως θα είναι σίγουρα ποπ, αλλά με περισσότερη έμφαση στον στίχο. Αναμένουμε ίσως προς τα τέλη της χρονιάς.

Ποιους καλλιτέχνες περιμένετε εσείς πώς και πώς; PJ Harvey, M83, ή μήπως Cardi B ή Fever Ray;

Η Κατερίνα Βρανά μετά τη «Βρανάσταση» είναι μια γυναίκα φίνα «Ντερμπεντέρισσα» με ψηλοτάκουνα