3 tips που μπορείς να ακολουθήσεις αν πετάς για πρώτη φορά με αεροπλάνο, για να μην αγχωθείς

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Πρέπει να παραμείνεις ήρεμη

Όσο πλησιάζουν οι εορταστικές ημέρες η ανάγκη για ένα ταξίδι μεγαλώνει και σκέφτεσαι που θα μπορούσες να πας. Προορισμοί υπάρχουν πολλοί, που ειδικά τα Χριστούγεννα δείχνουν υπέροχοι. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να χρησιμοποιήσεις αεροπλάνο και εσύ δεν έχεις μπει ξανά; Άγχος και αγωνία στο κατακόρυφο.

Εμείς έχουμε για σένα –από ειδικούς πάντα- τρία tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να παραμείνεις ήρεμη και χαλαρή στο πρώτο σου αεροπορικό ταξίδι.

Μην αγνοείς τα στοιχεία της κράτησής σου

Ενώ είναι πολύ εύκολο να πεις πως θα κανονίσεις αργότερα τις λεπτομέρειες της πτήσης σου, όπως να επιλέξεις θέση και να εκτυπώσεις την κάρτα επιβίβασης, θα γλιτώσεις από έναν βαρύ και δυνατό «πονοκέφαλο» αν τα κάνεις όλα αυτά με το που κλείσεις εισιτήριο. Αν ταξιδεύεις με αεροπορική, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να διαλέξουν αμέσως θέση, μην το αμελήσεις. Επίσης μην ξεχάσεις να προσθέσεις την πτήση σου στο ημερολόγιό σου για υπενθύμιση. Αν πηγαίνεις εξωτερικό και χρειάζεται διαβατήριο, βεβαιώσου πως δεν έχει λήξει ή δεν λήγει όσο θα είσαι στο ταξίδι σου.

Δεν χρησιμοποιείς τον σωστό ταξιδιωτικό εξοπλισμό

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να θεωρείς πιο εύκολο και βολικό να πάρεις μαζί αυτή τη μικρή βαλίτσα σου, η οποία έχει σπασμένο χερούλι, αλλά είναι πιο εύκολη στη μεταφορά της. Λάθος! Πρέπει να θυμάσαι –ειδικά αν έχεις χειραποσκευή- πως η βαλίτσα σου αυτή πρέπει να να είναι εύκολη στη μεταφορά, στο άνοιγμα και στην αποθήκευση στους χώρους πάνω από τις θέσεις του αεροπλάνου. Με άλλα λόγια μη βασιστείς σε μία βαλίτσα με σπασμένη ρόδα και χαλασμένο φερμουάρ που θα κάνει τη ζωή σου δυσκολότερη. Αγόρασε μία καινούργια (επένδυση είναι άλλωστε, αφού θα τη χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά) που να πληροί τις προϋποθέσεις σου.

Μην φορέσεις κάτι δύσκολο και περίπλοκο στο αεροδρόμιο

Μπορεί εσύ να σκέφτεσαι πως θέλεις να φτάσεις στον προορισμό σου όμορφη και στυλάτη, όμως η ασφάλεια και οι στενές και κάπως άβολες θέσεις του αεροπλάνου, το κάνουν κάπως δύσκολο όλο αυτό. Αντί λοιπόν να βάλεις πράγματα τα οποία θα χρειαστεί να βγάλεις στον έλεγχο όπως ζώνες ή κοσμήματα, βάλε κάτι απλό το οποίο δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσεις.

Επιπλέον στα αεροπλάνα πάντα κάνει κρύο, οπότε ακόμη και αν ο προορισμός σου είναι κάποιος με υψηλές θερμοκρασίες, στο αεροπλάνο φόρα κάτι ζεστό και εύκολο να καθίσεις με αυτό. Κράτα τα tropical looks σου για τον προορισμό που πας.

Δες ακόμη: Αυτά είναι τα πρώτα 10 πράγματα που παρατηρεί μια αεροσυνοδός, όταν επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης