Φύση, χαλάρωση και καλή παρέα: Φέτος το καλοκαίρι, η Κάρπαθος και η Αλεξανδρούπολη σε καλούν

Φύση, χαλάρωση και καλή παρέα: Φέτος το καλοκαίρι, η Κάρπαθος και η Αλεξανδρούπολη σε καλούν

Η Κάρπαθος με τα πανέμορφα τοπία της

Ξεκινώντας από το πώς θα φτάσετε στο νότιο Αιγαίο, μιλάμε μόνο για τη SKY express, την αεροπορική που φέρνει τους ελληνικούς προορισμούς κοντά μας με ασφάλεια, ευκολία, άνεση και ταχύτητα.

Διακοπές με φίλους, για πράσινες, ξέγνοιαστες καλοκαιρινές μέρες στη φύση – και το «πράσινες» εδώ δεν πάει μόνο στα δέντρα, πάει κυρίως στη βιωσιμότητα. Διότι, είσαι η traveler που έχει καταλάβει πολύ καλά τη σημασία της πράσινης μετάβασης και είσαι αποφασισμένη να υιοθετήσεις πράσινες συνήθειες στη ζωή σου, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις διακοπές!

Τα ταξίδια σου λοιπόν για το φετινό καλοκαίρι θα είναι όσο πιο πράσινα γίνεται, σε εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς, την Κάρπαθο, στα νότια Δωδεκάνησα και την Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη. Δύο πανέμορφες περιοχές, η κάθε μία με την δική της ξεχωριστή φυσιογνωμία η κάθε μια, εύκολα προσβάσιμες με τον πιο άνετο και γρήγορο τρόπο – δηλαδή με τα δρομολόγια της SKY express.

1657539122514-684027495-image003.png

Κάρπαθος, ταξίδι στην ελληνική φύση του Αιγαίου

Παρθένες παραλίες, χωριά με παράδοση εκατοντάδων ετών, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ήθη κι έθιμα που κρατούν αιώνες… Αυτή είναι η Κάρπαθος, ένα από τα πιο όμορφα και σχετικά ανεξερεύνητα νησιά της Ελλάδας, το οποίο θα επισκεφθείς φέτος με την παρέα σου, για να ζήσετε όλοι μαζί την πιο «πράσινη» εμπειρία διακοπών που είχατε ποτέ. Γιατί είσαι η traveler που αναζητά εναλλακτικές και «πράσινες».

Ξεκινώντας από το πώς θα φτάσετε στο νότιο Αιγαίο, μιλάμε μόνο για τη SKY express, την αεροπορική που φέρνει τους ελληνικούς προορισμούς κοντά μας με ασφάλεια, ευκολία, άνεση και ταχύτητα. Επιλογή πολύ συνειδητή, καθώς η εταιρεία διαθέτει τον νεότερο και πιο «πράσινο» στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλοπεριβαλλοντικούς στην Ευρώτη. Τα ολοκαίνουρια αεροσκάφη ATR ταιριάζουν απόλυτα στις γεωγραφικές-κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας και το κυριότερο έχουν έως 18% μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Αλλά και τα AIRBUS A320 neo είναι… νέα, ωραία, άνετα, και τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία τους με επίσης σημαντικά μικρότερο περιβαλλοντικό και ηχητικό αποτύπωμα σε σχέση με τα αεροσκάφη-προκατόχους του!

1657539138193-180238567-image005.jpg


Τα χωριά της Καρπάθου διατηρούν μοναδική σύνδεση με την παράδοση

Φτάνοντας στην Κάρπαθο, βάλε στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στην Όλυμπο, το πιο παραδοσιακό και γνωστό χωριό του νησιού, αλλά και στις παρακάτω παραλίες που θα κάνουν με την ομορφιά τους και τη φυσική μαγεία τους όλη την παρέα να υιοθετήσει αμέσως ακόμα πιο οικολογικές και eco – friendly συνήθειες: Αμμοοπή, η πιο γνωστή περιοχή της Καρπάθου διαθέτει πολλές παραλίες με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Στην Αχάττα θα αγναντέψετε το επιβλητικό βραχώδες τοπίο και στην πολυβραβευμένη Άπελλα θα βρείτε όλοι μαζί το λόγο για να επιστρέψετε ξανά και ξανά στην Κάρπαθο. Την παραλία στην Κυρά Παναγιά μπορεί και να την έχετε ήδη δει στις διαφημιστικές φωτογραφίες του νησιού, ενώ ο Άγιος Νικόλαος στην Αρκάσα είναι γνωστός και ως... η «Χαβάη» της Καρπάθου - εύκολα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για το τοπίο και τη θάλασσα. Σημείωσε πως αυτές είναι μερικές μόνο από τις φυσικές ομορφιές του νησιού και μην ξεχάσεις με την άφιξή σας να ζητήσετε από τους ντόπιους, που φημίζονται για τη φιλοξενία τους, να σας προτείνουν εξορμήσεις στα καλά κρυμμένα «μυστικά» του νησιού!

Αλεξανδρούπολη: Ένα δώρο στην άγνωστη ελληνική φύση

Είναι πάρα πολύ πιθανό η παρέα να μην είχε ποτέ πριν κατατάξει την Αλεξανδρούπολη στους bucket list προορισμούς της. Μεγάλη παράλειψη, την οποία εσύ θα ανατρέψεις φέτος – ακόμα και κάνοντας «δώρο» αυτό το ταξίδι. Για να είμαστε ακριβείς, μία επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη με την SKY express, μέσω της υπηρεσίας SKY Gift, είναι πολλά περισσότερα από ένα δώρο – είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα θυμούνται για καιρό!

1657539147064-595312391-image007.jpg


Ο Φάρος είναι το σήμα κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης

Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη, όλη η παρέα θα στήσει εκεί το «αρχηγείο» της και θα ξεκινήσει τις εκδρομές προς τα γύρω αξιοθέατα: Από το Δέλτα του Έβρου ως το Δάσος της Δαδιάς, τα παραδοσιακά μεταξουργεία στο Σουφλί, τις παραλίες της νότιας ακτογραμμής του Έβρου, το Απολιθωμένο δάσος Φυλακτού στο Τυχερό, τη Σπηλιά του Κύκλωπα στη Μάκρη, αλλά και τον ποταμό Άρδα, με το διάσημο φεστιβάλ του. Αλλά και η ίδια η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη πόλη με σημαντική ιστορία εκατοντάδων ετών. Σήμα κατατεθέν της είναι ο Φάρος στο λιμάνι, αλλά και τα μουσεία της και οι ολοζώντανες πλατείες της με τα πανέμορφα παλιά κτήρια, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όσων αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Αν είστε πολύ τολμηροί, έχοντας ως βάση την Αλεξανδρούπολη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σαμοθράκη με την υπέροχη άγρια φύση και τις μοναδικές στην Ελλάδα βάθρες της – τις φυσικές λίμνες που σχηματίζουν τα τρεχούμενα νερά στο βουνό!

Με τη SKY express ταξιδεύεις αλλιώς

Το σίγουρο είναι πως σε όποιον τύπο traveler και αν ανήκεις, με τη SKY express ταξιδεύεις αλλιώς. Kαι τώρα, έχεις την ευκαιρία να το κάνεις μέσα από ένα μοναδικό δώρο! Απολαμβάνοντας τις διακοπές που ονειρεύεσαι και απογειώνοντας τη διάθεσή σου, διεκδικείς ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο από τη SKY express για τον αγαπημένο σου ελληνικό προορισμό. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Λάβε μέρος στον διαγωνισμό και μπορεί να είσαι εσύ μία από τις τρεις μεγάλες τυχερές που θα κερδίσουν από ένα διπλό εισιτήριο από τη SKY express για έναν ελληνικό προορισμό της επιλογής τους και ένα συναρπαστικό ταξίδι να σε περιμένει και μετά το καλοκαίρι!

Είσαι η traveler που επιλέγει παρέα και επιλέγει βιωσιμότητα, φύση, οικολογία και εξερεύνηση! Πάρε την πρώτη SKY express πτήση, ταξίδεψε με τον πιο πράσινο στόλο και γνώρισε τις ομορφιές της Καρπάθου και της Αλεξανδρούπολης, απολαμβάνοντας το πιο ξεχωριστό σου καλοκαίρι!