Καλοκαιρινές διακοπές solo ή με το κατοικίδιο; Η Θεσσαλονίκη έχει όσα αποζητάς και ακόμη περισσότερα

Καλοκαιρινές διακοπές solo ή με το κατοικίδιο; Η Θεσσαλονίκη έχει όσα αποζητάς και ακόμη περισσότερα
Ο Λευκός Πύργος είναι το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, ήρθε η ώρα να βάλουμε «τέλος» στο συγκεκριμένο δίλημμα που κάνει την εμφάνισή του σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

Είναι καλοκαίρι, πλησιάζουν οι διακοπές και ο όρος pet sitting «τριγυρνάει» συνεχώς στο κεφάλι σου, ενώ να προσπαθείς να βρεις μία λύση; Ένα από τα καίρια ερωτήματα, λοιπόν, αυτές τις μέρες είναι εάν οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι με ή χωρίς τον τετράποδο φίλο μας. Απόφαση, που καλό είναι να την πάρουμε εγκαίρως πριν από τις διακοπές, ώστε να μην καταλήξει σε άγχος της τελευταίας στιγμής.

Φέτος, ήρθε η ώρα να βάλουμε «τέλος» στο συγκεκριμένο δίλημμα που κάνει την εμφάνισή του σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Εμείς και τα κατοικίδια μας ή ακόμα καλύτερα εμείς με τα κατοικίδιά μας έχουμε ανάγκη τις στιγμές «απόδρασης» από την καθημερινότητα.

Οπότε στο επόμενο ερώτημα για το ποιο μέρος είναι ιδανικό, ώστε να επιστρέψουμε στα κατοικίδιά μας την ανιδιοτελή αγάπη και φροντίδα που μας προσφέρουν καθημερινά, μέσα από ατελείωτο παιχνίδι και βόλτες, η απάντηση βρίσκεται στην όμορφη Θεσσαλονίκη, που ποτέ δεν θα μας απογοητεύσει, ειδικά τώρα που η high-season των μετακινήσεων ξεκινά.

Ταξιδεύεις solo ή με το αγαπημένο σου τετράποδο; Κανένα πρόβλημα! Άλλωστε, σε μια τόσο pet-friendly αεροπορική εταιρεία όπως η SKY express, εννοείται πως μπορείς να ταξιδέψεις στον αγαπημένο σου προορισμό παρέα με το κατοικίδιό σου άνετα και εύκολα.

Ώρα για καλοκαιρινή απόδραση στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι πάντοτε μία καλή ιδέα, εάν θέλει κανείς να αποδράσει από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ζήσει έστω για λίγα 24ωρα τους χαλαρούς και ανέμελους ρυθμούς της συμπρωτεύουσας. Πόσο μάλλον όταν αυτή η απόδραση συμπεριλαμβάνει και την πιο ξεχωριστή παρέα.

Μπορεί να φαντάζει υπερβολικό, όμως η αλήθεια είναι πως ο τετράποδος φίλος σου είναι το ίδιο έτοιμος με εσένα να ξεχυθεί σε παραλίες, να λιαστεί και να περάσει ένα ακόμα υπέροχο καλοκαίρι μαζί σου. Ακόμη και εάν έχεις δει κάμποσες φορές τον Λευκό τον Πύργο, να θυμάσαι πως αυτό το καλοκαίρι, η εξερεύνηση οποιουδήποτε μέρους θα είναι διαφορετική.

Για εσένα, λοιπόν, που αγνοούσες ότι η Θεσσαλονίκη, εκτός από τα γνωστά της αξιοθέατα, κρύβει και άλλους «άσσους στο μανίκι» και μάλιστα σε ακτίνα περίπου μιας ώρας με το αυτοκίνητο, φέτος είναι η ευκαιρία σου να ανακαλύψεις μαγικά μέρη, όπως εξωτικές παραλίες, το βουνό των 12 θεών, υδροβιότοπους και λίμνες, παρέα με την αγαπημένη σου παρέα. Έξτρα tip: Μην ξεχάσεις τα αθλητικά σου παπούτσια, μιας και όσο και εάν κουραστείς, ο τετράποδος φίλος σου σίγουρα θα έχει λίγη παραπάνω αντοχή για περιπλανήσεις.

1657539198537-764941893-image005.jpg

Η πλατεία Αριστοτέλους είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ταξιδιωτικοί προορισμοί που απέχουν μόλις μία ώρα από την συμπρωτεύουσα

Μόλις βρεθείς στη συμπρωτεύουσα, ακριβώς σε μία ώρα από την Αθήνα με τις απευθείας και άνετες πτήσεις της SKY express, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η όρεξή σου για ατελείωτες κοντινές εκδρομές σε όλη την Μακεδονία, θα είναι ανεβασμένη. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις ιδιαίτερα μέρη, που βρίσκονται μόλις μία «ανάσα» μακριά από τη συμπρωτεύουσα:

#1 Λίμνη Κερκίνη

Η Λίμνη Κερκίνη αποτελεί ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες. Το κατάλληλο μέρος για μία συναρπαστική ημερήσια εκδρομή, καθώς συγκαταλέγεται στους 10 σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας με 300 περίπου ειδών πουλιών και σπάνιων ζώων.

Εάν, λοιπόν, σου αρέσει να παρατηρείς και να απολαμβάνεις τη φύση, μην χάσεις αυτή την εμπειρία. Ούτε την ευκαιρία για μία εκπληκτική βαρκάδα στη λίμνη του Εθνικού Πάρκου.

1657539198604-502218271-image007.jpg

Η Λίμνη Κερκίνη, ένας από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας

#2 Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν έναν καταπράσινο παράδεισο, ο οποίος βρίσκεται στο νομό Πέλλας, μόλις 13 χλμ από την πόλη της Αριδαίας. Τόπος που μοιάζει ευλογημένος, καθώς είναι γεμάτος με καταρράκτες, φυσικές πισίνες και θερμές πηγές εύκολα προσβάσιμες για τους επισκέπτες. Και όλο αυτό το υγρό στοιχείο, πλαισιώνεται από πλούσια παρθένα βλάστηση, την οποία θα ανυπομονείς να εξερευνήσεις, είτε ταξιδεύεις solo είτε με το αγαπημένο σου τετράποδο.

#3 Όλυμπος

Λάτρεις της ορειβασίας ή όχι, η επίσκεψη στον Όλυμπο, αναμφίβολα, αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Μπορεί η ανάβαση στο βουνό να μην είναι για όλους, ωστόσο τα πράγματα που μπορείς να κάνεις κοντά στο υπέροχο αυτό ελληνικό βουνό είναι πολλά. Μοναδικά χωριά της περιοχής είναι ο Κοκκινοπηλός, το Πύθειο και η Ολυμπιάδα. Αυτό το καλοκαίρι, μην χάσεις την ευκαιρία που σου δίνει η SKY express να τα ανακαλύψεις.

Μην ξεχνάς πως με τη SKY express ταξιδεύεις αλλιώς. Και τώρα, έχεις την ευκαιρία να το κάνεις μέσα από ένα μοναδικό δώρο! Απολαμβάνοντας τις διακοπές που ονειρεύεσαι και απογειώνοντας τη διάθεσή σου, διεκδικείς ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο από τη SKY express για τον αγαπημένο σου ελληνικό προορισμό. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Λάβε μέρος στον διαγωνισμό και μπορεί να είσαι εσύ μία από τις τρεις μεγάλες τυχερές που θα κερδίσουν από ένα διπλό εισιτήριο από τη SKY express για έναν ελληνικό προορισμό της επιλογής τους και ένα συναρπαστικό ταξίδι να σε περιμένει και μετά το καλοκαίρι!