Ο δημιουργός του Hill House φέρνει μία γραφική και βίαιη σειρά από την ιστορία του Edgar Allan Poe

Νατάσσα Σχοινά

Το The Fall of the House of Usher έρχεται με πολλές υποσχέσεις για τους λάτρεις του τρόμου.

Έχεις δει το Haunting of Hill House; Ο Mike Flanagan παρουσίασε μία ιστορία τρόμου με έναν τρόπο που ορισμένες στιγμές σε έκανε να πιστεύεις ότι βλέπεις δράμα. Δεν ήταν ένα κλασικό story που απλά παρακολουθείς για να τρομάξεις. Το συναισθηματικό στοιχείο ήταν έντονο ακόμα κι όταν κοιτούσες πίσω από τα ανοίγματα της πόρτας για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχουν «περίεργες» παρουσίες και στον δικό σου χώρο.

Ο Flanagan αγαπάει το genre του τρόμου και το genre του τρόμου αγαπάει τον Flanagan. Ο δημιουργός ανά διαστήματα έχει αναλάβει πολλά πρότζεκτ, όπως το Hush (2016), το Gerald’s Game (2017) και πρόσφατα το Midnight Mass (2021) και οι κριτικές κοινού και ειδικών είναι εφάμιλλες του μεγάλου του ταλέντου.

Στη λίστα με τα δημιουργήματά του έρχεται τώρα να προστεθεί μία σύντομη ιστορία του Αμερικανού συγγραφέα Edgar Allan Poe. Το The Fall of the House of Usher δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1839 στο Burton’s Gentleman’s Magazine και αποτελεί ουσιαστικά μία ιστορία τρέλας, απομόνωσης και μεταφυσικών όντων. Ένας συνδυασμός που, αν αποτυπωθεί σωστά, μόνο ικανοποίηση μπορεί να δώσει στους λάτρεις του τρόμου.

Ο Flanagan έχει φέρει για τη σειρά ηθοποιούς, όπως Carla Gugino, Rahul Johli, Carl Lumbly, Samantha Sloyan, Henry Thomas, T'Nia Miller, Kate Siegel και Bruce Greenwood, ενώ τα γυρίσματα άρχισαν στις 31 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο.

Ο Kohli μίλησε στο ComicBook σχετικά με την επερχόμενη σειρά και ας πούμε ότι τα σχόλια είναι πολλά υποσχόμενα.

«Αυτό είναι -για εμένα- το graphic novel του Mike Flanagan. Αυτό είναι το αίσθημα. Νομίζω ότι ο Mike παρομοίασε το Usher με το, αν το Midnight Mass ήταν συμφωνία, αυτό είναι μία ροκ συναυλία με τον Mike να σολάρει σε μία ηλεκτρική κιθάρα. Πραγματικά σαν κι αυτό μοιάζει. Από όλα τα πράγματα για τα οποία του έχω μιλήσει, (του έχω πει) ‘Πρέπει να μιλήσουμε σε έναν εκδότη και να έχουμε μία εκδοχή graphic novel να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα’, γιατί το υλικό τού ταιριάζει. Είναι τόσο γραφικό και βίαιο. Είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει ο κόσμος», είπε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης