Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αχλάδι και φουντούκια για να επανέλθουμε από τις κραιπάλες των εορτών

Νικόλας Σακελλαρίου

Μία εύκολη και υγιεινή πρόταση για να κάνουμε λίγο detox μετά τη κρεατοφαγία των προηγούμενων ημερών.

Υλικά

500 γραμμ. αμπελοφάσουλα

1 αχλάδι, κομμένο σε φέτες

3 κουτ. σούπας άνηθο, χοντροκομμένο

1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα

3 κουτ. σούπας φουντούκια, καβουρντισμένα

3 κουτ. Σούπας λιαστή ντομάτα, χοντροκομμένη

2 κουτ. Σούπας μπούκοβο

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας μέλι

40 ml μηλόξιδο

150 ml ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βράστε τα φασολάκια για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και παγάκια. Τα αφήνετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και έπειτα τα στραγγίζετε.

Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτετε, το αχλάδι, τον άνηθο, το δυόσμο, τα φουντούκια, τη λιαστή ντομάτα, αλάτι, τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε απαλά.

Για να κάνετε τη βινεγκρέτ, χτυπήστε σε ένα πολυκόφτη όλα τα υλικά πολύ καλά. Αν σας βγεί πολύ πηχτή, μπορείτε να αραιώσετε με λίγο νερό. Σερβίρετε τη σαλάτα με μπούκοβο.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης