Τα dos και τα donts για τέλεια καλοκαιρινή επιδερμίδα

Το Καλοκαίρι η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η θάλασσα και ο ήλιος ταλαιπωρούν το δέρμα, ενώ τα μαλλιά μας χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Τι πρέπει να προσέξουμε προκειμένου να δείχνουμε όμορφες και υγιείς;

Πες «όχι» στο υπερβολικό make up

Το Καλοκαίρι ο υδράργυρος ανεβαίνει και -όπως είναι λογικό- ιδρώνουμε πιο εύκολα. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να αποφεύγεις το υπερβολικό make up το οποίο θα αρχίσει να «λιώνει» στο πρόσωπό σου και να προτιμάς ελαφριές BB κρέμες που θα σου προσφέρουν κάλυψη και λάμψη και θα κρατήσουν ενυδατωμένο το πρόσωπό σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το αντηλιακό σου είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου ενάντια στις ρυτίδες!

Μπορεί να χρειαζόμαστε τη βιταμίνη D και ο ήλιος να μας φτιάχνει τη διάθεση και ανεβάζει την ψυχολογία μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που κρύβει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να ονειρεύεσαι ηλιοκαμένη επιδερμίδα και να θέλεις απεγνωσμένα να αποκτήσεις το bronze χρώμα, δεν πρέπει όμως ποτέ να κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς την κατάλληλη προστασία. Το αντηλιακό σου, μπορεί να σε σώσει από τα εγκαύματα αλλά και από τα σημάδια που αφήνουν πάνω σου οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, όπως οι φακίδες, οι πανάδες, οι δυσχρωμίες και φυσικά… οι ρυτίδες!

Καθάρισε το δέρμα σου!

Το μυστικό για να διατηρήσεις το μαύρισμα σου, είναι η απολέπιση. Για να κρατήσεις τους πόρους σου ανοιχτούς και την επιδερμίδα σου όμορφη και απαλή κάνε απαλές κινήσεις με ένα scrub. Η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα μαυρίζει ομοιόμορφα και έτσι θα διατηρήσεις το χρυσαφένιο χρώμα σου για πολύ καιρό ακόμα.

Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί» για μία υγιή επιδερμίδα

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις το πρόσωπο και το σώμα σου, μετά την παραλία. Αφού κάνεις ένα δροσερό ντους, μη βάλεις αμέσως τα ρούχα σου. Άπλωσε με απαλές ανοδικές κινήσεις την ενυδατική σου στο πρόσωπό σου, αλλά και ένα after sun στο σώμα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έλαια που θα κρατήσουν την υγρασία για περισσότερο διάστημα και θα σου χαρίσουν αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας. Μην ξεχνάς τα χείλη και τα μαλλιά σου που χρειάζονται και αυτά ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση!

Extra tip: Η εσωτερική ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική. Πιες άφθονο νερό για να τονώσεις τον οργανισμό σου και να διατηρήσεις την ελαστικότητα και τη νεανική όψη της επιδερμίδας σου.

Βάλε το αμυγδαλέλαιο στη ζωή σου!

Το αμυγδαλέλαιο έχει ευεργετικές ιδιότητες για το πρόσωπο και το σώμα σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από την κορυφή ως τα νύχια για να έχεις απαλή και φρέσκια επιδερμίδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα υγιεινής και ομορφιάς, όπως για παράδειγμα το Zewa Exclusive Almond Milk. Το απαλό άγγιγμά του είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να κάνουμε λίγο πιο όμορφη και μυρωδάτη την καθημερινότητά μας. Το πολυτελές του άρωμα και η αίσθηση φρεσκάδας που προσδίδει η λοσιόν αμυγδάλου θα σε αναζωογονήσουν και θα σε κάνουν να αισθανθείς ευεξία.

Μην κάνεις αποτρίχωση πριν βγεις στην παραλία!
Αφήνεις τα πάντα για την τελευταία στιγμή; Προσπάθησε να οργανώσεις το πρόγραμμά σου και να αποφύγεις το κερί ή το ξυραφάκι, λίγες ώρες πριν πας στην παραλία. Έτσι, θα αποφύγεις του ερεθισμούς και τις «κοκκινίλες» που κάνουν το δέρμα σου να μοιάζει ταλαιπωρημένο.

Με όλα τα παραπάνω, καλή ξεκούραση και μία ισορροπημένη διατροφή το πρόσωπο και το σώμα σου θα λάμψουν. Ξεκίνα από σήμερα για να δείχνεις πιο όμορφη από ποτέ στις διακοπές!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης