Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με σταφίδες, κουκουνάρι και κους κους

Αναζητάς μία υγιεινή συνταγή; Έχεις βαρεθείς να τρως στεγνό φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και πατάτες φούρνου; Δοκίμασε να το συνδυάσεις με ένα πιο ενδιαφέρον γευστικά συνοδευτικό, όπως για παράδειγμα ένα θρεπτικό και νόστιμο κους κους. Ταιριάζει ιδανικά με το κοτόπουλο, καθώς αναδεικνύει τη γεύση του, ενώ απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Είναι ιδανική επιλογή τόσο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε γιορτινά τραπέζια, όσο και για να ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα το πιο απολαυστικό ταπεράκι για το γραφείο!

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Χυμός ενός λεμονιού
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

100 γρ. μαύρες σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 μάτσο ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι

Κους κους
2 φλυτζ. κους κους

5 φλυτζ. νερό
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη, αναμιγνύουμε τις πιπεριές το μπούκοβο, τα σκόρδα, το χυμό του λεμονιού, το κύμινο, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το μισό ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι αλάτι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο, για δύο ώρες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να ψηθεί η μία πλευρά και να ροδίσει. Το γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για δέκα λεπτά ακόμη, μέχρι να ετοιμαστεί. Ολοκληρώνουμε, ρίχνοντας τον δυόσμο και το σερβίρουμε με το κους κους.

Πιλάφι κους κους

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε πέντε φλυτζάνια νερό και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν κοχλάσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και προσθέτουμε το κουσκούς (ή το πλιγούρι). Το κρατάμε σκεπασμένο, μέχρι να απορροφήσει το νερό, και ύστερα το ανακατεύουμε, για να γίνει σπυρωτό.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης