O διάσημος σκηνοθέτης εξομολογείται: «Έπαθα κατάθλιψη βαριάς μορφής λόγω εγωκεντρισμού»

O διάσημος σκηνοθέτης εξομολογείται: «Έπαθα κατάθλιψη βαριάς μορφής λόγω εγωκεντρισμού»

Έξι ολόκληρα χρόνια προσπάθησε για να ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση που πέρασε

Έχει διαγράψει μία πορεία με περγαμηνές στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, για περισσότερο από τρεις δεκαετίες και φέτος βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με το μιούζικαλ «Nine», που σκηνοθετεί. Ο Γιάννης Κακλέας μας παρουσιάζει τη φετινή σεζόν, υπό τη δική του θεατρική ματιά, την ταινία «8 ½» του Federico Fellini, από την θεατρική σκηνή του Pantheon.

Με αφορμή την ξεχωριστή αυτή δουλειά, ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε στο περιοδικό People, αποκαλύπτοντας , μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά, πως λίγο μετά τα 50 του χρόνια πέρασε μίας βαριάς μορφής κατάθλιψη. Αυτό ήταν και το τίμημα της δόξας που κλήθηκε να πληρώσει, αφού η κατάσταση αυτή ήταν το αποτέλεσμα του εγωκεντρισμού του.

giannis kakleas people 133 2 1 7c942

«Κάθε φορά βιώνω ανασφάλεια μπροστά σε μια νέα καλλιτεχνική περιπέτεια. Υπήρξε, όμως, μια περίοδος που αυτή την ανασφάλεια τη βίωσα με πολύ πιο βίαιο τρόπο. Στα 50 μου, έπαθα κατάθλιψη βαριάς μορφής. Αιτία ήταν ο εγωκεντρισμός μου. Η δουλειά με είχε κάνει απίστευτα εγωπαθή και σκληρό. Η συνεχής επιδίωξη της καταξίωσης και της επιτυχίας μπορεί να σε χτυπήσει πολύ άσχημα. Να σε αλλοιώσει, να σε μετατρέψει σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήσουν όταν ξεκίνησες. Κάποια στιγμή της ζωής μου, όσο κι αν εγώ προσπαθούσα να παραβλέψω αυτή την αλλαγή, ο οργανισμός μου άρχισε να αντιδρά. Να αντιστέκεται. Μου πήρε έξι χρόνια για να συνέλθω. Ζήτησα βοήθεια και πάλεψα για να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου και μέσα από αυτό και τη δουλειά μου. Συμπεριφερόμουν με απίστευτο κυνισμό και οι περισσότερες σχέσεις μου λειτουργούσαν στο πλαίσιο του “δούναι και λαβείν”, με γνώμονα το συμφέρον. Αυτό ήταν τελικά κάτι που με καταπίεζε αφόρητα μέσα μου. Πλέον οι ηθοποιοί που συνεργάζομαι είναι φίλοι, γιατί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους περνώ τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητας και επομένως της ζωής μου. Μου αρέσει πολύ να λειτουργώ μέσα σε ομάδες. Γι’ αυτό, αν και είμαι αρκετά εκρηκτικός σαν χαρακτήρας, είμαι παράλληλα και πολύ συναινετικός», παραδέχτηκε ο πασίγνωστος καλλιτέχνης.

Πηγή: People