Σοφία Κοκοσαλάκη: Η αιτία του θανάτου της και η κηδεία

Ο κόσμος της μόδας -και όχι μόνο- θρηνεί τον χαμό της διάσημης σχεδιάστριας

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ανήκε στις Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας που προσέφεραν όσο καμία στον χώρο και της οποίας οι δημιουργίες την έκαναν να διακριθεί σε διεθνή κλίμακα. Η πρώτη της συλλογή παρουσιάστηκε το 1999 κι έκτοτε έγινε γνωστή για το διαχρονικό στιλ που υιοθέτησε στα ρούχα της και για τις φανερές επιρροές από τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά με έναν τρόπο που τον εκσυγχρόνιζε και το έφερνε πιο κοντά στο σήμερα.

Η είδηση του θανάτου της στις 14 Οκτωβρίου έφτασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού το κοινό δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι η σχεδιάστρια, που έδραζε στο Λονδίνο, μπορεί να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Τις τελευταίες, όμως, μέρες κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες ότι η δημιουργός έπασχε από καρκίνο και, μάλιστα, στο στομάχι, γεγονός που την έκανε να «φύγει» στην ηλικία των 47 ετών. Η διάγνωση είχε γίνει μόλις δύο μήνες πριν.




Όσον αφορά στην τέλεση της κηδείας, μπορεί να μην έχουμε ακόμα επίσημη ανακοίνωση, όμως, επικρατέστερη τοποθεσία φαίνεται να είναι η Αθήνα. Άλλωστε, η αγάπη της για την Ελλάδα δεν ήταν κάτι που ήθελε να κρύψει ποτέ, αντιθέτως, αναδυόταν μέσα από κάθε της δημιούργημα. Στις δε συνεντεύξεις της, έλεγε και ξαναέλεγε πόσο τυχερή ήταν που η καταγωγή της είναι από την Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, από την Κρήτη.

Διάβασε επίσης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Σοφίας Κοκοσαλάκη στην Ελλάδα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης