Να γιατί τα λόγια της Jane Fonda ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Και όχι άδικα!

Η Jane Fonda δε χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί «θρύλο του Χόλυγουντ» και όχι άδικά. Χθες όμως γι' ακόμα μια φορά απέδειξε το ήθος και την αγάπη της για τους συναδέλφους της τονίζοντας τις αξίες από τις οποίες πρέπει να διέπεται ο χώρος του θεάματος.

Η 83χρονη ηθοποιός και ακτιβίστρια, αποδέχθηκε χθες το Βραβείο Cecil B. DeMille για το 2021 στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών και άδραξε την ευκαιρία για να μιλήσει στις καρδιές και τη συνείδηση τόσο των ηθοποιών όσο και όλου του κόσμου που παρακολούθησαν την τελετή.

Στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της η θρυλική star του Χόλυγουντ κατά την παραλαβή του βραβείου της, επισήμανε τις έντονες ανισότητες ένταξης στον χώρο του θεάματος που εξακολουθούν να μαστίζουν τη βιομηχανία του κινηματογράφου. «Είμαστε μια κοινότητα αφηγητών ... αλλά υπάρχει μια ιστορία που φοβόμαστε να δούμε και να ακούσουμε για τον εαυτό μας σε αυτόν τον κλάδο», δήλωσε η Fonda. Φορώντας ένα off white σακάκι, ένα ζευγάρι διαμαντένια μακριά σκουλαρίκια από τον ιταλικό οίκο κοσμημάτων Pomellato και έχοντας πια αφήσει τα μαλλιά της στο φυσικό γκρίζο τους χρώμα έδειχνε πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Και συνέχισε λέγοντας: «Μια ιστορία για τις φωνές που σεβόμαστε και ανυψώνουμε αλλά και για εκείνες στις οποίες γυρίζουμε την πλάτη: μια ιστορία για το ποιον κρατάμε "έξω από το δωμάτιο", απ' όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Η Fonda έκανε έκκληση σε όλο το Χόλυγουντ για να βεβαιωθεί ότι όλοι έχουν «θέση στο τραπέζι». Η διάσημη ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Αφήστε μας όλους να κάνουμε μια προσπάθεια να επεκτείνουμε αυτήν τη σκηνή, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να αναδύονται και η δική τους ιστορία να έχει την ευκαιρία να ακουστεί από το κοινό», είπε η Fonda. «Η τέχνη δεν ήταν πάντοτε συμβατή με την ιστορία, αλλά άνοιξε τον δρόμο, οπότε ας είμαστε όλοι ηγέτες σε αυτόν τον δρόμο...».

Ο 83χρονη ηθοποιός είπε ότι «οι ιστορίες μπορούν να αλλάξουν την καρδιά και το μυαλό μας και να μας βοηθήσουν να δούμε ο ένας τον άλλον κάτω από ένα νέο πρίσμα». Αναφέρθηκε στη διάσημη σειρά της HBO «I May Destroy You» της Michaela Coel, η οποία απορρίφθηκε από τις Χρυσές Σφαίρες και δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μια υποψηφιότητα.

Διάβασε τα συγκινητικά λόγια της διάσημης star στη gallery που ακολουθεί:

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης