Ένα βραβείο César για τη συλλογή του Quentin.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2011 θα απονεμηθούν τα κινηματογραφικά βραβεία César, τα «Γαλλικά Όσκαρ» στη φετινή, 36η απονομή τους.

Στο πόντιουμ, εκτός από τους νικητές στην κάθε κατηγορία, θα ανέβει και ο Αμερικάνος σκηνοθέτης Quentin Tarantino τη βραδιά της εκδήλωσης για να παραλάβει το βραβείο César d'Honneur που αποφάσισε η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου να του απονείμει για το σύνολο του έργου του. Ανάμεσα σε αυτό το έργο συγκαταλέγονται το «Pulp Fiction» αλλά και το επικό (σε μέγεθος) «Kill Bill» που αν και χωρίστηκε σε Vol.1 και Vol.2 για να χωρέσει στον κινηματογραφικό χρόνο των θεατών διαθέτει και συνέχεια που μόλις ανακοινώθηκε και θα βρίσκεται στις αίθουσες το 2014 και, βεβαίως, το blockbuster «Inglourious Basterds» και πολλές πολλές ακόμα αγαπημένες ταινίες.

«Έναν μεγάλο, διεθνή καλλιτέχνη» όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Alain Terzian, τιμάται, λοιπόν, για την μέχρι σήμερα πορεία του στο σινεμά και παίρνει σειρά μετά τον Harisson Ford που δέχτηκε το αντίστοιχο βραβείο πέρυσι.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στο Παρίσι, στις 25 Φεβρουαρίου 2011 στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων της Επιτροπής της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην οποία προεδρεύει η Αμερικανίδα ηθοποιός Jodie Foster.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης