Έφυγε από τη ζωή η Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία 82 ετών

H δημοφιλής ηθοποιός του Ελληνικού κινηματογράφου άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας τον καλλιτεχνικό κόσμο σε πένθος.

Φτωχότερος είναι εδώ και λίγες ώρες ο κόσμος του θεάτρου αφού η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών. Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ήταν με την ηθοποιό μέχρι τις τελευταίες τις στιγμές, μίλησε στον ALPHA και την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού όπου ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός.

Η αγαπημένη ηθοποιός της μεγάλης οθόνης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, κάνοντας σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

Η πορεία προς την κορυφή

Η Μάρθα Καραγιάννη γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1939. Οι γονείς της ήταν ποντιακής καταγωγής. Συγκεκριμένα η μητέρα της, Δόμνα γεννήθηκε στο Μπακού και ο πατέρας της Χαρίλαος στο Αικατερινεντάρ. Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και ψύλλοι» εκεί όπου γνωρίστηκε με το Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος έμελλε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ και τις κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1961 στην ταινία «Ζητείται ψεύτης». Η ηθοποιός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, αν και ήταν μόλις 21-22 χρόνων, ο Φίνος τη θεωρούσε «φθαρμένη» γιατί είχε πάρει ήδη μέρος σε ταινίες τις οποίες ο διάσημος παραγωγός τις χαρακτήριζε μέτριες.

«Βγάζεις τη Λάσκαρη ωραία και εμένα σαν κακομοίρα»

Στη μουσική ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», η Kαραγιάννη εμφανίστηκε ως καθαρά κωμική ηθοποιός κάτι στο οποίο επέμεινε πολύ ο Γιάννης Δαλιανίδης παρότι η ίδια πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση θεωρώντας ότι ήθελε ο σκηνοθέτης να προβάλλει τη Ζωή Λάσκαρη.

Ο παραγωγός επέμεινε στην απόφασή του και της είπε ότι έτσι της δίνει ψωμί για μέχρι τα γεράματά της εννοώντας ότι μπορούσε να ξεχωρίσει και να σταθεροποιηθεί στην κωμωδία και να απαγκιστρωθεί από την εικόνα της λαμπερής- sexy χορεύτριας που έχει όριο λήξης.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η ηθοποιός είχε αναφέρει πως στα μισά των γυρισμάτων είχε μαλώσει έντονα με τον Δαλιανίδη λέγοντάς του την περίφημη ατάκα: «Βγάζεις τη Λάσκαρη ωραία και εμένα σαν κακομοίρα».

Προσωπική ζωή

Η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύτηκε το Δημήτρη Στεφανάκο, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο, 1960. Ο γάμος έγινε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη. Απέκτησαν ένα παιδί που πέθανε τρεις ημέρες μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

«Τότε είχα μείνει έγκυος. Δυστυχώς έχασα το παιδί και αυτή ήταν η αιτία που χωρίσαμε. Μετά πάγωσε η σχέση και ο γάμος μας», είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός σε δημοσιογράφο.

Το 2001 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου περιλαμβάνει συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει μέχρι τότε. Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τα θεατρικά που συμμετείχε περιλαμβάνονται στο δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο, «Μάρθα Καραγιάννη, κορίτσι για μιούζικαλ», 2009 που έγραψε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Η φιλία ζωής με τον Κώστα Βουτσά

Η Μάρθα Καραγιάννη και ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια του Ελληνικού κινηματογράφου. Όσο κι αν αρνούνταν τη σχέση τους, κανείς δεν τους πίστευε, αφού το κοινό τους είχε ταυτίσει με τους ρόλους τους.



«Ωραία γκόμενα ποτέ όμως δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι», είχε δηλώσει ο Κώστας Βουτσάς. Οι δύο ηθοποιοί επισφράγισαν τη φιλία τους το 2017 αφού η Μάρθα Καραγιάννη βάπτισε τον γιο του ηθοποιού και της Αλίκης Κατσαβού, Φοίβο Βουτσά.

Το αντίο της Μαρίας Κορινθίου

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη, αρκετοί celebrities έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τη δημοφιλή ηθοποιό. Η Μαρία Κορινθίου έκανε ένα πολύ τρυφερό post στον προσωπικό της λογαριασμό γράφοντας: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι η αδυναμία μου, η σπουδαία Μάρθα Καράγιαννη μας άφησε…..
Κυρία Μάρθα ……………βαθιά βαθιά και ανυπέρβλητη ταπεινή υπόκλιση».

Οι δυο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί στο μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες», με την Μαρία Κορινθίου να εκφράζει συχνά τη χαρά της γι'αυτή την συνύπαρξη.

Πηγή κεντρικής: NDP

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης