Πέτρος Λαγούτης: «Εύχομαι η Κατερίνα Παπουτσάκη να είναι ευτυχισμένη στον γάμο της»

Ο πρώην γάμος του, τα παιδιά του και η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Στα 37 του έχει ήδη πίσω του ένα γάμο, δύο παιδιά και ένα διαζύγιο. Ο Πέτρος Λαγούτης αυτό το καλοκαίρι γυρίζει την Ελλάδα με την υπερπετυχημένη παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Ο παππούς έχει πίεση". Ανάμεσα σε παραστάσεις, ξενύχτια με τους υπόλοιπους ηθοποιούς και ατέλειωτα δωμάτια ξενοδοχείου, βρίσουμε χρόνο να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Που σε πετυχαίνω αυτή τη στιγμή;
Στην Κεφαλονιά, με την παράσταση. Ετοιμαζόμαστε να φύγουμε σε λίγο, γιατί σήμερα παίζουμε στην Πάτρα.

Πώς είναι να έχεις τον Κώστα Σπυρόπουλο για αφεντικό; (σ.σ. Ο Κώστας είναι ο παραγωγός της παράστασης)
Μέχρι στιγμής όμορφα. Είναι ωραίο και σημαντικό που ο Κώστας είναι ηθοποιός και ξέρει από μέσα τα ανάγκες των ηθοποιών, ακόμη και το παραμικρό. Είναι φρέσκος παραγωγός και έχει διάθεση και όρεξη να μπει με το δεξί στην δουλειά.

Αυτή τη στιγμή κάνεις μια επιτυχία με την περιοδεία, παρ' όλα αυτά, τον φοβάσαι το χειμώνα που έρχεται;
Όχι, γενικά έχω πάψει να φοβάμαι μια και δεν κερδίζω τίποτε με το φόβο. Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια να αποβάλλω το άγχος –γιατί όταν λες φόβο, εννοείς το άγχος φαντάζομαι. Έχω υπάρξει τρομερά αγχώδης και το άγχος είναι δηλητήριο και σου στερεί σήμερα κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά μπορεί και να μην συμβεί.

Έχεις κάποια πρόταση για χειμώνα;
Έχουμε κάνει ένα πιλότο για μια κωμωδία, όπου εγώ και ο ΑιμίλιοςΧειλάκης παίζουμε τους gay, όχι ζευγάρι, απλά συγκάτοικοι και μακάρι να γίνει.

Γενικά οι έλληνες ηθοποιοί απ όσο ξέρω, δεν δέχονται πολύ εύκολα να παίξουν τους gay;
Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρος των ηθοποιών, αλλά εγώ δεν έχω κανένα θέμα. Είναι απλώς μια ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά έτσι και αλλιώς μου αρέσει να αλλάζω, να μεταμορφώνομαι.

Πληρώθηκες από το σίριαλ "Είναι στιγμές";
Ναι είμαι εντάξει, μου χρωστάμε λίγα χρήματα ακόμη, αλλά έχω την επιταγή στα χέρια μου.

Να κάτι που ακούς σπάνια στις μέρες.
Ναι είναι αλήθεια, αλλά φταίμε και εμείς οι ηθοποιοί που παίζουμε όπου να 'ναι, με οποιεσδήποτε συνθήκες και όρους και δεν αντιδράμε. Είμαι μεγάλο παιδί πλέον και προσέχω. Δεν είναι το χόμπι μου, είναι η δουλειά μου

Αν ήσουν σήμερα 20 θα το σκεφτόσουν δυο φορές, πριν αποφασίσεις να γίνεις ηθοποιός;
Όχι και το λέω και στα νέα παιδιά που με ρωτάνε, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Παντού όμως δεν είναι δύσκολα; Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και γερό στομάχι. Αν θέλει κάποιος να γίνει ηθοποιός για να βγάλει εύκολα και πολλά λεφτά ή για να γίνει διάσημος, καλύτερα να μην το κάνει. Αν σου αρέσει όμως, δεν σε σταματάει καμία οικονομική κρίση.

Είχες ένα μπαράκι κάποτε. Τι απέγινε;
Είχα ένα καφέ μπαρ μαζί με την Μυρτώ (Αλικάκη). Το δώσαμε απλά, δεν έγινε κάτι περίεργο. Είχαμε παιδιά, σίριαλ, θέατρο, δεν γινόταν να το κρατήσουμε.

Ξέρω ότι χώρισες καλά, αλλά επίσης ξέρω από φίλους που χώρισαν με τον ίδιο τρόπο, ότι πάντα υπάρχουν γκρίζες ζώνες;
Προφανώς, όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι, όπως εμείς, που έχουμε και δύο παιδιά, υπάρχουν διαφωνίες και ασυμφωνίες, αλλιώς δεν θα χωρίζαμε. Το θέμα είναι κατά πόσο συνειδητοποιούν, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι τα παιδιά. Για μένα και τη Μυρτώ, είναι η προτεραιότητά μας, μεγαλώνουμε δύο μικρούς ανθρώπους και αυτή η συνθήκη είναι πολύ δυνατή για να κάνει πέρα τις γκρίζες ζώνες που λες.

Έχεις ενοχές που δεν βλέπεις τα παιδιά σου συχνά, λόγω της περιοδείας;
Κοίτα, τα είχα 15 με 20 μέρες και μετά στην Κρήτη για άλλες 5 μέρες και μόλις τελειώσουμε θα τα ξαναπάω διακοπές.

Είσαι καλός μπαμπάς;
Καλό είναι να το λένε οι άλλοι αυτό και λένε ότι ναι, είμαι καλός.

Πώς είναι να μην μένεις πλέον με τα παιδιά σου στο ίδιο σπίτι;
Έρχονται τις μισές μέρες και τα μισά σαββατοκύριακα, παρ όλα αυτά, είναι πολύ σκληρό.

Παντρεύτηκες στα 27. Τελικά ήταν λάθος πιστεύεις να παντρευτείς τόσο μικρός;
Ναι ίσως ήταν, για τα δεδομένα της εποχής μας. Έχει και τα καλά και τα κακά του. Στα καλά είναι ότι έχεις πολύ ενεργεία να διοχετεύσεις στα παιδιά και είσαι κοντά ηλικιακά. Στα κακά είναι, ότι και εσύ, μεγαλώνοντας, κάποια πράγματα ακόμη πλάθονται και ωριμάζεις. Δεν είναι το ίδιο, όπως θα ήσουν στα 35 ή στα 40. Εκεί υπάρχουν παγίδες που έχουν να κάνουν με το ζευγάρι, αλλά έχουν αντίκτυπο και στα παιδιά

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινες χωρίς σεξ;
Έξι μήνες και όντας σε σχέση.

Τι σχέση ήταν αυτή χωρίς σεξ;
Προφανώς υπήρχε πρόβλημα, αλλά δεν γίνονταν να επέμβω, όμως ήμουν εκεί και το πάλεψα ως το τέλος.

Είσαι της μια βραδιάς ή όχι;
Δεν μου πολυβγαίνει. Έχω ανάγκη να παραμυθιαστώ, να πιστέψω ότι είναι κάτι παραπάνω, έστω και να δεν ισχύει την επομένη μέρα. Να νομίζω ότι, εν δυνάμει, θα μπορούσα να ερωτευτώ.

'Ένα σκάνδαλο βοηθάει έναν ηθοποιό;
Γενικά αν δεν έχεις φόντα πίσω σου ή μπροστά σου, θα κρατήσει κάποιες μέρες και μετά θα τελειώσει.

Τι εύχεσαι στην Κατερίνα Παπουτσάκη για το γάμο της;
Να είναι ευτυχισμένη, αυτό, τι άλλο; Να ευτυχήσει και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης.

Με δεδομένο ότι 5 στα 10 ζευγάρια χωρίζουν και εσύ το ξέρεις καλά αυτό, δεν θα συμβούλευες την Κατερίνα να το ξανασκεφτεί;
Νομίζω ότι πλέον, έιναι μεγαλύτερο το ποσοστό, 7 στα 10 ή κάτι τέτοιο, αλλά όχι, δεν θα συμβούλευα κανέναν άνθρωπο τίποτε, που να αφορά την προσωπική του ζωή. Ίσως μόνο τα παιδιά μου και αυτό με τακτ. Πιστεύω όμως, πώς ότι ζούμε, για κάποιο λόγο το ζούμε και δεν υπάρχει ευτυχισμένος γάμος για πάντα, με την έννοια, ότι υπάρχουν ευτυχισμένα χρόνια σε ένα γάμο. Καλύτερα 3 ευτυχισμένα χρόνια γάμου, παρά 23 χρόνια και τα 20 από αυτά, να είναι μέσα στη δυστυχία.

Εσύ θα τολμούσες να κάνεις ποτέ πρόταση γάμου, μετά από μόλις 2-3 μήνες γνωριμίας;
Εγώ, πρέπει να απαντήσω ανάλογα με την κατάσταση που είμαι σήμερα και η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Όχι φυσικά, γιατί με ενδιαφέρει να διασφαλίσω τα παιδιά μου και να αισθάνομαι σίγουρος για τον άνθρωπο που θα βάλω στη ζωή μου από δω και πέρα και δεν πιστεύω ότι με 2-3 μήνες μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά έτσι είμαι εγώ.

Αν δεν είχες παιδιά;
Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω.

Που μπορείτε να δείτε την παράσταση "Ο παππούς έχει πίεση":
Πέμπτη 10/9 Πάτρα
Σάββατο 11/9 Αρχαία Ολυμπία
Κυριακή 12/9 Ξυλόκαστρο
Δευτέρα 13/9 Πόρτο Ράφτη

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης