Πώς θα γυμνάζεσαι και θα φροντίζεις την ευεξία σου ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου

Πώς θα γυμνάζεσαι και θα φροντίζεις την ευεξία σου ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου

Βρισκόμαστε αισίως στην «καρδιά» της άνοιξης και οι περισσότερες από εμάς, έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε σχέδια και όνειρα για το καλοκαίρι που μας περιμένει. Τα ηλιόλουστα πρωινά, η ολάνθιστη φύση, η ημέρα που μεγαλώνει και η θερμοκρασία που ανεβαίνει, αποτελούν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους την παρούσα περίοδο, έχουμε στραφεί απόλυτα στην προσωπική μας φροντίδα, αναζητώντας τρόπους για να προετοιμάσουμε το σώμα μας για τους επόμενους μήνες.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ακόμη και αν έχουμε τη διάθεση να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στη σωματική άσκηση και να μην παραλείπουμε τα απογευματινά workouts μας, οι συνθήκες δεν είναι πάντα με το μέρος μας. Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή στην οποία ενδώσαμε το προηγούμενο διάστημα και δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε, δεν μας επιτρέπουν να φέρουμε στην επιφάνεια την πιο fit εκδοχή μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να επανεντάξουμε τη σωματική άσκηση στη ρουτίνα μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να μάθουμε πώς να μένουμε active με τον δικό μας τρόπο, συνδυάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες με τη γυμναστική.

Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, αν ξεκινούσες την ημέρα σου με ένα σύντομο αλλά αναζωογονητικό workout, το οποίο θα ενεργοποιούσε το σώμα και θα φρόντιζε την αύρα σου; Τι θα έλεγες αν λίγο αφότου άνοιγες τα μάτια σου το πρωί και έπλενες καλά το πρόσωπό σου, έπινες αρκετό νερό για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να αναζωογονήσεις την αύρα σου και βούρτσιζες τα δόντια σου, κάνοντας ταυτόχρονα μερικά squats, lunges ή wall sits;

Ναι, υπάρχει τρόπος να γυμνάζεσαι και να φροντίζεις την ευεξία σου, ακόμη και ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου και αν θέλεις να μάθεις το πώς, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να συνεχίσεις να διαβάζεις. Διότι παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, για κάνεις την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σου, με τον πιο εύκολο τρόπο!

Wall sits για δυνατούς μηρούς σεχρόνο «dt»

Έχεις «οπλίσει» την οδοντόβουρτσα με την οδοντόκρεμα και έχεις δύο λεπτά στη διάθεσή σου για να σου προσφέρεις ένα ολοκληρωμένο βούρτσισμα δοντιών. Στο μεταξύ όμως, θα κάνεις και μερικά wall sits, δηλαδή καθίσματα με στήριξη στον τοίχο. Θα σταθείς, λοιπόν, όρθια με την πλάτη σου στον τοίχο και θα τοποθετήσεις τα πέλματά σου σε απόσταση 30 εκατοστών από αυτόν. Έπειτα, θα ακουμπήσεις την πλάτη και τη λεκάνη σου κόντρα στον τοίχο, ρίχνοντας έτσι το βάρος σου πάνω του. Χωρίς να χάσεις επαφή με τον τοίχο, θα αφήσεις το χέρι που δεν βουρτσίζει ελεύθερο και θα αρχίσεις να χαμηλώνεις τη λεκάνη σου προς τα κάτω, μέχρι τα πόδια σου να σχηματίσουν μία ορθή γωνία 90 μοιρών και το σώμα σου να βρίσκεται σε βαθιά, καθιστή θέση. Για να είσαι σίγουρη πως έχεις κάνει σωστά την άσκηση, φρόντισε ώστε η «κορυφή» από τα γόνατά σου να μην ξεπερνά τα δάχτυλα των ποδιών σου και η λεκάνη σου να ακουμπά στον τοίχο και να δημιουργεί μία ορθή γωνία με αυτόν. Θα παραμείνεις σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα, μπορείς να περάσεις στην επόμενη άσκηση.

Απλά καθίσματα για γραμμωμένους γλουτούς και κοιλιακούς

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα squats περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής, καθώς αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να αποκτήσουμε ταυτόχρονα γραμμωμένους γλουτούς και κοιλιακούς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εκτελείς πάντα την άσκηση προσεκτικά και σωστά, καθώς αν δεν ακολουθείς τα βήματα με ακρίβεια, υπάρχει πιθανότητα να επιβαρύνεις τη μέση και τα γόνατά σου. Πώς θα κάνεις την άσκηση ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου; Θα ξεκινήσεις ανοίγοντας τα πόδια σου, τόσο ώστε να βρίσκονται σε μία νοητή ευθεία με τους ώμους σου και θα στρέψεις τα δάχτυλά σου ελαφρά προς τα έξω. Όταν πάρεις την κατάλληλη θέση, θα αρχίσεις να λυγίζεις τα γόνατα αργά, κατεβαίνοντας προς τα κάτω και κρατώντας σταθερό τον κορμό, σφιχτή την κοιλιά και ρίχνοντας το βάρος στις φτέρνες και όχι στα δάχτυλα των ποδιών, μέχρι το σώμα σου να πάρει μία βαθιά, καθιστή θέση. Για να είσαι σίγουρη ότι εκτελείς σωστά την άσκηση, πριν ξεκινήσεις μπορείς να βάλεις ένα σημάδι στο πάτωμα, το οποίο θα κοιτάς και θα σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι και να ελέγχεις την ισορροπία σου.

Calf raises για καλλίγραμμα πόδια καιγάμπες

Εφόσον τους επόμενους μήνες θα φοράς συνέχεια φορέματα και σορτσάκια, επόμενο είναι πως θέλεις τα πόδια σου να δείχνουν δυνατά και καλλίγραμμα. Για να το καταφέρεις, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να πραγματοποιείς μερικά calf raises κάθε πρωί, ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου. Η άσκηση είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη, ενώ μπορείς να την επαναλαμβάνεις σε διαφορετικές εκδοχές. Πώς θα την πραγματοποιήσεις σήμερα κιόλας; Θα τοποθετήσεις τα πέλματά σου παράλληλα, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα τους, τόσο ώστε να χωράει ένα ακόμη πέλμα. Στη συνέχεια, θα σηκώσεις τις φτέρνες και θα σταθείς για λίγο στο «μαξιλαράκι» που υπάρχει κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σου. Θα επαναλάβεις την ίδια άσκηση 20 φορές. Εναλλακτικά, μπορείς να ακολουθήσεις μία παραλλαγή της, ενώνοντας τις φτέρνες σου, έτσι ώστε τα πέλματά σου να σχηματίζουν ένα μεγάλο και ανοιχτό «V». Έπειτα θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία, σηκώνοντας τις φτέρνες και μένοντας για λίγο στις μύτες των ποδιών σου.

Προβολές ποδιών για απόλυτη ενδυνάμωση των μυών

Αν ανήκεις και εσύ στο 90% των ενήλικων γυναικών που έχει κυτταρίτιδα και θέλει να την εξαλείψει, να ξέρεις πως υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις την όψη που έχει η επιδερμίδα σου, σε κάποια σημεία των ποδιών. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ -μιας και όπως είναι γνωστό, το νερό όχι μόνο σε ενυδατώνει και σου προσφέρει ενέργεια, αλλά την ίδια ώρα μπορεί να συμβάλλει στη «μάχη» σου ενάντια στην κυτταρίτιδα- καθώς και να εντάξεις στα workouts σου τις προβολές ποδιών, μία απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις εύκολα, ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου. Για να πραγματοποιήσεις την άσκηση, θα ανοίξεις τα πόδια σου, βάζοντας το ένα μπροστά και το άλλο πίσω, σε μία απόσταση που δεν σε δυσκολεύει και σου επιτρέπει να διατηρείς την ισορροπία σου, ενώ και τα δύο πέλματα θα κοιτάνε ευθεία. Το μπροστινό πέλμα θα πατάει ολόκληρο, ενώ το πίσω μέχρι το «μαξιλαράκι» κάτω από τα δάχτυλα του ποδιού σου. Έπειτα, θα λυγίσεις ταυτόχρονα και τα δύο γόνατα, τόσο ώστε να σχηματίζει το κάθε γόνατο από μία ορθή γωνία 90 μοιρών και κρατώντας τον κορμό σου σταθερό, με μία ελαφριά κλίση μπροστά.

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμάσαι πως οι παραπάνω ασκήσεις συνιστούν μερικούς μόνο από τους καθημερινούς «συμμάχους» που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις active και συνεπής στην υπόσχεση που έχεις δώσει στον εαυτό σου, για μία καθημερινότητα γεμάτη ευεξία! Εντάσσοντας τις συγκεκριμένες ασκήσεις στη ρουτίνα σου, καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ που σε κρατάει ενυδατωμένη και υγιή, ώστε να είσαι πάντα ενεργή και δραστήρια με τον δικό σου τρόπο, να είσαι σίγουρη πως πολύ σύντομα, θα «καλωσορίσεις» την πιο fit και ευδιάθετη εκδοχή σου.

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive