Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τη σιλουέτα σου μετά το Πάσχα

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τη σιλουέτα σου μετά το Πάσχα

Μήπως το Πάσχα αφέθηκες και εσύ λίγο περισσότερο σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου και τώρα, ψάχνεις να βρεις τρόπο να επαναφέρεις τη σιλουέτα σου; Κακά τα ψέματα. Όσο προσεκτικές και αν είμαστε με τη διατροφή μας, δεν θέλουμε να μετράμε τις μπουκιές μας κατά τη διάρκεια των γιορτών, ειδικότερα όταν πρόκειται για οικογενειακά γεύματα φτιαγμένα από τα… έμπειρα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς.

Ωστόσο, με τους πασχαλινούς εορτασμούς να ανήκουν στο παρελθόν και το φετινό καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσουμε εκ νέου τη διατροφή μας, ώστε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο detox στον οργανισμό μας και εφόσον το επιθυμούμε, να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά που προσθέσαμε την περίοδο των γιορτών. Πώς θα τα καταφέρουμε; Κι όμως, είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε! Για την ακρίβεια, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να εμπλουτίσουμε τα ημερήσια γεύματά μας με «πολύτιμες» τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, δηλαδή με τους φυσικούς «συμμάχους» που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τις τοξίνες -χωρίς να πεινάσουμε- και έτσι, να προετοιμάσουμε το σώμα μας για τους επόμενους μήνες.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μία λίστα με τις τροφές που αξίζουν μία θέση στο μενού μας την περίοδο που διανύουμε, καθώς αποτελούν τις επιλογές που θα μας κρατήσουν χορτάτες, ενισχύοντας την προσπάθειά μας για μία καλλίγραμμη σιλουέτα και βοηθώντας μας να φροντίσουμε την αύρα μας!


Όσπρια για ευφάνταστα πιάτα «πλούσια» σε φυτικές πρωτεΐνες

Η αλήθεια είναι πως τα όσπρια περιλαμβάνονται στις τροφές που πολλές από εμάς δεν έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Παρόλα αυτά, οι φακές, τα ρεβίθια και τα φασόλια αποτελούν μερικούς από τους πιο ισχυρούς «συμμάχους» μας για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας μετά το Πάσχα, καθώς περιλαμβάνουν στη σύστασή τους υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών και φυτικών πρωτεϊνών, αλλά και μικροθρεπτικών συστατικών, όπως είναι ο σίδηρος, το φωσφόρο, το κάλιο και το ασβέστιο. Μάλιστα, μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ξεφεύγοντας από τις κλασικές… μαμαδίστικες συνταγές και δημιουργώντας πιο ανάλαφρα και ευφάνταστα πιάτα, όπως ένα «πολύχρωμο» φακόρυζο ή μία «πράσινη» σαλάτα χούμους με αβοκάντο ή σπανάκι!

Μαύρη σοκολάτα για να μην στερηθούμε την απόλαυση του γλυκού

Οι περισσότερες από εμάς, ακούγοντας τη λέξη «αποτοξίνωση», σκεφτόμαστε τη λέξη «στέρηση». Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη αντίληψη πως μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, δεν μπορεί να είναι απολαυστική -γεγονός που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Διότι ακόμη και την περίοδο που επιδιώκουμε την απώλεια περιττού βάρους, δεν είμαστε υποχρεωμένες να στερηθούμε την απόλαυση ενός γλυκού, αρκεί η συνταγή του να βασίζεται… στη μαύρη σοκολάτα. Βλέπεις, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η μαύρη σοκολάτα είναι μία υπερτροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού εμπεριέχει αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία βοηθούν στη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού μας. Όπως και να έχει, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για να αξιοποιήσουμε αυτό το «πολύτιμο» υλικό και να δημιουργήσουμε ανάλαφρα και λαχταριστά γλυκά, τα οποία θα κάνουν πιο γευστική την detox περίοδο μετά το Πάσχα.

Νερό ή αλλιώς ο φυσικός μας «σύμμαχος» για να παραμείνουμε fit και υγιείς

Αν αναλογιστούμε πως το 60% του ανθρώπινου οργανισμού αποτελείται από νερό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι ειδικοί επιμένουν πως χρειάζεται να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να παραμένουμε υγιείς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το νερό αποτελεί και έναν από τους πιο σημαντικούς, φυσικούς μας «συμμάχους» για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας, καθώς είναι το ευεργετικό συστατικό που μας αποτρέπει από το άσκοπο τσιμπολόγημα και την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Βλέπεις, πολλές φορές αισθανόμαστε ένα έντονο αίσθημα πείνας, ενώ έχουμε φάει πριν από λίγη ώρα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα «λάθος» του εγκεφάλου μας, ο οποίος «μεταφράζει» τη δίψα σε πείνα και μας σπρώχνει να φάμε περισσότερο. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, δηλαδή τον φυσικό «σύμμαχο» που μας παρακινεί να παραμένουμε ενυδατωμένες και υγιείς, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, φροντίζοντας συγχρόνως το σώμα και την αύρα μας!

Φρούτα για μία «πολύχρωμη» και θρεπτική διατροφή

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο «πολύχρωμα» είναι τα ημερήσια γεύματά μας, τόσο πιο υγιεινή και ισορροπημένη είναι η διατροφή μας. Συνεπώς, τα φρούτα αποτελούν σημαντικούς φυσικούς μας «συμμάχους» την παρούσα περίοδο, καθώς αποτελούν «πλούσιες» πηγές θρεπτικών συστατικών, ενώ έχουν ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία. Το μήλο, το πεπόνι, οι φράουλες και το ροδάκινο, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σε ένα θρεπτικό μπολ με βρώμη, δημητριακά και γιαούρτι, σε ένα δροσιστικό smoothie που θα ανακουφίσει το στομάχι μας, ακόμη και σε μία χορταστική φρουτοσαλάτα με κανέλα και μία κουταλιά μέλι για έξτρα γεύση και απόλαυση. Όπως και να έχει, ένα φρούτο είναι το ιδανικό σνακ, η εύκολη και γρήγορη λύση για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε να φάμε κάτι επειγόντως, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες ή επιπλέον τοξίνες και «κακά» λιπαρά.

Λαχανικά για «πλούσια» και ελαφριά γεύματα που μας κρατούν χορτάτες

Τα λαχανικά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του «παζλ» της υγιεινής διατροφής και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκονται στη βάση της «πυραμίδας» της μεσογειακής διατροφής. Ουσιαστικά, τα λαχανικά αποτελούν μία «ασπίδα» για την υγεία μας, καθώς χάρη στις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα και προσφέρουν στον οργανισμό ένα φυσικό και ολοκληρωμένο detox. Εμείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να ανακαλύψουμε στο διαδίκτυο τις πρωτότυπες συνταγές που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε απολαυστικά πιάτα με τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε τη σιλουέτα μας, όπως το σπανάκι, τα μανιτάρια, το μπρόκολο και οι αγκινάρες.

Μπορεί η «γενναία» απόφαση να προχωρήσουμε σε μία διατροφική αποτοξίνωση μετά το Πάσχα να μας προκαλεί άγχος και αμφιβολίες για την επιτυχία της προσπάθειάς μας, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν χρειάζεται να προβούμε σε υπερβολές για να επαναφέρουμε τη σιλουέτα μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να συμπεριλάβουμε στην προσπάθειά μας τους φυσικούς «συμμάχους», οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον σκοπό μας, χωρίς να ζοριστούμε, όπως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ που μας εμπνέει και μας παρακινεί καθημερινά να φροντίζουμε το σώμα και την αύρα μας!

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive


STAYACTIVE