Μάσκα, ώρα για restart: Πάμε τώρα να κάνουμε τις μάσκες μας από την αρχή

Μάσκα, ώρα για restart: Πάμε τώρα να κάνουμε τις μάσκες μας από την αρχή

Όσο και να μην θέλεις να το πιστέψεις, είναι σχεδόν σίγουρο πως βγαίνοντας από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, ο χρόνος για εσένα αλλά και για όλους μας, θα μετριέται κάπως διαφορετικά. Θα αναφερόμαστε άτυπα στην προ-πανδημίας καθημερινότητα και τη μετά-πανδημίας καθημερινότητα, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουμε πλέον ένα καθοριστικό ορόσημο, το οποίο ανέτρεψε όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα τι εννοώ, σκέψου απλά ποια είναι η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό σου, όταν ακούς τη λέξη «μάσκα».

Είμαι σίγουρη πως συνειρμικά, η σκέψη σου οδηγείται απευθείας στο υφασμάτινο πανί που κρέμεται νυχθημερόν από τα αυτιά σου και κοντεύει να γίνει μία προέκταση του εαυτού σου. Θα έκανες όμως, τον ίδιο συνειρμό παλαιότερα, στην προ-πανδημίας εποχή; Πιθανότητα όχι, αφού η μόνη μάσκα που σε συντρόφευε στην προ-πανδημίας καθημερινότητα , ήταν η μάσκα ομορφιάς που ετοίμαζες με αγνά υλικά από τα ντουλάπια της κουζίνας σου ή εκείνη που προμηθευόσουν από το συνοικιακό φαρμακείο για να χαρίσεις στο πρόσωπό σου, μία «ιεροτελεστία» περιποίησης, ένα μικρό δώρο φροντίδας που σε έκανε να αισθάνεσαι ακόμη πιο όμορφα.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως και οι δύο μάσκες που ανέφερα, τόσο η υφασμάτινη, όσο και η μάσκα ομορφιάς, είναι εξίσου απαραίτητες για εσένα τη δεδομένη περίοδο. Διότι και οι δύο μάσκες είναι κατά κάποιον τρόπο, μία υπενθύμιση πως δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν εξωτερικό παράγοντα να μπαίνει εμπόδιο στην προσωπική σου φροντίδα!

Όσο θυμάσαι να σε φροντίζεις καθημερινά αποδυναμώνεις το άγχος σου

Όσο παράδοξο και αν σου φαίνεται, η μάσκα προστασίας και η μάσκα ομορφιάς, μοιράζονται πολλά περισσότερα, από όσα πιστεύεις. Και το σημαντικότερο από όλα, είναι πως και οι δύο σε κάνουν να αισθάνεσαι ξέγνοιαστη και σίγουρη κάθε μέρα. Γιατί, λοιπόν, να στερείσαι μία από τις δύο; Γιατί ενώ δεν κάνεις ούτε βήμα έξω από το σπίτι σου χωρίς να έχεις μαζί σου τη μάσκα προστασίας, αφήνεις να περάσουν μέρες, εβδομάδες, μήνες χωρίς να προσφέρεις στον εαυτό σου μία μικρή στιγμή αυτοφροντίδας, εφαρμόζοντας στο πρόσωπό σου μία μάσκα ομορφιάς; Κι όμως, μία τόσο απλή και μικρή κίνηση, μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετική επίδραση για την υγεία της επιδερμίδας σου, γεγονός που θα σε κάνει να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε βάθος χρόνου. Συνεπώς, όσο θυμάσαι να φροντίζεις τον εαυτό σου καθημερινά, όχι μόνο προστατεύεις την υγεία σου, αλλά αποδυναμώνεις και το αίσθημα άγχους που σχετίζεται με την εξωτερική σου εμφάνιση, κάνοντας την ομορφιά μία «πηγή» ενδυνάμωσης και αυτοπεποίθησης. Όπως και να έχει, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που έβαλε την προσωπική της φροντίδα σε δεύτερη προτεραιότητα και θα το διαπιστώσεις και μόνη σου, παρακολουθώντας το συγκινητικό και αληθινό βίντεο που ακολουθεί:

Μικρά βήματα μέχρι να γίνει η φροντίδα ένα κομμάτι της καθημερινότητας

Πριν αρχίσεις να θέτεις μεγαλεπήβολους και ανέφικτους στόχους για μία καθημερινότητα γεμάτη φροντίδα, να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις ολοκληρωτικά τη ρουτίνα σου, ούτε να ζοριστείς, ώστε να μετατρέψεις την προσωπική σου φροντίδα σε έναν τρόπο ζωής. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να πραγματοποιείς ένα μικρό βήμα κάθε μέρα, ένα βήμα που θα σε φέρνει πιο κοντά στην πιο όμορφη εκδοχή σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως η ομορφιά έχει μία ξεχωριστή έννοια για την κάθε μία από εμάς, μία έννοια που δεν χωρά σε αυστηρούς κανόνες και στερεότυπα. Από την άλλη βέβαια, όλες θέλουμε απαλά και υγιή άκρα, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις την προσπάθεια βάζοντας στον νιπτήρα του μπάνιου σου το Dove Yγρό Kρεμοσάπουνο Original, δηλαδή το απαραίτητο συστατικό για να αναβαθμίσεις το πλύσιμο των χεριών σου σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία φροντίδας! Χάρη στη μοναδική σύνθεση από ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και 1/4 ενυδατική κρέμα, το συγκεκριμένο κρεμοσάπουνο ενισχύει τη θρέψη των χεριών, αναπληρώνοντας τα θρεπτικά συστατικά που χάθηκαν κατά το πλύσιμο, ενώ σου προσφέρει μία λεία επιδερμίδα που «ακτινοβολεί» υγεία!

Δέκα λεπτά από το πρόγραμμά σου είναι ο χρόνος που επενδύεις σε σένα

Εάν προσθέσεις όλα τα λεπτά που αφιερώνεις κάθε μέρα στο πλύσιμο των χεριών, θα συνειδητοποιήσεις πως φροντίζεις τον εαυτό σου πολύ περισσότερο από όσο πιστεύεις. Παρόλα αυτά, δέκα επιπλέον λεπτά αυτοφροντίδας την ημέρα, είναι ο απαραίτητος χρόνος που δικαιούσαι και μπορείς να τον επενδύσεις, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τα πολλαπλά οφέλη μίας σπιτικής μάσκας ομορφιάς. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις συνταγές για σπιτικά peeling σώματος και μάσκες προσώπου, τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις με υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου. Αφού εφαρμόσεις τη μάσκα ή το peeling, θα χρειαστεί να περιμένεις λίγα λεπτά για να ξεπλύνεις στο συγκεκριμένο σημείο. Μέσα σε αυτό το σύντομο αλλά ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, μπορείς να χαλαρώσεις διαβάζοντας λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο, ακούγοντας ένα podcast ή κάνοντας μία τεχνική αναπνοών που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το στρες που συσσώρευσε ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο συχνότερα ακολουθείς αυτή τη σύντομη «ιεροτελεστία» περιποίησης, θα δεις πως πολύ σύντομα, θα γίνει μία αναπόσπαστη, ωφέλιμη συνήθεια που δεν θα σε αφήνει να ξεχνάς τη φροντίδα σου.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως το παραπάνω κείμενο δεν έχει σκοπό να σου υποδείξει τι είναι σωστό για εσένα, ούτε να θέσει άγραφους «κανόνες» γύρω από τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς. Έτσι και αλλιώς, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσένα, τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη κάθε μέρα. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να σε παρακινήσει να σκεφτείς λίγο περισσότερο τον εαυτό σου και να μην αφήσεις ούτε μία μέρα να πάει χαμένη, χωρίς να του προσφέρεις την προσοχή και τη φροντίδα που πραγματικά του αξίζει!

#WhatHappenedToCare#WashToCare #DoveGreece #Dove