Το πρωινό workout που θα σου δώσει την ενέργεια να είσαι active όλη μέρα

Το πρωινό workout που θα σου δώσει την ενέργεια να είσαι active όλη μέρα

Πρόσθεσε στην πρωινή σου «ιεροτελεστία» ένα σύντομο, αλλά αναζωογονητικό workout

Αλήθεια, πόσες φορές έχει συμβεί να ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί και την ίδια στιγμή, να θέλεις να συνεχίσεις να ξεκουράζεσαι και να χαλαρώνεις κάτω από το σεντόνι, γνωρίζοντας πως η ημέρα που σε περιμένει στο γραφείο, θα είναι απαιτητική;

Οι περισσότερες από εμάς, δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα με το πρωινό ξύπνημα, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά όλη την υπόλοιπη ημέρα, αλλά και την καθημερινότητά μας εν γένει. Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, ώσπου αποφάσισα να κάνω κάτι για να το αντιμετωπίσω, δίνοντας στον εαυτό μου τα κίνητρα που χρειάζεται, ώστε να «καλωσορίζει» την κάθε ημέρα με διάθεση και αισιοδοξία. Τι έκανα; Πρόσθεσα στην πρωινή μου «ιεροτελεστία» ένα σύντομο, αλλά αναζωογονητικό workout, το οποίο «αφυπνίζει» το σώμα μου, δίνοντάς μου παράλληλα την ενέργεια αλλά και το ψυχολογικό boost που χρειάζομαι, για να παραμένω active όλη μέρα.

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να υποδέχεσαι στο εξής την κάθε μέρα με περισσότερη διάθεση, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να εντάξεις κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα γυμναστικής στην πρωινή σου ρουτίνα. Να είσαι σίγουρη πως, όχι μόνο θα είσαι πολύ πιο active κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα φροντίζεις καθημερινά το σώμα και την αύρα σου!

Ξεμουδιάζοντας το σώμα σου με τo κατάλληλο stretching

Αφού έπλυνες το πρόσωπο και τα δόντια σου και έφαγες ένα «πλούσιο» πρωινό γεύμα, ήρθε η στιγμή να ξεμουδιάσεις το σώμα σου, για να μπεις στον ρυθμό της νέας ημέρας, κάνοντας μερικές ασκήσεις stretching. Θα ξεκινήσεις από τα πόδια, τοποθετώντας τα πέλματά σου παράλληλα. Με το δεξί χέρι θα πιάσεις το πάνω μέρος του δεξιού πέλματος και θα λυγίσεις το πόδι σου προς τα πίσω, πιέζοντας την πατούσα προς τους γλουτούς σου, μέχρι να αισθανθείς ένα ανεπαίσθητο τράβηγμα. Θα κρατήσεις το πόδι σε αυτό το σημείο για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα, θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία με το άλλο πόδι. Περνώντας στο πάνω μέρος του σώματος, θα σταθείς όρθια και θα ενώσεις τις παλάμες πίσω από την πλάτη σου, έχοντας τα χέρια σου τεντωμένα προς τα κάτω. Έπειτα, θα τα σηκώσεις ενωμένα και θα αισθανθείς ένα ελαφρύ τέντωμα στους ώμους και το στήθος σου. Θα επαναλάβεις την ίδια άσκηση τρεις φορές. Στη συνέχεια, θα περάσεις στα χέρια, βάζοντας το δεξί χέρι μπροστά από το στήθος σου και «κλειδώνοντας» με τον αγκώνα του αριστερού χεριού τον αγκώνα του δεξιού. Έτσι, θα τραβήξεις απαλά τον δεξί ώμο, μέχρι να νιώσεις ένα ελαφρύ τέντωμα. Έπειτα, θα επαναλάβεις το ίδιο και από την αντίθετη πλευρά.

Jumping jacks για να μπεις σε ένα ξεσηκωτικό και active mood

Τα jumping jacks περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής παγκοσμίως, καθώς όχι μόνο γυμνάζουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες συγχρόνως, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικά και εύκολα στην εκτέλεση. Συνεπώς, για να απολαύσεις το πρωινό workout σου στο έπακρο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πατήσεις το «play» σε μία ξεσηκωτική playlist που θα σε βάλει στο ανάλογο mood. Για να πραγματοποιήσεις τη συγκεκριμένη άσκηση, θα σταθείς όρθια με τα πόδια σου παράλληλα και ελαφρώς ανοιχτά, περίπου στο άνοιγμα των ώμων. Τα χέρια σου θα είναι ελεύθερα στο πλάι, ο κορμός και οι ώμοι σου χαλαροί, όμως οι κοιλιακοί σου θα είναι σφιχτοί. Στη συνέχεια, θα λυγίσεις ελαφρώς τα γόνατά σου και θα πραγματοποιήσεις ένα μικρό άλμα, ανοίγοντας συγχρόνως τα πόδια και τα χέρια σου στο πλάι και φέρνοντας τις παλάμες σου πάνω από το κεφάλι σου. Αφού ολοκληρώσεις ένα σετ από είκοσι συνεχόμενα jumping jacks, θα περάσεις στην επόμενη άσκηση. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η συγκεκριμένη άσκηση είναι λίγο έντονη, μην ξεχάσεις να πιεις πρώτα μερικές γουλιές από το μπουκάλι με το νερό σου, για να ενυδατωθείς και να έχεις την απαραίτητη ενέργεια κατά τη διάρκειά της.

Extra tip: Αν θέλεις να δυσκολέψεις λίγο την άσκηση, μπορείς να ακολουθήσεις ακριβώς την ίδια διαδικασία, κρατώντας στα χέρια βαράκια ή δύο μεγάλα μπουκάλια με νερό. Η μόνη διαφορά, είναι πως θα ξεκινήσεις έχοντας τα χέρια σου στην ευθεία των ώμων και όχι ελεύθερα στο πλάι.


Mountain climbersγια να αναλάβει… δράση όλο το σώμα ταυτόχρονα

Έχοντας ολοκληρώσει το σετ με τα jumping jacks, σειρά έχουν τα mountain climbers ή αλλιώς running planks, η άσκηση που ενεργοποιεί όλο το σώμα και γυμνάζει συγχρόνως τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μηρούς σου. Πριν ξεκινήσεις, φρόντισε να έχεις δίπλα σου ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Διότι το σίγουρο είναι ότι μόλις ολοκληρώσεις το σετ σου, θα το χρειαστείς οπωσδήποτε! Θα ξεκινήσεις την άσκηση βάζοντας το σώμα σου στη στάση «σανίδα». Θα ξαπλώσεις μπρούμυτα, θα στηρίξεις το σώμα στις παλάμες σου, οι οποίες θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου και θα τεντώσεις τα πόδια σου παράλληλα προς τα πίσω, ακουμπώντας με τα δάχτυλα των ποδιών σε φλεξ. Ουσιαστικά, το σώμα σου θα πρέπει να σχηματίζει μία νοητή ευθεία. Παραμένοντας σε αυτή τη στάση και χωρίς να ανασηκώσεις τους γλουτούς σου, θα φέρεις το δεξί πόδι λυγισμένο προς τα εμπρός, ανάμεσα στους αγκώνες και έπειτα, θα το επαναφέρεις στην αρχική του θέση. Θα επαναλάβεις την ίδια κίνηση με το άλλο πόδι και σιγά-σιγά, θα αρχίσεις να εναλλάσσεις τα πόδια σου γρήγορα, μέχρι να συμπληρώσεις ένα σετ δέκα επαναλήψεων, δηλαδή πέντε από κάθε πόδι. Σε περίπτωση που σου φανεί κάπως δύσκολη η άσκηση, να ξέρεις πως αν την πραγματοποιείς καθημερινά, σύντομα θα αποκτήσεις μεγαλύτερη άνεση και θα έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα στο σώμα σου.

Nα θυμάσαι πως οι παραπάνω ασκήσεις είναι καθαρά ενδεικτικές και σκοπό έχουν να σε παρακινήσουν, ώστε να διαμορφώσεις ένα πρωινό workout, το οποίο θα σου ταιριάζει και θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του σώματός σου. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου, να έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, τον απόλυτο φυσικό «σύμμαχο» που θα σε κρατάει ενυδατωμένη όσο γυμνάζεσαι, αλλά και active κάθε μέρα!

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive