Γιατί όσο φροντίζεις την ευεξία και την αύρα σου, κερδίζεις σε πολλά σημεία

Γιατί όσο φροντίζεις την ευεξία και την αύρα σου, κερδίζεις σε πολλά σημεία

Ανακάλυψε τα δικά μας wellness tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο active κάθε μέρα.

Ευεξία. Μία έννοια που έχει ενταχθεί για τα καλά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο το τελευταίο διάστημα και αποτελεί τη βάση του ευ ζην. Αλήθεια όμως, τι σημαίνει στην πραγματικότητα η λέξη ευεξία; Πώς μπορούμε να βάλουμε μία wellness «νότα» στην καθημερινότητά μας και με ποιον τρόπο η ευεξία μπορεί να μας βοηθήσει να φροντίσουμε την αύρα μας και να βγούμε κερδισμένες σε πολλά σημεία;

Ευεξία, λοιπόν, είναι να έχουμε μία καλή ψυχοσωματική κατάσταση. Συνεπώς, όπως εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις, για να κάνουμε την ευεξία μέρος της ζωής μας, είναι σημαντικό να φροντίζουμε να κάνουμε επιλογές, που ευνοούν τόσο τη σωματική, όσο την πνευματική μας υγεία.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να αλλάξεις ολόκληρη την καθημερινότητά σου και να βγεις εκτός προγράμματος για να βγάλεις στην επιφάνεια την πιο wellness πλευρά του εαυτού σου. Αρκούν μερικά hacks, η υιοθέτηση λίγων και καλών συνηθειών, που μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα με εσένα, φροντίζοντας το σώμα και την αύρα σου. Παρακάτω, λοιπόν, θα ανακαλύψεις τα δικά μας wellness tips που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο active κάθε μέρα και να ανακαλύψεις το πώς όσο φροντίζεις, κερδίζεις!

Ξεκίνατην ημέρα σου με ένα μπουκαλάκι νερό

Μήπως το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί όταν ξυπνάς είναι να ανοίγεις την καφετιέρα σου για να φτιάξεις καφέ; Ήρθε η ώρα να αλλάξεις λίγο αυτή τη συνήθεια και την ώρα που ετοιμάζεται ο καφές σου, εσύ να πίνεις ένα μπουκαλάκι με νερό, για να ξεκινάς τη μέρα σου ενυδατωμένη. Πώς θα βγεις κερδισμένη πίνοντας ένα μπουκαλάκι νερό κάθε πρωί και τι μπορεί να προσφέρει η πρωινή κατανάλωση νερού στον οργανισμό σου; Θα ενυδατώνει το σώμα σου, θα αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, θα βελτιώνει τον μεταβολισμό σου, θα ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου σου, θα τονώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα δίνει ένα boost στην ευεξία σου. Αύριο το πρωί, λοιπόν, φρόντισε να πιεις ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, πριν τον καφέ ή το πρωινό σου και θα μας θυμηθείς!

Πες«ναι» στον ήλιο και τον καθαρό αέρα κάθε μέρα

Γνωρίζεις καλά τη σημασία του να κάνεις μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας σου, προκειμένου να ξεκουράζεις το σώμα και τα μάτια σου. Αν θέλεις όμως, να ευνοήσεις την ευεξία σου, τώρα που ο καιρός είναι καλός, μην μένεις εντός σε κάθε διάλειμμα, αλλά φρόντιζε να βγαίνεις λίγο έξω για να παίρνεις το αέρα σου και να αφήνεις τον ήλιο να σε «λούζει». Πώς θα βγεις κερδισμένη μέσα από αυτή τη νέα συνήθεια; Όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα σου, το σώμα σου παράγει βιταμίνη D, ένα από τα πλέον πολύτιμα στοιχεία για την υγεία και την ευεξία σου. Όσο για τη σημασία του να βγαίνεις για λίγο εκτός σπιτιού ή γραφείου και να παίρνεις τον αέρα σου, να αναφέρουμε απλώς ότι πρόκειται για μία συνήθεια που κάνει καλό στους πνεύμονες και την επιδερμίδα σου, βελτιώνει τους ρυθμούς της καρδιάς και σε βοηθά να αποβάλλεις πιο εύκολα το στρες και το άγχος.

Φρόντισενα αξιοποιείς την παραμικρή αφορμή για να μένεις active

Τα οφέλη της άσκησης για τη σωματική και πνευματική σου υγεία είναι πολλά. Φρόντισε, λοιπόν, να βρίσκεις κάθε μέρα αφορμές για να παραμένεις active, ακόμη και τις ημέρες που δεν έχεις τον χρόνο ή τη διάθεση να κάνεις ένα workout ή να πας για τρέξιμο. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιείς στο εξής τον ανελκυστήρα, καλό είναι να προτιμάς τις σκάλες. Επίσης, φρόντισε να αποφεύγεις τη χρήση αυτοκινήτου -όταν δεν κρίνεται απαραίτητη- και να επιλέγεις να περπατάς πιο πολύ. Όσο πιο πολλά βήματα κάνεις, τόσο πιο κερδισμένη βγαίνεις. Σε αυτή την προσπάθεια, σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει ένα wearable, όπως ένα fitness tracker που θα σε βοηθά να παρακολουθείς πόσο περπατάς και πόσο δραστήρια είσαι. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως για να είσαι δραστήρια, χρειάζεται να είσαι και καλά ενυδατωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα ή το backpack σου ένα μπουκαλάκι με νερό, τον απόλυτο φυσικό «σύμμαχο» για μία wellness και active καθημερινότητα. Διότι όσο φροντίζεις, κερδίζεις και μένοντας ενεργή, κάνεις την κάθε στιγμή της ημέρας σου να μετράει!

Βάλεστη διατροφή σου τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά θα αποδειχθούν πολύτιμα στην προσπάθειά σου να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου και κατά συνέπεια, να ισχυροποιήσεις τις άμυνες του οργανισμού σου. Καταναλώνοντας, λοιπόν, σε καθημερινή βάση τροφές που είναι πλούσιες σε προβιοτικά, όπως γιαούρτι, μαύρη σοκολάτα και κεφίρ, θα βγαίνεις κερδισμένη σε αρκετά σημεία. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με έρευνες, τα προβιοτικά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου σου, σε προστατεύουν ενάντια σε ιούς και βακτήρια και μεταξύ άλλων, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση του εκζέματος.

Φρόντισετη στάση του σώματός σου όσο εργάζεσαι

Πρόκειται για μία συμβουλή που ακούς συχνά, αλλά συνήθως παραβλέπεις. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι η καθιστική ζωή μπροστά από μία οθόνη, μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιδράσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στο σώμα σου, όσο και την ενέργειά σου γενικότερα. Φρόντισε λοιπόν να είσαι σίγουρη ότι ο τρόπος που κάθεσαι στην καρέκλα σου όταν εργάζεσαι, είναι σωστός. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κάθεσαι στο γραφείο; Τα πόδια σου πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος, τα γόνατά σου να είναι στο ίδιο ύψος ή χαμηλότερα από τους γοφούς, το κάτω μέρος της μέσης σου να στηρίζεται πλήρως από την πλάτη της καρέκλας, οι ώμοι σου να είναι κάθετοι ως προς το έδαφος και η πλάτη σου ίσια. Να σου αποκαλύψουμε απλώς ότι η καλή στάση του σώματος συμβάλλει στον περιορισμό της καταπόνησης των αρθρώσεων και των οστών σου και μεταξύ άλλων, περιορίζει τους μυϊκούς πόνους, το στρες και την κόπωση.

Υπάρχουν συνεπώς πολλοί τρόποι για να φροντίσεις την ευεξία και την αύρα σου, χωρίς να αλλάξεις τελείως την καθημερινότητά σου. Αρκεί να υιοθετήσεις μερικές απλές συνήθειες, που θα σου προσφέρουν την ενέργεια και όλα τα πλεονεκτήματα που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να βγαίνει κερδισμένος σε πολλά σημεία, κάθε μέρα. Το πώς θα επιλέξεις να φροντίσεις την ευεξία σου, εξαρτάται από το πρόγραμμα και τις ανάγκες σου. Το σίγουρο είναι όμως ότι όσο φροντίζεις, κερδίζεις! Βρες, λοιπόν, τον δικό σου τρόπο και κάνε την αρχή για μια πιο wellness και active καθημερινότητα.

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive