Πώς θα αποκτήσεις έναν πιο active τρόπο ζωής το καλοκαίρι, κάνοντας την αρχή από τη διατροφή σου

Πώς θα αποκτήσεις έναν πιο active τρόπο ζωής το καλοκαίρι, κάνοντας την αρχή από τη διατροφή σου

Για να παραμείνουμε active, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στη διατροφή μας.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να είσαι πιο δραστήρια κάθε μέρα; Ποιος είναι ο λόγος που έπειτα από ένα απαιτητικό οκτάωρο μπροστά από μία οθόνη, το μόνο που θέλεις είναι να χαλαρώσεις στον καναπέ, μέχρι να αποκοιμηθείς; Σίγουρα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και η έντονη πνευματική και σωματική κόπωση που σου προκαλούν, αποτελούν δύο βασικούς λόγους που δεν είσαι όσο δραστήρια θα ήθελες όμως, μήπως αυτό είναι μία δικαιολογία που προβάλλεις στον εαυτό σου;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν θέλουμε να βρούμε τρόπους για να αποφύγουμε τη σωματική άσκηση, το μυαλό μας μπορεί να σκαρφιστεί αμέτρητες δικαιολογίες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, με το καλοκαίρι να είναι εδώ, καταλαβαίνουμε πως έχει έρθει πλέον η ώρα να κάνουμε στον εαυτό μας την εξής ερώτηση: Πώς μπορούμε με γίνουμε πιο active, όταν μετά τις έξι το απόγευμα οι «μπαταρίες» μας ξεμένουν από ενέργεια;

Κι όμως, η απάντηση που ψάχνουμε είναι πιο απλή από όσο πιστεύουμε. Διότι για να παραμείνουμε active, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στη διατροφή μας, εμπλουτίζοντας τα ημερήσια γεύματά μας με τους φυσικούς «συμμάχους», οι οποίοι θα μας παρέχουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας!

Ένα «πλούσιο» και ωφέλιμο πρόγραμμα διατροφής για active κορίτσια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για να είμαστε πιο δραστήριες, είναι απαραίτητο να τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Συνεπώς, όταν το διατροφικό μας πρόγραμμα είναι άστατο και δεν περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το σώμα για να γεμίζει τις «μπαταρίες» του, πώς μπορούμε να έχουμε την απαίτηση για ένα δραστήριο lifestyle; Με άλλα λόγια, το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε μία διατροφή, η οποία θα συμβάλλει σε έναν πιο active τρόπο ζωής, είναι να ακολουθούμε τον «κανόνα» των πέντε γευμάτων, που συστήνουν οι διατροφολόγοι. Καταναλώνοντας πέντε μικρά γεύματα εντός της ημέρας, θα προσφέρουμε στο σώμα μας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, ώστε να «εργάζεται» ακούραστα και να μας παρέχει ενέργεια, χωρίς να φτάνει στα όριά του.

Η ενυδάτωση είναι ο «σύμμαχος» που στηρίζει έναν active τρόπο ζωής

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να αποκτήσουμε έναν πιο active τρόπο ζωής, δεν αρκεί μόνο να βελτιώσουμε τη διατροφή μας. Ένας ακόμη παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενέργεια που λαμβάνουμε, την καθημερινότητα, αλλά και την ποιότητα ζωής μας εν γένει, είναι η ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα. Διότι όταν δεν ενυδατωνόμαστε επαρκώς, όχι μόνο παρεμποδίζουμε την κυκλοφορία των θρεπτικών στοιχείων στα ζωτικά όργανα και τους μύες του οργανισμού μας, αλλά δεν ενισχύουμε την προσπάθεια του εγκεφάλου, να επιτελέσει εύρυθμα τις νοητικές λειτουργίες. Αυτός είναι ο λόγος που όταν δεν παρέχουμε στον εγκέφαλο την ποσότητα νερού που χρειάζεται, ταλαιπωρούμαστε από ανεξήγητους πονοκεφάλους, δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε ή αισθανόμαστε εξαντλημένες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί χρειάζεται να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, τον φυσικό «σύμμαχο» που φροντίζει το σώμα και την αύρα μας! Έχοντας μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό, θα ενυδατωνόμαστε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα ξέρουμε ακριβώς πόσο νερό καταναλώνουμε και σταδιακά, θα γίνουμε πολύ πιο active.

Extra tip: Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για θρεπτικά ροφήματα με βάση το νερό, όπως λαχταριστά smoothies φρούτων και δροσιστικά detox mocktails, τα οποία θα μας κρατούν ενυδατωμένες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και θα κάνουν ακόμη πιο απολαυστική την κάθε μας στιγμή.

Γευστικά homemade σνακ που μας δίνουν ενέργεια όλες τις ώρες της ημέρας

Όπως αναφέραμε ήδη πιο πάνω, ο «κανόνας» των πέντε μικρών γευμάτων την ημέρα, μπορεί να μας βοηθήσει να αναβαθμίσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως τα μικρά γεύματα που θα καταναλώνουμε, θα είναι εξίσου θρεπτικά και χορταστικά, με τα κυρίως γεύματα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να στραφούμε σε σπιτικές, υγιεινές επιλογές. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο την ημέρα για να δημιουργούμε τα δικά μας homemade σνακ, όπως για παράδειγμα τραγανή γκρανόλα δημητριακών, όχι μόνο θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της διατροφής μας, αλλά θα παρέχουμε στον οργανισμό μας ένα ποιοτικό γεύμα «πλούσιο» σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο θα μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να παραμένουμε συνεπείς στην υπόσχεση για μία πιο active καθημερινότητα.

Να θυμάσαι πως ένας πιο active τρόπος ζωής, δεν θα ωφελήσει μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχολογία σου, καθώς όταν είσαι πιο δραστήρια, νιώθεις πολύ πιο όμορφα με τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς επίσης ότι το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχος» που θα ενισχύσει την προσπάθειά σου. Ακριβώς για αυτό, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το οποίο εκτός από τον οργανισμό, φροντίζει καθημερινά και την αύρα σου!

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated#stayactive