Sommer music guide: Οι συναυλίες και τα μουσικά happenings του φετινού Ιουλίου

Sommer music guide: Οι συναυλίες και τα μουσικά happenings του φετινού Ιουλίου

Τα μουσικά events και οι συναυλίες που μας έλειψαν τους προηγούμενους μήνες! 

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποια είναι τα συστατικά που συνθέτουν ένα συναρπαστικό και απολαυστικό καλοκαίρι στην πόλη; Σίγουρα, ο καθένας από εμάς έχει μία δική του εκδοχή για το ιδανικό «Sommer in the City», η οποία περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείς, θα συνειδητοποιήσεις πως αρκετά από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι κοινά για τους περισσότερους από εμάς.

Διότι αυτό που χρειαζόμαστε για να βιώσουμε ένα αστικό καλοκαίρι που θα μας μείνει αξέχαστο, είναι τους ανθρώπους που έχουν την όρεξη και τη διάθεση να μοιραστούν μαζί μας μία τέτοια εμπειρία και φυσικά, τις απολαυστικές αφορμές που θα μας φέρουν κοντά. Ποιες είναι αυτές; Τα μουσικά events και οι συναυλίες που μας έλειψαν τους προηγούμενους μήνες! Οι καθιερωμένες καλοκαιρινές συναντήσεις με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας, όπου όλοι μαζί παρασυρμένοι από τον έντονο ρυθμό και τις αγαπημένες μας μελωδίες, συντονίζουμε τις φωνές μας στους ίδιους στίχους και γινόμαστε μία τεράστια παρέα.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό με τα μουσικά ραντεβού που έχουν δοθεί για τον Ιούλιο και δεν πρέπει να χάσουμε, καθώς αποτελούν τις ιδανικές αφορμές για να χορέψουμε, να γελάσουμε και να ξεφαντώσουμε με την παρέα, ακούγοντας καλή μουσική και απολαμβάνοντας τη δροσιά ενός μηλίτη.

Στον Κήπο του Μεγάρου γιαατμοσφαιρικές, jazzκαι swing βραδιές

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο φιλόξενος και κατάφυτος Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιήσει μερικά από τα πιο… άχαστα μουσικά happenings του καλοκαιριού. Ο δημοφιλής drummer Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης είναι το πρόσωπο με το οποίο ανοίγει η «αυλαία» του Ιουλίου για τον Κήπο του Μεγάρου, καθώς στις 2 Ιουλίου, θα μας παρουσιάσει την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Κύκλοι». Θα ακολουθήσει η Eλληνοβραζιλιάνα συνθέτης Κατερίνα Πολέμη στις 9 Ιουλίου, η οποία παρέα με μία μπάντα πέντε κορυφαίων μουσικών, υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα μουσικό «ταξίδι» από την Αθήνα μέχρι το μακρινό Σάο Πάολο!

Στις 12 Ιουλίου, ο Κήπος του Μεγάρου θα φιλοξενήσει τον παγκοσμίου φήμης jazzman Γιώργο Κοντραφούρη και το Trio, για να μας παρουσιάσουν σε μία μοναδική εμφάνιση την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά «The Passing». Έπειτα, στις 16 Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρει ο Theodore μαζί με τη νέα του μπάντα, για μία ατμοσφαιρική βραδιά επενδυμένη από post-rock και ψυχεδελικές μελωδίες, ενώ στις 19 Ιουλίου στη σκηνή θα ανέβει η αγαπημένη τραγουδίστρια Πέννυ Μπαλτατζή για να μας τραγουδήσει «ο κόσμος όλος ένα πάρτι κι όπως θα βρέχει αγάπη, θ' αγκαλιαστούμε εσύ κι εγώ» και να «πλημμυρίσει» τις καρδιές μας με αισιοδοξία.

Εξερευνώντας νέα μουσικά «μονοπάτια» μεΠλάτωνος, El Sistema και Human Touch

Όσοι από εμάς θέλουμε φέτος το καλοκαίρι να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες και μέσω των συναυλιών να εξερευνήσουμε αχαρτογράφητα μελωδικά «μονοπάτια», τότε το σημείο εκκίνησης για αυτό το απολαυστικό «ταξίδι» είναι σίγουρα το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πιο συγκεκριμένα, η μουσική σύμπραξη του Παύλου Παυλίδη και του The Boy στις 12 Ιουλίου, καθώς και η «παραμυθένια» κοινή εμφάνιση της Λένας Πλάτωνος με τη Nalyssa Green στις 14 Ιουλίου, εξάπτουν την περιέργειά μας και μας κάνουν να ανυπομονούμε. Το ίδιο ισχύει και για τη συναυλία της πολυπολιτισμικής μπάντας El Sistema Greece με τον παραγωγό Blend Mishkin στις 5 Ιουλίου, η οποία μας υπόσχεται μία «εκρηκτική», αξέχαστη μουσική εμπειρία από πρωτότυπες εκτελέσεις διαχρονικών που «σφράγισαν» τη σύγχρονη μουσική.

Μία υπέροχη βραδιά θα πραγματοποιηθεί και στο Gazarte στις 9 Ιουλίου, όπου ο παραγωγός DJ Vadim και η ταλαντούχα τραγουδίστρια Sena θα «ταρακουνήσουν» το Γκάζι με τους hip hop, soul, funk, trip hop και bass ρυθμούς τους, προσκαλώντας μας να χορέψουμε ασταμάτητα σαν να μην μας βλέπει κανείς, ενώ εμείς θα δροσιζόμαστε με αναζωογονητικές σταγόνες αισιοδοξίας από τον αγαπημένο μας μηλίτη Somersby. Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθεί το «best kept musical secret in the Balkans», όπως έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν το συγκρότημα Human Touch, το οποίο θα εμφανιστεί στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 15 Ιουλίου. Η μπάντα αποτελείται από τον David Lynch, τον Σταύρο Λάντσια και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τρεις κορυφαίους καλλιτέχνες που αλληλοσυμπληρώνονται στη σκηνή και παρασύρουν τους ακροατές σε ένα πρωτόγνωρο «ταξίδι» συναισθημάτων.

Ενώνοντας τις φωνές μας και δημιουργώντας ξανάμία τεράστια μουσική «αγκαλιά»

Ένας από τους λόγους που δεν βλέπουμε την ώρα να παρευρεθούμε σε κάποια συναυλία, είναι το απερίγραπτο, αναντικατάστατο συναίσθημα που «πλημμυρίζει» τις καρδιές μας, όταν η φωνή μας μπλέκεται με τις φωνές των παρευρισκόμενων και όλες μαζί μετατρέπονται σε μία δυνατή φωνή, η οποία σιγοντάρει και «αγκαλιάζει» τον καλλιτέχνη. Ακριβώς για αυτό, έχει σημασία να είμαστε παρόντες στα καλοκαιρινά μουσικά ραντεβού με τους αγαπημένους μας εγχώριους καλλιτέχνες, γιατί είναι οι άνθρωποι που με το ταλέντο τους μας φέρνουν κοντά και μας κρατάνε αισιόδοξους σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που διανύσαμε τους προηγούμενους μήνες.

Έχει σημασία, λοιπόν, να είμαστε στο Θέατρο Άλσος στις 7 ή στις 14 Ιουλίου για να χορέψουμε ξέφρενα με τα κομμάτια του Κωστή Μαραβέγια. Να βρεθούμε στο Βεάκειο Θέατρο στις 7 Ιουλίου για να τραγουδήσουμε δυνατά μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη, «είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή και γιορτή». Να μη χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 14 Ιουλίου και να παρασυρθούμε από τις μελωδίες του Σωκράτη Μάλαμα, οι οποίες θα ηχούν στο Κατράκειο Θέατρο στις 8 Ιουλίου. Άλλωστε, οι συναυλίες είναι μερικές από τις μικρές απολαύσεις της ζωής, οι αισιόδοξες αφορμές για να περάσουμε καλά παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να πούμε «ευχαριστώ» στους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι πάντα εκεί για εμάς.

Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν! Αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μουσική εκδήλωση που σε ενδιαφέρει, εξασφάλισε εισιτήρια για εσένα και τους φίλους σου και δώστε ένα μουσικό ραντεβού κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να τραγουδήσετε παρέα με τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη και να απολαύσετε την αναζωογονητική δροσιά που προσφέρει η τραγανή, φρουτώδη γεύση του Somersby.

#Somersby #IsntThatWonderful