Η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη σε καλεί να αναδείξεις τη zerOpoint προσωπικότητά σου χωρίς συμβιβασμούς

Η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη σε καλεί να αναδείξεις τη zerOpoint προσωπικότητά σου χωρίς συμβιβασμούς

Σε έναν σύγχρονο κόσμο που μας επιβάλλει από νωρίς να επιλέξουμε μία συγκεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία, να βρούμε μία σχετική απασχόληση και να αφοσιωθούμε σε αυτή, πόσο επαναστατικό είναι να μην συμβιβάζεται κάποιος με μία μόνο επιλογή, αλλά να συνδυάζει όλα τα ταλέντα του;

Ίσως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα να εξηγεί για ποιον λόγο οι πολυάσχολοι, αεικίνητοι άνθρωποι, οι οποίοι ακολουθούν πολλές δραστηριότητες, συνήθως είναι οι πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες σε μία παρέα, κάνοντας τους άλλους να τους ακούν με απόλυτη προσήλωση όταν μιλούν. Κατά κάποιον τρόπο, αυτά τα χαρισματικά άτομα είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής, αυτοί που μπορούν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, χωρίς συμβιβασμούς.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποιο είναι το μυστικό τους; Άραγε είναι κάποιο έμφυτο χάρισμα ή μία ικανότητα, την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε όλοι; Για να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε το zerOpoint μας, δηλαδή το σημείο όπου συνυπάρχουν όλα τα φαινομενικά αντίθετα ταλέντα και οι δεξιότητές μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να βιώσουμε την απόλαυση σε μία νέα διάσταση ως γνήσιες και γνήσιοι #zerOpoint personas. Και αυτό είναι κάτι που η σχεδιάστρια μόδας Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη γνωρίζει καλά. Διότι τις ώρες που δεν ασχολείται με τη ραπτομηχανή της, ανεβαίνει σε μία μοτοσυκλέτα enduro και πραγματοποιεί φυσιολατρικές εξερευνήσεις σε κατάφυτους προορισμούς -και όχι μόνο.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε το μυστικό της Κωνσταντίνας Κωνσταντινίδη, ώστε να βρούμε και εμείς το δικό μας zerOpoint, αρκεί να «τρυπώσουμε» στη γεμάτη καθημερινότητά της για ένα 24ωρο, με «όχημα» τη νέα καμπάνια powered by glo. Δηλαδή, τόσο χρόνο, όσο χρειάζεται για να μας εισάγει σε έναν συναρπαστικό κόσμο, στον οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί, σε έναν κόσμο όπου η επιλογή είναι πάντα στα χέρια μας.

1653916737995-892187418-Eikona2.jpg

Μία συνύπαρξη όπου συναντιούνται αρμονικά οι πιο αντιφατικές κατευθύνσεις

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η «χρυσή τομή» που λέγεται zerOpoint, αρκεί να ζήσουμε για λίγο μέσα στα «παπούτσια» της Κωνσταντίνας Κωνσταντινίδη, της ταλαντούχας σχεδιάστριας μόδας, η οποία κατοικεί στο ατελιέ της και… εργάζεται στο σπίτι της, σε κάποιο σημείο στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης, έχοντας για συγκάτοικους έξι σκυλιά και οκτώ γάτες!

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας δεν χορταίνει να απολαμβάνει ατελείωτες αστικές περιηγήσεις όμως, κατά βάθος αποζητά διαρκώς την περιπέτεια και την επαφή με τη φύση. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που στον ελεύθερο χρόνο της, δηλαδή όταν δε ράβει οικολογικές γούνες, δεν κατασκευάζει κοσμήματα και δεν έχει κάποια επαγγελματική συνάντηση, αποζητά την ελευθερία της μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα, τσουλώντας και «κυνηγώντας» την αδρεναλίνη, καθώς κάνει κόλπα πάνω σε δύο τροχούς.

Και μπορεί όλες οι παραπάνω πληροφορίες να μας φαίνονται κάπως ασύμβατες μεταξύ τους όμως, η Κωνσταντίνα έχει καταφέρει να τις συνδυάσει, βρίσκοντας το δικό της zerOpoint. Διότι αν το καλοσκεφτούμε, όσο περίπλοκα ή αντιφατικά και αν είναι αυτά που μας εκφράζουν, όσο αντίθετες και αν είναι οι κατευθύνσεις που λαχταράμε να ακολουθήσουμε, αν αφήσουμε πίσω τις συμβάσεις που μας κρατάνε πίσω, φτάνουμε σε ένα σημείο, μία νοητή διασταύρωση που όλα συναντιούνται αρμονικά και ξαφνικά βγάζουν νόημα. Αυτό είναι και το δικό μας #zerOpoint, το σημείο που απελευθερωνόμαστε από τις προσδοκίες και επιλέγουμε να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει στο έπακρο.

1653916756711-191799799-Eikona3.jpg

Όταν η έμπνευση έρχεται από ένα ύφασμα, από μία εικόνα, από τη φύση

Η αλήθεια είναι πως για έναν δραστήριο άνθρωπο, όπως η Κωνσταντίνα, δεν φτάνουν 24 ώρες για να βάλει όλα τα «τσεκ» στην ημερήσια to do list του. Ωστόσο, η αστείρευτη έμπνευση που αντλεί από τα ερεθίσματα που δέχεται η σχεδιάστρια μόδας, καθώς κινείται στην πόλη ή παίρνει βαθιές ανάσες στην «καρδιά» κάποιου δάσους, είναι η δύναμη που την ωθεί ξανά και ξανά στη δημιουργία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ίδια στο βίντεο που γύρισε ως #zerOpoint persona για τη νέα καμπάνια powered by glo, «περνάω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο ατελιέ μου. Εδώ σχεδιάζω, διαλέγω υφάσματα, ράβω, φωτογραφίζω τα ρούχα που φτιάχνω. Η έμπνευση μπορεί να προέρχεται από ένα ύφασμα, από μία εικόνα, από τη φύση, από ένα μήνυμα που θα λάβω στο Instagram». Και το σίγουρο είναι πως η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη, είχε άλλα, πολλά και διαφορετικά σχέδια για τη ζωή της, τα οποία ήξερε ότι μπορούσε να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Για αυτόν τον λόγο, δεν περιορίστηκε στις σπουδές βιολογίας, αλλά τόλμησε να επενδύσει στη μεγάλη της αγάπη, πραγματοποιώντας σπουδές μόδας. Όχι, δεν άφησε τους συμβιβασμούς να μπουν εμπόδιο στα «θέλω» της, αλλά αποφάσισε να καλλιεργήσει και τελικά να «αγκαλιάσει» μία διαφορετική, πιο καλλιτεχνική πτυχή του εαυτού της, η οποία κάθε μέρα την «πλημμυρίζει» χαρά και ικανοποίηση.

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που αξίζει να κρατήσουμε από την ιστορία της σχεδιάστριας μόδας, Κωνσταντίνας Κωνσταντινίδη, αυτό είναι πως αν θέλουμε να βρούμε το #zerOpoint μας, δηλαδή το σημείο στο οποίο μπορούμε να γιορτάζουμε την πολυεπίπεδη προσωπικότητά μας και κάθε ξεχωριστή έκφανση του εαυτού μας, χρειάζεται να ενδώσουμε σε ό,τι κάνει τη ζωή μας πιο απολαυστική. Δεν έχει σημασία αν θα ακολουθήσουμε τους κανόνες ή όχι, αν θα είμαστε στο επίκεντρο ή αν θα μείνουμε απλοί, αρκεί να αξιοποιούμε κάθε πλευρά μας και να ζούμε την κάθε στιγμή ισορροπώντας επιδέξια στο zerOpoint μας, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ο εαυτός μας, κάθε στιγμή. Εσύ, ακόμη να βρεις το δικό σου zerOpoint;

#whatsyourzerOpoint