Για τον πολύπλευρο iLEEOo η ραπ, η τραπ και η κλασική μουσική πηγαίνουν μαζί

Για τον πολύπλευρο iLEEOo η ραπ, η τραπ και η κλασική μουσική πηγαίνουν μαζί

Του αρέσει ο Σοπέν, o Τσαϊκόφσκι και ο Μπαχ. Έχει μάθει κλασική κιθάρα, έχει κάνει μαθήματα αρμονίας σε Ωδεία και σπουδές κομμωτικής, αλλά σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς ράπερ στην Ελλάδα.

Τη μία στιγμή θα τον δεις να ηχογραφεί σε κάποιο στούντιο και την άλλη, και να ακούει τραπ, έχοντας δίπλα του τους αγαπημένους του δίσκους κλασικής μουσικής. Είναι μουσικός, ράπερ, φαν της κλασικής μουσικής και αθεράπευτος λάτρης της Αθήνας. Ακόμη να βρεις ποιος είναι;

Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Ηλιού, κατά κόσμον iLEEOo, έναν καλλιτέχνη που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χάρη στο στυλ και την πολύπλευρη και ιδιαίτερη προσωπικότητά του, μια προσωπικότητα που αποκαλύπτεται καθημερινά μέσα από το ασυμβίβαστο lifestyle και τις επιλογές του. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι συνεπώς το γεγονός ότι ο iLEEOo κατάφερε να γίνει κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας powered by glo, της πρωτοποριακής συσκευής που φέρνει μία νέα διάσταση στην απόλαυση και τώρα, μας καλεί να βρούμε το δικό μας zerOpoint, δηλαδή το σημείο αναφοράς από το οποίο θα ξεκινήσουμε να ζούμε μία καθημερινότητα χωρίς συμβιβασμούς.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις γιατί ο iLEEOo είναι ένας #zerOpoint πρωταγωνιστής της σύγχρονης καθημερινότητας, αλλά και το πώς θα καταφέρεις να βρεις και εσύ το δικό σου zerOpoint!

Από το Ωδείο στο στούντιο ηχογραφήσεων με «όχημα» την αγάπη για τη μουσική

Μια ματιά στην καθημερινότητα και τα social media του Γιώργου Ηλιού, αρκεί για να καταλάβεις πως σε ό,τι αφορά στη ζωή που έχει επιλέξει να απολαμβάνει, δεν χωρούν συμβιβασμοί, παρά μόνο αντιθέσεις που συνθέτουν ένα lifestyle γεμάτο εμπειρίες και «ιεροτελεστίες», που δίνουν μία νέα διάσταση στην απόλαυση.

Τι και αν έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική; Τι και αν έχει «φάει» αρκετά χρόνια στα Ωδεία και αν έχει παρακολουθήσει σπουδές κομμωτικής; Για τον iLEEOo η μουσική δεν έχει ταμπέλες, ούτε και όρια, για αυτό ακούει τα πάντα χωρίς συμβιβασμούς. Βλέπεις, η κλασική μουσική είναι το είδος στο οποίο πάντα θα επιστρέφει. Όσο όμως και αν λατρεύει τον Σοπέν και τον Τσαϊκόφσκι, η ραπ και η τραπ τον έχουν «κερδίσει» και τον έχουν αναδείξει σήμερα σε έναν ιδιαίτερα πετυχημένο μουσικό.

Ίσως αυτές ακριβώς οι αντιθέσεις να είναι που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και να έχουν καθορίσει τελικά τη μουσική και τον τρόπο ζωής του. Το δικό του zerΟpoint, πάντως, δηλαδή το σημείο στο οποίο νιώθει 100% ο iLEEOo, είναι όταν γράφει ένα τραπ κομμάτι και όταν αράζει και ακούει κλασική μουσική. Και όσο γεμάτος αντιθέσεις και αν φαντάζει ο κόσμος του iLEEOo, είναι συναρπαστικό να γνωρίζουμε πως πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που δεν διστάζει να είναι μόνο ένα πράγμα, αλλά τολμά να είναι δύο ή περισσότερα μαζί και μάλιστα, «ξεδιπλώνοντας» κάθε πτυχή της πολύπλευρης προσωπικότητάς του με μεγάλη επιτυχία.

Όταν η μουσική είναι η ζωή σου, δεν χωρούν «κανόνες»

Εκείνοι που γνωρίζουν καλά και από παλιά τον iLEEOo, ξέρουν ότι ζει και αναπνέει για τη μουσική, από πάντα. Σήμερα, βέβαια, δεν θα τον πετύχεις σε κάποιο Ωδείο της πόλης, αλλά θα τον βρεις συνήθως να μετακινείται με το μηχανάκι του στον Περισσό -δηλαδή την περιοχή όπου μεγάλωσε και στην οποία επέστρεψε τα τελευταία χρόνια- ή στο κέντρο της πόλης. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, τελικοί του προορισμοί είναι τα δύο του στούντιο, εκεί όπου είτε γράφει τα δικά του κομμάτια, είτε κάνει παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες, παραδίδει μαθήματα ηχοληψίας σε νέους και τους δείχνει πώς να γράφουν beats, δημιουργεί μουσικά NFT και φτιάχνει ηχητικά εφέ για ξένες σειρές.

Το στούντιο είναι αναμφίβολα το δεύτερο σπίτι του, αφού εκεί περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Για εκείνον όμως, η μουσική δεν είναι απλώς μια δουλειά, αλλά η ίδια του η ζωή μου. Και η αγάπη και η ενασχόληση του για τη μουσική, δεν είναι μονόπλευρη, όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις. Αντιθέτως, είναι γεμάτες αντιθέσεις, όπως ο ίδιος ο Γιώργος Ηλιού και η προσωπικότητά του.

Και για όλους τους παραπάνω λόγους, το zerΟpoint του iLEEOo, συνδυάζει τόσο τη δημιουργία μουσικής, όσο και την απόλαυσή της, φέρνει κοντά τον κόσμο της ραπ με εκείνον της κλασικής μουσικής. Άλλωστε, όπως θα δεις και στη νέα καμπάνια powered by glo στην οποία πρωταγωνιστεί και ο iLEEOo, το zerOpoint είναι το σημείο όπου συναντιούνται δύο αντίθετες δυνάμεις για να δημιουργήσουν μία νέα διάσταση στην απόλαυση, είναι το σημείο της συνειδητοποίησης, εκείνο το μέρος στο οποίο νιώθουμε την απόλυτη ηρεμία, αφού εκεί και με κάποιον «μαγικό» τρόπο, ενώνονται αρμονικά όλες οι πτυχές, οι εμπειρίες και οι επιλογές μας και εμείς, νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Διότι ξέρουμε πως δεν τον έχουμε προδώσει, ότι δεν έχουμε κρύψει τα «θέλω» μας βαθιά μέσα μας περιορίζοντας τον εαυτό μας.

1653916950895-130964397-Eikona2.jpg

Αυτός ακριβώς είναι και ο κόσμος του iLEEOo, ένας κόσμος στον οποίο δεν χρειάζεται να διαλέξεις ανάμεσα στη μία ή την άλλη επιλογή, αλλά να επιλέξεις να ζεις ασυμβίβαστα και τολμώντας να αναδείξεις όλη την πολυπλοκότητα και όλες τις αντιθέσεις που συνθέτουν τη μοναδικότητα του χαρακτήρα σου. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή έμπνευσης, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο για τον καθένα μας.

Πολύπλευρος, πολυτάλαντος, ασυμβίβαστος. Ο iLEEOo αγαπάει τη ραπ, την τραπ, αλλά και την κλασική μουσική, δημιουργεί δικά του κομμάτια, κάνει παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες και την ίδια ώρα, μοιράζει τις έμπειρες γνώσεις και τις συμβουλές του. Και για εκείνον, το να κάνει ό,τι τον εκφράζει, χωρίς να βάζει όρια ή ταμπέλες, είναι «μονόδρομος». Στα χέρια μας είναι, λοιπόν, να ζήσουμε και εμείς όλα όσα είμαστε, να βρούμε το δικό μας zerΟpoint, το σημείο αναφοράς όπου όλα βγάζουν τελικά νόημα, ώστε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές της σύγχρονης καθημερινότητας, που ζουν συνδυάζοντας όλα τα ταλέντα τους, χωρίς συμβιβασμούς.

#whatsyourzerOpoint