Κάπου ανάμεσα στη Μάνη και το Παρίσι ο Ιάσονας Λάιος βρίσκει την ισορροπία του

Κάπου ανάμεσα στη Μάνη και το Παρίσι ο Ιάσονας Λάιος βρίσκει την ισορροπία του

Σε μία καθημερινότητα που όλοι και όλα «τρέχουν» με φρενήρεις ρυθμούς, το να μπορούμε να βρούμε την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή, το να «χωρέσουμε» τα θέλω μας στο έντονο πρόγραμμά μας, αποτελεί βασικό ζητούμενο για όλους μας.

Αλήθεια όμως, υπάρχει τρόπος να τα καταφέρουμε; Άραγε, ποιο είναι το σημείο αναφοράς που μας προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και στο οποίο ενώνονται όλες οι πτυχές, οι εμπειρίες και οι επιλογές μας; Όσο περίπλοκο και αν φαντάζει, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι παρά την έντονη καθημερινότητά τους, έχουν καταφέρει να βρουν το δικό τους zerOpoint, το σημείο εκείνο στο οποίο νιώθουν απολύτως καλά με τον εαυτό τους και εκεί όπου βρίσκουν την ισορροπία στη ζωή τους. Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Ιάσονας Λάιος, ένας αληθινός #zerOpoint πρωταγωνιστής της σύγχρονης καθημερινότητας.

1653917165085-692261860-Eikona2.jpg

Από τη Μάνη στην Αθήνα με «οδηγό» το πάθος για τη μόδα

Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αμερική. Για τον Ιάσονα Λάιο, τον ambassador της νέας καμπάνιας powered by glo που μας συστήνει έναν κόσμο χωρίς συμβιβασμούς και πραγματικά μοιράζει έμπνευση, η καθημερινότητα είναι ένας ατελείωτος «μαραθώνιος» με τον χρόνο, που περιλαμβάνει πολλά ταξίδια, αμέτρητες φωτογραφίσεις και ατελείωτα fittings. Μία «ματιά» στο προφίλ του στο Instagram αρκεί για να καταλάβεις ότι ο Ιάσονας ζει έντονα και αγαπάει πολύ τη μόδα, που είναι και ο χώρος στον οποίο εργάζεται επαγγελματικά τα τελευταία εννέα χρόνια και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία.

Τι και αν είναι μόλις 28 ετών; Έχει καταφέρει να κάνει διεθνή καριέρα και να συνεργαστεί με σπουδαίους σχεδιαστές ανά τον κόσμο. Και τα έχει καταφέρει, επειδή ακριβώς τρέφει μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος της μόδας έχει τέχνη μέσα του, οπότε δεν βαριέται ποτέ. Για την πολύπλευρη προσωπικότητά του και τα «θέλω» του όμως, η μόδα δεν αρκεί. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσική, βόλτες με φίλους και χορό.

Ωστόσο, σε όποια χώρα του κόσμου και αν τον οδηγούν κάθε μήνα τα επαγγελματικά του βήματα, κάθε φορά εκείνος λαχταρά να επιστρέφει στη «βάση» του, στο δικό του zerΟpoint, που δεν είναι άλλο από το αγαπημένο του Παγκράτι. Και αυτό που ενδεχομένως δεν μπορείς να φανταστείς βλέποντας εικόνες από τις φωτογραφίσεις μόδας και τα ταξίδια του Ιάσονα, είναι πως παρά τον κοσμοπολίτικο «αέρα» που αποπνέει ο ίδιος και το lifestyle του, εκείνος μεγάλωσε σε ένα χωριό της Μάνης με περίπου 100 κατοίκους. Με λίγα λόγια, ο κόσμος του είναι γεμάτος αντιθέσεις!

1653917183484-903551392-Eikona3.jpg

Μία «όαση» απόλυτης ηρεμίας, απόλαυσης και απελευθέρωσης

Παιδί της φύσης, της πόλης και του κόσμου, εκτός από μοντέλο ο Ιάσονας είναι και ένας urbanite, ο οποίος λατρεύει και τη φύση, η οποία συχνά του λείπει πολύ, λόγω των έντονων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Όμως, τα ταξίδια που μπορεί να κάνει συχνά σε όλον τον κόσμο με «όχημα» τη μόδα, αλλά και η περιοχή της Αθήνας στην οποία έχει επιλέξει να ζει, του επιτρέπουν να ζει όπως εκείνος θέλει, δηλαδή απολαμβάνοντας μία τρομερή αίσθηση ελευθερίας. Διότι ο Ιάσονας αποζητά την ελευθερία σε κάθε του βήμα και όνειρο. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις, παρακολουθώντας τις επιλογές του.

Πράγματι, ακόμη και το Παγκράτι, η περιοχή στην οποία έχει επιλέξει να ζει, του προσφέρει τη δυνατότητα να νιώθει ελεύθερος. Για εκείνον, το Παγκράτι είναι το zerOpoint, το σημείο της απόλυτης ηρεμίας, εκεί όπου ενώνονται όλες οι διαφορετικές πτυχές του, εκεί όπου νιώθει απολύτως ελεύθερος να γιορτάζει την πολυσυλλεκτική και πολύπλευρη προσωπικότητά του. Βλέπεις, όπως όλοι μας, έτσι και ο Ιάσονας δεν νιώθει την ανάγκη να είναι μόνο ένα πράγμα, αφού μπορεί να είναι δύο ή και περισσότερα μαζί.

Την ώρα, λοιπόν, που περπατάει στη γειτονιά του στο Παγκράτι, στο αγαπημένο του spot πίσω από το Καλλιμάρμαρο, με έναν καφέ από το αγαπημένο του στέκι, ο Ιάσονας Λάιος είναι το μοντέλο με τη διεθνή καριέρα, αλλά ταυτόχρονα είναι ο urban lover, ο φυσιολάτρης και το παιδί της επαρχίας που αποζητά την επαφή με τη φύση και τη βρίσκει, ακόμη και σε ένα μικρό πάρκο στο κέντρο της πόλης. Όπως λέει και ίδιος, άλλωστε, στο βίντεο της νέας καμπάνιας «zerOpoint», powered by glo, «είναι στιγμές που μου λείπει το χωριό, η Μάνη, η φύση», ωστόσο, «εγώ βρίσκω το zerOpoint μου στην Αθήνα και στο Παγκράτι».

1653917198529-932513822-Eikona4.jpg

Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα «μάθημα» που μπορούμε να πάρουμε από την ιστορία του Ιάσονα Λάιου, αυτό είναι πως ο καθένας μας καλείται να διευρύνει τα όρια και τους ορίζοντές του, για να γίνει αυτός που θέλει να είναι και να απολαμβάνει τη ζωή του, όπως του αρέσει. Με λίγα λόγια, για να διαμορφώσουμε μία καθημερινότητα που μας εκφράζει απολύτως, πρέπει να πούμε «όχι» στους συμβιβασμούς και κυρίως, να μην διστάσουμε να συνθέσουμε το lifestyle μας, μέσα από εμπειρίες, «θέλω» και καθημερινές «ιεροτελεστίες» που μας «γεμίζουν» και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητά μας, όσο και αν διαφέρουν όλα αυτά τα στοιχεία μεταξύ τους.

Αυτό ακριβώς το σημείο όπου όλα τα διαφορετικά στοιχεία του χαρακτήρα, της καθημερινότητας και των επιθυμιών μας ενώνονται, είναι το δικό μας #zerΟpoint, το απόλυτο σημείο αναφοράς για εμάς, το σημείο όπου αντίθετοι κόσμοι ενώνονται για να δημιουργήσουν μία νέα διάσταση στην απόλαυση, το σημείο εκείνο όπου νιώθουμε μία απόλυτη ηρεμία, διότι απλούστατα αισθανόμαστε ολοκληρωτικά ο εαυτός μας.

Άντλησε, λοιπόν, έμπνευση από την ιστορία του μοντέλου και urbanite Ιάσονα Λάιου και άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο, ώστε να φτάσεις στο δικό σου zerΟpoint. Και για να συμβεί αυτό, το πρώτο βήμα είναι να αρχίσεις να δοκιμάζεις περισσότερο και να μην περιορίζεσαι σε «κανόνες». Η επιλογή είναι στα χέρια σου!

#whatsyourzerOpoint