Η Ελισάβετ Καρατσώκη είναι μία εκκεντρική conceptual stylist που λατρεύει τα φυτά

Η Ελισάβετ Καρατσώκη είναι μία εκκεντρική conceptual stylist που λατρεύει τα φυτά

Αν τη δεις τυχαία να περπατά κάπου στο κέντρο της Αθήνας, θα σταθείς για μερικά δευτερόλεπτα για να θαυμάσεις το στυλ της και πιθανότατα, θα σκεφτείς πως πρόκειται για μία γυναίκα με έναν εκκεντρικό χαρακτήρα, όπως είναι άλλωστε και τα look που επιλέγει να συνθέτει καθημερινά.

Εκείνο που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις όμως, είναι ότι παρά το ιδιαίτερο, πολύχρωμο, συχνά extravagant και αντιθετικό της στυλ, η Ελισάβετ Καρατσώκη είναι μία γυναίκα εσωστρεφής, που αγαπά την ηρεμία και την απλότητα και προτιμά να περνά τον ελεύθερό της χρόνο φροντίζοντας τα φυτά της. Και μάλλον θα εκπλαγείς μαθαίνοντας πως μπορεί η επιτυχημένη conceptual stylist να διαπρέπει σήμερα δημιουργώντας και συνθέτοντας μοναδικές εμφανίσεις, ωστόσο, αυτό συμβαίνει διότι αποφάσισε να «αφουγκραστεί» τις αντιθέσεις της και να ακολουθήσει το πάθος της, πηγαίνοντας «κόντρα» στους κανόνες.

1653918022208-248445898-Eikona2.jpg

Από τις ναυτιλιακές σπουδές στο σχέδιο μόδας με «οδηγούς» τις αντιθέσεις

Για την Ελισάβετ Καρατσώκη τίποτα στη ζωή δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο και καμία επιλογή δεν είναι μονόδρομος. Αντιθέτως, η ίδια πιστεύει πως δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα μόνο πράγμα, αφού είμαστε δύο ή και περισσότερα μαζί. Αυτός είναι ενδεχομένως ο λόγος που παράλληλα με τις σπουδές της στα ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αποφάσισε να σπουδάσει επίσης αυτό που αγαπούσε και συνεχίζει να αγαπά, δηλαδή το σχέδιο μόδας.

Αυτή η απόφασή της, δηλαδή το γεγονός πως τόλμησε να ζήσει με τους δικούς της κανόνες και χωρίς συμβιβασμούς και το ότι δεν «έκρυψε», αλλά ανέδειξε τις αντιθέσεις της, είναι και ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης της πορείας και σίγουρα, μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Ποιο είναι αυτό; Ότι όταν αγκαλιάζουμε τις αντιθέσεις μας, όταν αποδεχόμαστε όλα όσα είμαστε, όταν δεν κρύβουμε βαθιά μέσα μας τα «θέλω» μας, τότε δεν περιορίζουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να «ξεκλειδώσουμε» τις απεριόριστες δυνατότητές μας και συνεπώς, να φτάσουμε στο δικό μας zerΟpoint.

1653918044277-238794430-Eikona3.jpg

Βλέπεις, οι σπουδές της Ελισάβετ στα ναυτιλιακά δεν την περιόρισαν και κυρίως, δεν τη σταμάτησαν από το να σπουδάσει παράλληλα και αυτό που αγαπά, που δεν είναι άλλο από το σχέδιο μόδας. Και επιλέγοντας να σπουδάσει αυτό που μέσα της γνώριζε πως άξιζε να ακολουθήσει, όσο αντίθετο και αν φάνταζε το σχέδιο μόδας για μία φοιτήτρια των ναυτιλιακών, τελικά κατάφερε να ξεχωρίσει, να πετύχει σε έναν απαιτητικό κλάδο και να απολαμβάνει σήμερα μία καθημερινότητα που τη γεμίζει. Και μία ματιά στο στυλ της, τις δημιουργίες της και το γεμάτο ρούχα ατελιέ της, αρκεί για να κατανοήσεις πως πρόκειται για μία γυναίκα που ζει μία περισσότερο απολαυστική καθημερινότητα, μία καθημερινότητα που ταιριάζει αρμονικά με την πολυσυλλεκτική και πολύπλευρη προσωπικότητά της.

1653918678119-818750129-Eikona4.jpg

Ανακαλύπτοντας το δικό μας απόλυτο σημείο αναφοράς

Τι είναι όμως το zerOpoint και πώς η Ελισάβετ Καρατσώκη κατάφερε να ανακαλύψει το δικό της; Στη γεωγραφία είναι το σημείο στο οποίο καταλήγουν όλα και από το οποίο όλα ξεκινούν. Στα μαθηματικά είναι οι ρίζες μας, η προέλευσή μας, το απόλυτο σημείο αναφοράς. Όπως θα διαπιστώσεις όμως, βλέποντας τη νέα καμπάνια powered by glo που πραγματικά μοιράζει έμπνευση, το zerOpoint είναι το σημείο όπου ενώνονται όλες οι πτυχές μας, οι αντιθέσεις μας, οι εμπειρίες και οι επιλογές μας. Είναι ουσιαστικά το σημείο της συνειδητοποίησης, εκεί όπου δύο ή και περισσότεροι αντίθετοι κόσμοι ενώνονται, για να δημιουργήσουν μία νέα διάσταση στην απόλαυση.

«Και πώς θα ξέρω ότι θα έχω ανακαλύψει το δικό μου zerΟpoint;», θα μας ρωτήσεις. Θα το αισθανθείς, διότι πρόκειται για το σημείο όπου θα νιώθεις πραγματικά ο εαυτός σου και μία απολαυστική αίσθηση ηρεμίας θα σε κατακλύσει. Γιατί σε αυτό το σημείο όλες σου οι αντιθέσεις θα βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία και εσύ, θα ξέρεις πως κάνεις αυτό που θέλεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Γίνε το επίκεντρο και μείνε απλή, διότι η επιλογή είναι στα χέρια σου

Στην περίπτωση της conceptual stylist, Ελισάβετ Καρατσώκη, οι αντιθέσεις της αναδεικνύονται κάθε μέρα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στο επάγγελμα και το στυλ της, αλλά όπως λέει και η ίδια και όσον αφορά στην ίδια την προσωπικότητά της. Για την ακρίβεια, της αρέσουν οι αντιθέσεις, γιατί δεν έχουν διλήμματα και κανόνες. Και κάπως έτσι, τολμά να ζει καθημερινά τη μεγαλύτερη αντίθεση της ζωή της, εκείνη της εκκεντρικής της εμφάνισης και του ήρεμου χαρακτήρα της.

«Μου αρέσουν πολύ οι αντιθέσεις στα χρώματα. Νομίζω όμως ότι η μεγαλύτερη αντίθεση στη ζωή μου είναι η εμφάνισή μου, που είναι πιο εκκεντρική, σε σύγκριση με την προσωπικότητά μου, αφού είμαι πιο εσωστρεφής και ήρεμη ως άτομο», λέει η Ελισάβετ μιλώντας στο βίντεο της νέας καμπάνιας του glo και εξηγώντας ότι προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο της φροντίζοντας τα φυτά της.

Eikona5.jpg

Όσο για το τι πιστεύουν οι άλλοι για το ιδιαίτερο και αντιθετικό της στυλ, όπως εξηγεί, δεν επηρεάζεται από απόψεις και κανόνες -για αυτό και δεν συμβιβάζεται. «Το στυλ μου ήταν πάντα πολύ εκκεντρικό. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για εμένα και πώς με κοιτάνε. Αυτό που με ενδιαφέρει και με κάνει να νιώθω καλά, είναι το να ζω χωρίς συμβιβασμούς», αποκαλύπτει η Ελισάβετ και μας δίνει την έμπνευση να ακολουθήσουμε και εμείς τα βήματά της, αυτήν τη φιλοσοφία ζωής που μπορεί να μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε τις αντιθέσεις και την πολυπλοκότητά μας.

Διότι μπορεί να σπούδασε ναυτιλιακά όμως, την κέρδισε η μόδα και το styling. Γιατί μπορεί να δείχνει εκκεντρική όμως, λατρεύει την απλότητα. Γιατί είναι conceptual stylist, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία εσωστρεφής plant lover και αυτό που την χαλαρώνει, είναι η αγάπη της για τα φυτά της, τα οποία μάλιστα φροντίζει βάζοντάς τους… μουσική.

Με λίγα λόγια, η Ελισάβετ Καρατσώκη είναι πολλά περισσότερα από όσα δείχνει, ζει ελεύθερα με τους δικούς της κανόνες, επιλέγει να ντύνει την καθημερινότητά της με τα δικά της χρώματα και αναζητά την ελευθερία σε κάθε της βήμα, χωρίς συμβιβασμούς. Όλα αυτά είναι που την καθιστούν μία γνήσια #zerOpoint persona, μία γυναίκα που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Eikona6.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, να βρεις το δικό σου zerΟpoint και να απολαμβάνεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου στο έπακρο χωρίς να περιορίζεις τον εαυτό σου με κανόνες και «πρέπει» ή αν απλώς, θέλεις να ζήσεις όλα όσα είσαι, τότε εμπνεύσου από την Ελισάβετ. Διότι η ζωή είναι καλύτερη όταν ζεις κάθε στιγμή σου χωρίς συμβιβασμούς και είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις εσύ τους συνδυασμούς των χρωμάτων της ζωής σου, αγκαλιάζοντας απλώς τις αντιθέσεις που έχεις μέσα σου, χωρίς να χρειάζεται πια να διαλέξεις μεταξύ της μίας ή της άλλης επιλογής.

#whatsyourzerOpoint