Ανακαλύπτοντας τα 5 πιο hot και cool wellness trends του φετινού καλοκαιριού

Ανακαλύπτοντας τα 5 πιο hot και cool wellness trends του φετινού καλοκαιριού

Ειρήνη Πολλάλη.

Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, έτσι και φέτος, προετοιμαζόμαστε για τις θερινές διακοπές και τις αποδράσεις μας και την ίδια ώρα, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και επιλογές, για να δώσουμε ώθηση στο καλοκαίρι στην πόλη, δηλαδή σε όλες εκείνες τις στιγμές που θα μας βρουν να δροσιζόμαστε στο κλεινόν άστυ, αντί σε κάποια ειδυλλιακή παραλία. Αυτός είναι ο λόγος που βάζουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας τα trends της σεζόν, δηλαδή τις τάσεις που είναι hot και cool και κατά συνέπεια, αξίζουν μία θέση στο πρόγραμμά μας.

Από τη διατροφή μέχρι την ευεξία και από την ομορφιά, μέχρι το στυλ, τον τρόπο που θα απολαύσουμε τις διακοπές μας και το πώς θα ταξιδέψουμε. Υπάρχουν κάποιες νέες τάσεις και άλλες που επέστρεψαν στο προσκήνιο ή κάνουν τώρα μία δυναμική επιστροφή, οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να δώσουμε στο καλοκαίρι μας μία πιο wellness και cool «νότα». Ας τις ανακαλύψουμε, λοιπόν!

#1 Nature bliss ή αλλιώς, φέρνοντας τη φύση στο προσκήνιο

Αν υπάρχει μία τάση που πραγματικά ξεχωρίζει σε πολλούς τομείς και δεν υπάρχει γυναίκα που να μην λατρεύει, αυτή είναι η μαγεία της φύσης που έρχεται τώρα σε πρώτο πλάνο. Και αυτή ακριβώς η τάση αφορά τόσο στην ομορφιά και το στυλ μας, όσο στη διατροφή μας και το lifestyle μας εν γένει. Για παράδειγμα, αυτό το καλοκαίρι είναι hot να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας με πιο φυσικά συστατικά, να φοράμε ρούχα που έχουν έναν πιο eco-friendly και natural χαρακτήρα, να απολαμβάνουμε τρόφιμα και αναψυκτικά που παράγονται από πολύτιμα συστατικά της φύσης, όπως φρούτα, αλλά και να ταξιδεύουμε για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση.

Τι πιο καλοκαιρινό, δροσερό, αλλά και φυσικό από την επιλογή ενός γευστικού αναψυκτικού Κλιάφα, που παρασκευάζεται χωρίς καθόλου συντηρητικά; Μία αναζωογονητική πορτοκαλάδα Κλιάφα φέρνει κάτι από τη φρεσκάδα της φύσης στις στιγμές σου, ενώ την ίδια ώρα μπορείς να επιλέξεις από μία σειρά γεύσεων -ακόμα και χωρίς καθόλου ζάχαρη και χωρίς καθόλου θερμίδες- για να μετατρέψεις κάθε σου στιγμή σε μία πραγματική φυσική απόλαυση!

#2 Όσα λιγότερα items και συστατικά, τόσο το καλύτερο

Γνωρίζεις πως ο μινιμαλισμός στη μόδα και τη διακόσμηση είναι hot. Αυτό που ενδεχομένως δεν ξέρεις όμως, είναι πως ο κανόνας του «less is more» κυριαρχεί και σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου και τον τρόπο που σε φροντίζεις. Όσο λιγότερα items και συστατικά, λοιπόν, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεσαι πολύ και έντονο μακιγιάζ για να ξεχωρίσεις, καλό είναι να προτιμάς τα απλά, one piece κομμάτια και τα μονόχρωμα outfit για το στυλ σου και αξίζει να δοκιμάσεις να περιορίσεις από τη διατροφή σου, ό,τι είναι περιττό για εσένα και τον τρόπο ζωής που ακολουθείς, όπως για παράδειγμα τη ζάχαρη ή τα συντηρητικά.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δώσεις ραντεβού με την παρέα σου στο αγαπημένο σου στέκι για το καθιερωμένο καλοκαιρινό after work ραντεβού ή στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, που έχει γίνει το hot spot της παρέας, φόρεσε το απλό, αέρινο φόρεμά σου, άνοιξε ένα αναψυκτικό Κλιάφα και αναζωογονήσου με τη δροσιά του, είτε προτιμάς την πορτοκαλάδα, είτε τη λεμονάδα ή τη βυσσινάδα. Εναλλακτικά, αν λατρεύεις τους χυμούς, οι χυμοί Κλιάφα, πορτοκάλι, 9 Φρούτα με 7 Βιταμίνες, βύσσινο, ροδάκινο και μήλο-πορτοκάλι-βερίκοκο, αρκούν για να νιώσεις cool και να «αγκαλιάσεις» μία από τις νέες και ιδιαίτερα δημοφιλείς τάσεις του φετινού καλοκαιριού!

#3 Η φρεσκάδα και η δροσιά είναι must για την τόνωσή σου

Τι θέλεις περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε βρίσκεσαι στο νησί, είτε στην πόλη; Αν ζεις στην Ελλάδα, αυτό που λαχταράς είναι να μπορείς να απολαμβάνεις τη δροσιά και τη φρεσκάδα που έχεις ανάγκη και έτσι, να είσαι άνετη και παράλληλα να δείχνεις ανανεωμένη και ολόφρεσκη, ακόμη και αν έξω έχει καύσωνα. Όσο δροσερό είναι το αναψυκτικό ή ο χυμός φρούτων που απολαμβάνεις, λοιπόν, τόσο cool πρέπει να δείχνεις και εσύ.

Και για να συμβεί αυτό, δηλαδή για να έχεις τη δροσιά του, είναι σημαντικό να επενδύεις καθημερινά στην ευεξία σου, ενυδατώνοντας τον οργανισμό σου με πολύ νερό, χυμούς και ροφήματα που σου προσφέρουν τη γεύση, τη δροσιά, αλλά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου και κατά συνέπεια η επιδερμίδα σου, για να δείχνει πιο φρέσκια. Τα αναψυκτικά Κλιάφα περιέχουν χυμούς φρούτων, ενώ δεν έχουν καθόλου συντηρητικά στις συσκευασίες ΡΕΤ. Ξεχωρίζουν, άλλωστε, για την premium αισθητική της συσκευασίας τους, καθώς εκεί συνδυάζεται η ιστορία της οικογένειας Κλιάφα με μια vintage απεικόνιση στο σήμερα. Η χαρακτηριστική τους ετικέτα στον λαιμό είναι ουσιαστικά το σήμα-κατατεθέν τους, ενώ καλύπτει το καπάκι, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιλέγεις, λοιπόν, την γεύση που προτιμάς και… τη δροσιά του να ‘χεις!

#4 Ταξίδεψε με «οδηγό» τη γεύση και την απόλαυση

Καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια και εξορμήσεις που οδηγούν συχνά σε αναπάντεχα και άγνωστα μονοπάτια, πολλές φορές γαστρονομικά. Για την ακρίβεια, τα γευστικά ταξίδια, δηλαδή τα ταξίδια με «οδηγούς» τη γεύση και τη γαστρονομία, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πλέον δημοφιλή travel trends. Οπότε, αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά και να βάλεις επιπλέον γεύση στο καλοκαίρι σου, βρες τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας και οργάνωσε την εξόρμησή σου. Και αν δεν αισθάνεσαι ακόμη έτοιμη να μπεις στο πλοίο, υπάρχουν πολλοί ελληνικοί προορισμοί κοντά στη φύση, που θα σου χαρίσουν τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση και τις γευστικές εμπειρίες που αποζητάς.

Τι θα έλεγες να ταξίδευες μέχρι τα Τρίκαλα για να δοκίμαζες από κοντά τη γεύση προϊόντων που αγαπάς να απολαμβάνεις και στο σπίτι σου, όπως την άκρως δημοφιλή βυσσινάδα Κλιάφα και τη BIBI COLA, της εταιρείας που από το 1926 αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Τρίκαλα και όλη τη Θεσσαλία! Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στα ταξίδια, οι αποδράσεις που συνδυάζουν μοναδικές, γευστικές και ταυτόχρονα ποιοτικές εμπειρίες, είναι hot.

#5 Οι αυθεντικές επιλογές που φέρνουν τη μαγεία του χθες στο σήμερα

Αν παρατηρήσεις τη μόδα, τη διακόσμηση και γενικά την αισθητική στα post των influencer που ακολουθείς το τελευταίο διάστημα, θα διαπιστώσεις πως συχνά υπάρχει ένας κοινός παράγοντας που τα συνδέει όλα. Ποιος είναι αυτός; Ότι φέρνουν κάτι από τη μαγεία, την απλότητα και την αυθεντικότητα του χθες και της παράδοσης, στο σήμερα.

Από το granny dress με τα λουλούδια που είναι τόσο πολύ στη μόδα αυτό το καλοκαίρι, μέχρι τα post με τις φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν πίσω στην εποχή της αθωότητας, τότε που καλοκαίρι για εσένα θύμιζε δροσερή βυσσινάδα στην αυλή της γιαγιάς! Και σίγουρα, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις τα vintage φορέματά σου από το thrift store της γειτονιάς όμως, αρκεί να ανοίξεις το ψυγείο σου για να πιεις στο μπαλκόνι την αγαπημένη σου βυσσινάδα, όπως παλιά, για να απολαύσεις τη γεύση και την αυθεντική συνταγή, που παραμένει ίδια εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Ένα ακόμα plus για το πιο «ινσταγκραμικό» σου «κλικ» αυτό το καλοκαίρι το καταπληκτικό, vintage μπουκαλάκι των αναψυκτικών Κλιάφα που και μόνο που το κοιτάς, σε ταξιδεύει στον χρόνο!

Τα trends του φετινού καλοκαιριού, λοιπόν, είναι hot και ταυτόχρονα cool, ενώ όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύεις να τα ακολουθήσεις. Αρκούν μερικές απλές αλλαγές στην γκαρνταρόμπα, το νεσεσέρ και το ψυγείο σου, για να φέρεις μία «νότα» φρεσκάδας στην καθημερινότητά σου. Με τα αναψυκτικά Κλιάφα μαζί σου κάθε στιγμή, χαρίζεις στο φετινό καλοκαίρι τη δροσιά που του αναλογεί και στον εαυτό σου, την ανανέωση που έχει ανάγκη!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου τις σελίδες των αναψυκτικών Κλιάφα στο Facebook και το Instagram.