Beat Your Blues: Όταν η απάντηση στα blues μας «κρύβεται» σε ένα beat γεμάτο θετική ενέργεια

Beat Your Blues: Όταν η απάντηση στα blues μας «κρύβεται» σε ένα beat γεμάτο θετική ενέργεια

Gen- Zers aka μία γενιά που «διψάει» για good vibes και θετική ενέργεια.

Αν ανήκεις στη γενιά των Gen- Zers, αν δηλαδή, γεννήθηκες μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ένα είναι το σίγουρο: Μάλλον δυσκολεύεσαι να συμφιλιωθείς με το γεγονός πως εμείς, η πιο ωραία και πρωτοποριακή γενιά, που μάθαμε να ζούμε περισσότερο ψηφιακά από ότι αναλογικά, βρισκόμαστε στο «κατώφλι» των 20-25, με τα blues μας να «πρωταγωνιστούν».

Βέβαια, αν κοιτάξουμε πίσω, θα συνειδητοποιήσουμε πως ήμασταν πολύ τυχερές. Διότι αυτά τα 20-25 χρόνια της ζωής μας, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε πρωτόγνωρα πράγματα αλλά και να δώσουμε το «παρών» σε κάθε αλλαγή που συνέβαινε ή μάλλον που εμείς προκαλούσαμε. Βλέπεις, σε αυτά τα χρόνια της ζωής μας, γνωρίσαμε πώς είναι να μεγαλώνεις σε πάρκα, να τρέχεις στη γιαγιά για τηγανητές πατάτες μετά το σχολείο ή να βλέπεις κρυφά θρίλερ, αλλά ταυτόχρονα να ανακαλύπτεις τον κόσμο μέσα από το TikTok, να «τσαλακώνεσαι» και να εκφράζεσαι μέσα από τα social media για να μοιραστείς τα συναισθήματά σου.

Και φυσικά, μέσα σε όλες αυτές τις «φάσεις» που περάσαμε -και συνεχίζουμε να περνάμε- υπάρχει κάτι που έμελλε να αλλάξει το story της ζωής μας, να το κάνει πιο απολαυστικό και αισιόδοξο, κάθε φορά που χρειαζόταν. Ποιο είναι αυτό; Η προσθήκη της Amita Motion, που από όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας, μας γεμίζει θετική ενέργεια! Είσαι έτοιμη για μία σύντομη αναδρομή στα «παλιά»;

Μία γενιά που «διψάει» για good vibes και θετική ενέργεια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από το σημείο δηλαδή, των εφηβικών μας χρόνων που μεγαλώνοντας, ανακαλύπταμε όλο και περισσότερο τον κόσμο των social media, γράφαμε σε posts +1 και στέλνω, κάναμε check- in στο Facebook, περνούσαμε τα «όρια» της γειτονιάς για να δούμε αυτόν που μας αρέσει και ανακαλύπταμε -και ανακαλύπτουμε ακόμη- τον κόσμο από τον TikTok λογαριασμό μας.

Και κάπως έτσι, φτάνοντας στο σήμερα, θα λέγαμε πως η γενιά μας, η γενιά των 20-25, κατάφερε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- να αλλάξει τα δεδομένα της και να δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο στα social media. Μέσα από αυτόν τον κόσμο πλέον, μπορεί να εκφράζει τη θλίψη, το στρες, τον πληγωμένο εγωισμό, το άγχος και την αρνητικότητα που την καταβάλλουν, έτσι ώστε να νιώθει απελευθερωμένη.

Αν ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει μέσα σε αυτά τα χρόνια, αυτό είναι σίγουρα ο τρόπος που δίναμε -και συνεχίζουμε να δίνουμε- γεύση σε κάθε μας στιγμή και κάθε μας εμπειρία, λιγότερο ή περισσότερο ευχάριστη. Διότι, εκεί «κρύβεται» η Amita Motion.

Τα blues των twenties μας

Και μιας και αναφερθήκαμε στις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας, ας παραδεχτούμε το εξής: Τα twenties μας, ίσως να είναι μία από τις πιο περίπλοκες «φάσεις» που έχουμε περάσει μέχρι τώρα στη ζωή μας. Και αυτό, διότι στην κομβική ηλικία των 20, που το μυαλό μας είναι μπερδεμένο, δίνοντας «μάχη» με το παιδί που πρόσφατα ενηλικιώθηκε και τον ενήλικα που ακόμη νιώθει παιδί, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις, για τις οποίες ίσως δεν νιώθουμε απολύτως έτοιμες.

Και κάπως έτσι, αναπολούμε την ξεγνοιασιά της παιδικής μας ηλικίας, καταφεύγοντας στη Νο1 «διέξοδό» μας: Τα social media, εκεί όπου δεν διστάζουμε να εκφραστούμε ανοιχτά για ό,τι μας συμβαίνει.

Μάλιστα, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην έρευνα που έκανε η Amita Motion και εντόπισε 3 TikTok videos νέων της γενιάς μας, που εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τους προσωπικούς τους λόγους μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Πρόκειται για μία νέα που πιέζεται από τις απαιτήσεις των γύρω της, μία άλλη που είναι πολύ down γιατί χώρισε και έναν νέο που έχει στεναχωρηθεί από τα hate comments που λαμβάνει. Περιπτώσεις τόσο διαφορετικές, που όμως έχουν κάτι κοινό: Ψάχνουν τον τρόπο για να κάνουν beat τα blues τους ή αλλιώς να μετατρέψουν την αρνητικότητα που τους καταβάλλει σε θετική ενέργεια.

Η forever κολλητή μας κάνει beat τα blues μας

Η απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κάνουμε beat τα blues μας;» λοιπόν, βρίσκεται κυριολεκτικά στη… γεύση που θυμόμαστε να δίνουμε από μικρές σε κάθε στιγμή μας. Στην Amita Motion δηλαδή, που ως forever κολλητή μας σε κάθε φάση της ζωής μας, «έρχεται» να κάνει beat τα blues μας με την πιο θετική ενέργεια ή μάλλον, να μας δείξει πώς να το κάνουμε μόνες μας.

Διότι, η ίδια σε συνεργασία με αγαπημένους καλλιτέχνες της γενιάς μας, όπως ο Zaf, η Foxy Lee, ο Seno και οι μουσικοί παραγωγοί Solid Grace, Arcade, Display, μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν, σύμφωνα με την καθοδήγηση της Ελένης Φουρέιρα, το beat που θα μας δίνει καθημερινά το motivation που χρειαζόμαστε. Και έτσι, κερδίζουμε ξανά τη θετική μας ενέργεια τις στιγμές που το έχουμε περισσότερο ανάγκη.

image002.jpg

Αν στο σημείο αυτό ωστόσο, αναρωτιέσαι πώς ένα beat μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική, απλά παρατήρησε πώς ακούγοντάς το, μπορείς να ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις τον χωρισμό σου ως αφορμή για να κάνεις move on σε νέες εμπειρίες ή ένα hate comment ως υπενθύμιση να προσέχεις παραπάνω τον εαυτό σου. Και κάπως έτσι, σίγουρα τα good vibes σου, δεν θα αφήνουν ούτε τις απαιτήσεις των άλλων να σε περιορίζουν. Άφησε το να παίζει απλά on repeat, πίνοντας μία γουλιά Amita Motion. Μήπως «τώρα» τα blues σου αποτελούν παρελθόν;

1717762542345-911504104-image003.jpg

Ναι, αν κοιτάξουμε τον νεότερο εαυτό μας, θα συνειδητοποιήσουμε πως έχει διαμορφωθεί από τις εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων, στις οποίες επιστρέφουμε όταν τα πράγματα ζορίζουν. Από τις στιγμές εκείνες δηλαδή, που αρκούσε ένα ποτήρι Amita Motion και η καλή μας διάθεση για να δημιουργηθούν οι πιο όμορφες μέρες της ζωής μας.

Αν μάλιστα, κρατήσουμε αυτό το συναίσθημα, προσθέτοντας ένα beat στις στιγμές που απογοητευόμαστε, αγχωνόμαστε και μετανιώνουμε για ό,τι κάνουμε ή δεν κάνουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξανά δημιουργήσουμε τον κόσμο μας, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε να κάνουμε. Αρκεί να ακούμε on repeat το beat που δημιούργησε η Amita Motion, κάθε στιγμή που χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας.