Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η ΜΕΡΙΜΝΑ μαζί για την Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η ΜΕΡΙΜΝΑ μαζί για την Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών

Μια πολύ σημαντική συνεργασία ανακοίνωσαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό κατάστημα ΚΗΡΟΣΤΑΤΗΣ, στο Νέο Ψυχικό, στο πλαίσιο της Παρουσίασης της Έκθεσης Συλλογής Κοσμημάτων της Τέτης Σταθοπούλου "Ταξίδια στην Ανατολή", όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν προς αρωγή των σκοπών της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΜΕΡΙΜΝΑ-ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκπροσωπούμενος από τις Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (Υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη και Μαρία Βρυώνη (Πάλη), Σοφία Παπαδοπούλου (Ιστιοπλοΐα) Βαρβάρα Μαγνησαλή (Ρυθμική Γυμναστική) και Τατιάνα Καββαδία (Καλαθοσφαίριση), ανακοίνωσε τη στήριξή του στη «ΜΕΡΙΜΝΑ», τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κοινωνικό της έργο, με την ενεργή συμμετοχή στις δράσεις της, καθώς και στην εκπόνηση νέων, προς αρωγή της.

Καλωσορίζοντας το παρευρισκόμενο κοινό, η σχεδιάστρια της Συλλογής «Ταξίδια στην Ανατολή» κα Τέτη Σταθοπούλου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά και τιμή η παρουσία όλων σας απόψε εδώ –φίλων, γνωστών, συγγενών, συνεργατών και εκπροσώπων του Τύπου- ενώ είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ 2 πολύ σημαντικών οργανισμών: Του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της ΜΕΡΙΜΝΑ, και των σπουδαίων κυριών του αθλητισμού και της επιστήμης που είναι επικεφαλείς τους»...

Η Πρόεδρος της ΜΕΡΙΜΝΑ κα Δανάη Παπαδάτου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε: «Εδώ και 20 χρόνια οι άνθρωποι της ΜΕΡΙΜΝΑ έχουν στηρίξει περί τα 50.000 παιδιά και τις οικογένειές τους για την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων και παιδιά που αντιμετωπίζουν μια ασθένεια απειλητική για την ζωή τους. Με τους πόρους της ΜΕΡΙΜΝΑΣ να προέρχονται από χορηγίες ιδιωτών και ιδρυμάτων αλλά και την πολύτιμη εθελοντική δράση των φίλων της, το σωματείο είναι σημαντικό στις δύσκολες αυτές ημέρες που βρήκε υποστηρικτή τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Είναι πραγματικά ευχής έργο, που η Έκθεση της Συλλογής Κοσμημάτων της κας Σταθοπούλου, θα βοηθήσει ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το έργο της Μέριμνας, καθώς και να ανακοινωθεί επισήμως η συνεργασία μας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Είναι άλλωστε γνωστή η Κοινωνική Ευαισθητοποίηση των Ολυμπιονικών μας και η ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις και το έργο μας, εκτός από μεγάλη χαρά αποτελεί και μεγάλη μας τιμή».

Από την πλευρά των Ολυμπιονικών, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε: "Ο βασικός στόχους που έχουμε όλοι οι Ολυμπιονίκες μέσω του Συλλόγου μας, είναι η προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας και εκπονούμε διαρκώς προγράμματα προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι, σ' αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών παρακολουθεί εδώ και καιρό το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΜΕΡΙΜΝΑ και οι καταξιωμένοι επιστήμονες που την απαρτίζουν και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της. Ο κοινωνικός σκοπός που προάγει η Έκθεση της Συλλογής Κοσμημάτων "Ταξίδια στην Ανατολή" της φίλης κυρίας Σταθοπούλου, θεωρούμε πως μας δίνει την καλύτερη ευκαιρία να επισημοποιήσουμε μία συνεργασία σε βάθος ουσίας και χρόνου. Έτσι στο πρόγραμμα "Κοινωνική Ανταποδοτικότητα" που έχουμε εκπονήσει εδώ και 3 χρόνια, θα εντάσσουμε πλέον και τις κοινές μας δράσεις με τη «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Ζυγούρη σημείωσε: «Ο Σύλλογός μας όπως γνωρίζετε αποτελείται από μεγάλους αθλητές, των οποίων η σπουδαιότητα δεν έγκειται μόνο στις σπουδαίες τους επιδόσεις, αλλά και στη Κοινωνική τους Ευαισθητοποίηση και οι οποίοι συνδράμουν πάντα στις δράσεις που εκπονούμε. Το ίδιο θα γίνεται πλέον και για τις δράσεις που θα εκπονήσουμε για τη ΜΕΡΙΜΝΑ. Επιπλέον μεταξύ των Ολυμπιονικών υπάρχουν Επιστήμονες, Κλινικοί Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι, Ιατροί, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο επιστημονικό έργο της ΜΕΡΙΜΝΑ».

DPG Network