Κορώνα: «Η βασίλισσα και ο καταραμένος ιός» - Ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα!

Κορώνα: «Η βασίλισσα και ο καταραμένος ιός» - Ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα!

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πεντάμορφη βασίλισσα που φορούσε στα μαλλιά της μια εξίσου όμορφη κορώνα. Η κορώνα αυτή έκρυβε και το μυστικό της ομορφιάς της βασίλισσας: Αν την έχανε, θα μαράζωνε και θα έχανε τη λάμψη της μέρα με την ημέρα.

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πεντάμορφη βασίλισσα που φορούσε στα μαλλιά της μια εξίσου όμορφη κορώνα. Η κορώνα αυτή έκρυβε και το μυστικό της ομορφιάς της βασίλισσας: Αν την έχανε, θα μαράζωνε και θα έχανε τη λάμψη της μέρα με την ημέρα. Πράγματι, κάποτε έφτασε στο βασίλειό της μια τεράστια, «αόρατη» απειλή, που όχι μόνο άρπαξε την κορώνα της βασίλισσας, μα την καταράστηκε να σκοτεινιάζει τους ανθρώπους και να παίρνει όσα τους έκαναν χαρούμενους...

Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιστορία του παραμυθιού της εποχής μας και στον ρόλο της βασίλισσας να είμαστε κάθε μία από εμάς, που το τελευταίο διάστημα παραμελήσαμε πολλά που κάναμε ως τότε και τα οποία δεν είχαμε κανέναν λόγο να βγάλουμε από τις ζωές μας. Διότι, ναι μεν είναι απολύτως κατανοητό πως η υγεία ήταν ανέκαθεν και θα είναι πάντοτε, η κύρια προϋπόθεση της ευτυχίας μας, ώστε να ζούμε καλά, αυτό όμως δεν προϋποθέτει πως πρέπει να αφήνουμε άλλους τομείς πίσω. Ειδικά, για παράδειγμα, η προσωπική μας περιποίηση, οφείλει τώρα να έρθει στο προσκήνιο, αντί να παραγκωνιστεί, ώστε να κερδίσουμε πίσω με το παραπάνω τη… συρρικνωμένη μας λάμψη!


Όταν η βασίλισσα ταέχασε από το σοκ

«Έτσι ξαφνικά», μία ωραία πρωία, ήρθε στη ζωή μας η ώρα που η λέξη «κορώνα» δεν θα δημιουργούσε συνειρμούς ομορφιάς, αλλά απειλής. Διότι τα δεδομένα μας άλλαξαν βίαια, σοκαριστικά και δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την προσαρμογή στη νέα κατάσταση και την προτεραιοποίηση της προστασίας, προκειμένου να διαφυλαχθεί το πρωτεύον αγαθό της ζωής, η υγεία μας και των αγαπημένων μας. Αυτό το αρχικό σοκ όμως, τελικά, πολλές από εμάς, δεν το ξεπεράσαμε εύκολα, διότι η ζωή μας άλλαξε, η καθημερινότητά μας διαφοροποιήθηκε και οι συνήθειες μας επηρεάστηκαν: Πλένουμε τα χέρια μας πάρα πολύ συχνά και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά προϊόντα όπου κι αν βρεθούμε. Φοράμε προστατευτική μάσκα παντού. Εφαρμόζουμε κοινωνική αποστασιοποίηση και τηλεργασία και οι face to face διαπροσωπικές μας επικοινωνίες ελαχιστοποιήθηκαν.

Ομολογουμένως, πρόκειται για δραματική και δραστικότατη αλλαγή και είναι αναμενόμενο, εν μέρει, να μας κυριεύσει. Ας σταθούμε όμως μια στιγμή, να αναλογιστούμε τι μας συνέβη και τι μας συμβαίνει. Ποιες έννοιες της ζωής μας άλλαξαν, δίχως καμία απολύτως αιτία; Φυσιολογικά μεν, αλλά και υπερβολικά την ίδια στιγμή, ο τρόπος σκέψης μας επηρεάστηκε εν πολλοίς και σε αρκετούς τομείς της ζωής μας ίσως και να φτάσαμε στο άλλο άκρο, χωρίς να το καταλάβουμε: Από πότε ακούγοντας τη λέξη «κορώνα» σκεφτόμαστε αρνητικά και δεν σκεφτόμαστε «ομορφιά», «δύναμη», «ισχύ» που φέρει αυτή η λέξη στην αρχική της σημασία;

Τι απέγινε ηφροντίδα;

Όλες εμείς οι γυναίκες, στην καθημερινότητά μας, έχουμε κοινά στοιχεία, όσο διαφορετικές κι αν μοιάζουμε. Οι καταβολές, οι κοινωνικές συνθήκες, το χρώμα των μαλλιών και το στυλ των ρούχων, η κοινωνική θεώρηση των πραγμάτων, το αν πηγαίνουμε «στη δουλειά» ή μένουμε σπίτι με τηλεργασία, αν έχουμε παιδιά ή κατοικίδια, όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία «φεύγουν», όταν μένουμε μόνες με τον εαυτό μας. Τότε είναι που θέτουμε το ερώτημα «τι απέγινε η φροντίδα» και αναζητούμε μόνες μας τις απαντήσεις μας: Πότε σταματήσαμε να νοιαζόμαστε αν τα χέρια μας είναι πιο ξηρά από συνήθως; Πότε κάναμε τελευταία, μάσκα ομορφιάς; Πότε ράψαμε ένα φόρεμα και, τελικά, πότε νιώσαμε πραγματικά βασίλισσες; Πώς και γιατί βγήκαν όλες αυτές οι έννοιες από τις ζωές μας και τελικά, τι απέγινε η φροντίδα;

Όταν η βασίλισσαφροντίζει τον εαυτό της

Μια σύγχρονη βασίλισσα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει ό, τι χρειάζεται. Η βασίλισσα που έχει παρασυρθεί από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, μόλις συνειδητοποιήσει ότι γι’ αυτήν οι λέξεις «κορώνα, μάσκα, γάντια, μέτρα» δεν παραπέμπουν πια σε παραμέτρους της ομορφιάς, της μόδας και της περιποίησης, βάζει ένα «στοπ» και αλλάζει. Διότι, μπορεί μεν η προστασία και άρα η διαφύλαξη της υγείας μας να είναι προτεραιότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελούμε άλλες έννοιες, όπως είναι η περιποίησή μας.

Εξάλλου, κάθε βασίλισσα νιώθει πραγματικά όμορφα όταν περιποιείται τον εαυτό της όπως του ταιριάζει – αρχίζοντας από τα βασικά, όπως είναι η καθημερινή περιποίηση των χεριών μας, που πλένουμε πλέον τόσο συχνά! Τα ΥγράΚρεμοσάπουνα Dove διαφυλάττουν πως αυτή η τόσο συχνή μας συνήθεια όχι μόνο δεν ταλαιπωρεί το δέρμα των χεριών μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μία μοναδική εμπειρία φροντίδας, που αφήνει τα χέρια μας λεία και απαλά. Το Doveάλλωστε είναι συνυφασμένο με το χαρακτηριστικό ¼ ενυδατικής κρέμας, που βοηθά στη θρέψη των ξηρών ή σκασμένων χεριών μας, εξαιτίας της συχνής χρήσης αντισηπτικών προϊόντων.


Μια πολύ απλή κίνηση ως προς την καθημερινότητα και τις συνήθειες μας, που όμως μας επιτρέπει να κερδίζουμε ως προς δύο κατευθύνσεις: Από τη μία κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα χέρια μας, για την επιδερμίδα μας, χρησιμοποιώντας το Dove, ενώ από την άλλη, αισθανόμαστε «βασίλισσες», καθώς ασχολούμαστε με την περιποίηση και τη φροντίδα μας. Χωρίς να «χάνουμε» οτιδήποτε, κερδίζουμε πόντους σε αυτόν, τον πρωταρχικό τομέα, συμβάλλοντας τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά στην πολυπόθητη «αλλαγή πορείας», ώστε να κερδίζουμε την… «ξεχασμένη» μας αυτοπεποίθηση μέσα από μικρές στιγμές αυτοφροντίδας που κάνουν τη διαφορά και να εντάξουμε την προσωπική μας φροντίδα στη νέα μας καθημερινότητα.

Πίσω στο παραμύθι μας, λοιπόν, η σκοτεινιασμένη και στεναχωρημένη για τη χαμένη της κορώνα βασίλισσα, κάποια στιγμή, άρχισε να σκέφτεται διαφορετικά: Εκεί που έπλενε τα χέρια της φροντίζοντάς τα, μπροστά στον καθρέφτη της, κοιτώντας καλύτερα και πιο προσεκτικά, της φάνηκε πως η κορώνα της έλαμπε πάλι στα μαλλιά της. Και καθώς περνούσαν οι μέρες και συνέχισε να φροντίζει τα χέρια της αλλά και όλο της το σώμα, αισθανόταν τη διαφορά και η κορώνα στο κεφάλι της εμφανιζόταν όλο και πιο έντονα. Ώσπου η λάμψη επέστρεψε και στο πρόσωπο και στην κορώνα της και στην ψυχή της και συνειδητοποίησε πως κανείς δεν την είχε ποτέ αρπάξει. Ήταν η ίδια που την είχε «χάσει». Και τότε αποφάσισε, πως ποτέ ξανά δεν θα άφηνε την προσωπική της φροντίδα με τα προϊόντα Dove, διότι, πολύ απλά, αυτή είναι που της δίνει όλη τη λάμψη που χρειάζεται!

#WhatHappenedToCare #WashToCare #Dove