Τα επόμενα μέτρα που θα πάρουμε να είναι για... καινούρια φορέματα!

Τα επόμενα μέτρα που θα πάρουμε να είναι για... καινούρια φορέματα!

Ας στραφούμε ξανά σε όλα εκείνα που είναι συνώνυμα με όμορφα πράγματα ή νοήματα και με τη δική μας προσωπική φροντίδα!

Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια. Υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες λέξεις, τις οποίες κάθε φορά που τις ακούμε,χτυπάνε καμπανάκια, τύμπανα και πιατίνια μέσα στα κεφάλια μας. Ποιες είναι αυτές; Αναμφίβολα οι λέξεις «καραντίνα», «lockdown» και «κορώνα» είναι με διαφορά στις πρώτες θέσεις της λίστας, μετά έρχεται ο αμφιλεγόμενος συνδυασμός λέξεων «κρίσιμες εβδομάδες» και φυσικά, τα… αγαπημένα μας «μέτρα». Μία κοινή, απλή δισύλλαβηλέξη που από τον Μάρτιο του 2020 ήρθε και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας με τον πιο απρόβλεπτο και δυσάρεστο τρόπο. Ακόμη και αν καταφέραμενα προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που μας ξημέρωσε, είμαι σχεδόν βέβαιη πως όλες αναπολούμε με νοσταλγία την ένδοξη εποχή που τα «μέτρα» ήταν συνυφασμένα με τη μόδα και αφορούσαν τις διαστάσεις μας ή κάποιο νέο, στυλάτο συνολάκι, ένα two-piece κοστούμι, ένα φόρεμα που είχαμε «βάλει» στο μάτι και θέλαμε να αποκτήσουμε οπωσδήποτε.

Από την άλλη, θεωρώ πως οι περιορισμοί, δηλαδή τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που υπέδειξε η επιστημονική κοινότητα ως τον ασφαλέστερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, δεν είναι ο ακριβής λόγος που ηχούν τυμπανοκρουσίες στο κεφάλι μας στο άκουσμα της λέξης αυτής, γιατί κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε πως αποσκοπούν στο κοινό καλό και την προστασία μας από την απειλή. Αυτό που μας κάνει να χάνουμε την ψυχραιμία μας, είναι το γεγονός πως η λέξη «μέτρα» μας οδηγεί συνειρμικά σε καταστάσεις που θέλουμε να αφήσουμε πίσω, επαναφέρει αυτόματα δυσάρεστα συναισθήματα και χωρίς να το θέλουμε, επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας. Εφόσον, λοιπόν, έχουμε καταλάβει την επίδραση που έχουν οι συγκεκριμένες λέξεις στην ψυχολογία μας, μήπως έχει έρθει η στιγμή να εστιάσουμε κάπου αλλού, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουμε τους κακούς συνειρμούς;

Καθώς αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να… επαναπρογραμματίσουμε τον τρόπο σκέψης μας, στο κείμενο που ακολουθεί υπάρχουν οι απαντήσεις, καθώς και η έμπνευση που χρειαζόμαστε, για να στραφούμε ξανά σε όλα εκείνα που είναι συνώνυμα με όμορφα πράγματα ή νοήματα και με τη δική μας προσωπική φροντίδα!

Αντιστρέφοντας τα πρόσημα και φέρνοντας την κατάσταση με το μέρος μας

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως ακόμη και μέσα σε μία δυσάρεστη συνθήκη, υπάρχουν κάποια φωτεινά ψήγματα αισιοδοξίας, που δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Διότι, όσο δύσκολες ή πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώσαμε όλο αυτό το διάστημα, μας δίδαξαν μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα, τα οποία μας βοηθήσαν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και τον κόσμο γύρω μας και είναι σίγουρο θα μας συντροφεύουν για μία ζωή. Για να καταλάβεις τι εννοώ, σκέψου απλά πόσες από εμάς δώσαμε μεγαλύτερη προσοχή σε μία τόσο απλή και καθημερινή κίνηση, όπως το πλύσιμο των χεριών. Με τους ειδικούς να επιμένουν πως το σχολαστικό και τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι ο μεγαλύτερος και πιο ισχυρός «σύμμαχός» μας για την υγεία μας και των αγαπημένων μας, αρκετές από εμάς μπήκαμε στη διαδικασία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτή την «ιεροτελεστία» φροντίδας, ακολουθώντας ένα προς ένα τα βήματα για ένα ολοκληρωμένο και σωστό πλύσιμο χεριών. Ναι, είναι και αυτό μία μικρή «νίκη», ένας πόντος υπέρ μας! Εάν εστιάζαμε, λοιπόν, λίγο περισσότερο σε αυτά που κερδίσαμε,σε βάθος χρόνου θα αντιστρέφαμε το αρνητικό πρόσημο της συγκεκριμένης κατάστασης και θα τη μετατρέπαμε σε μία μακρινή ανάμνηση και μία ιδιαίτερη εμπειρία μέσα από την οποία βγήκαμε καλύτερες και ακόμη πιο δυνατές.

Βάζουμε ξανά την προσωπική μας φροντίδα σε πρώτη προτεραιότητα

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, συνειδητοποιούμε πως αυτή η ελάχιστη φροντίδα που προσφέραμε στον εαυτό μας όλο αυτό το διάστημα, πλένοντας τακτικά τα χέρια μας, ήταν κατά κάποιον τρόπο μία «ασπίδα» που μας κράτησε προστατευμένες. Γιατί όμως, σταματήσαμε να σκεφτόμαστε τη φροντίδα μας εν γένει; Γιατί αφήσαμε την επιτακτική ανάγκη του να παραμείνουμε υγιείς, να φέρει σε δεύτερη προτεραιότητα όλα εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο όμορφα με τον εαυτό μας; Αυτό το φλέγον ερώτημα θέτει και η νέα καμπάνια του Dove, η οποία μέσα από ένα συγκινητικό και ειλικρινές βίντεο, μέσα από τις αυθόρμητες απαντήσεις πέντε αληθινών γυναικών, μας παρακινεί να φέρουμε ξανά την προσωπική μας φροντίδα σε πρώτο πλάνο, ανακαλύπτοντας μέσα από μικρές, καθημερινές στιγμές αυτοφροντίδας, το θετικό πρόσημο που υποδηλώνει την ομορφιά και ενυπάρχει σε λέξεις όπως τα «μέτρα», η «κορώνα» και η «μάσκα», έννοιες που εν μέσω πανδημίας απέκτησαν μία αρνητική χροιά. Πώς θα το καταφέρουμε; Πραγματοποιώντας μία μικρή… αναβάθμιση στην «ιεροτελεστία» του πλυσίματος των χεριών με το Dove Yγρό Kρεμοσάπουνο Original, το οποίο χάρη στη μοναδική σύνθεσή του από 1/4 ενυδατική κρέμα και ήπιους καθαριστικούς παράγοντες, «κλειδώνει» τη φυσική υγρασία του δέρματος, αναπληρώνει τα θρεπτικά συστατικά που χάθηκαν κατά το πλύσιμο και μας χαρίζει απαλά, λεία και υγιή άκρα!

Extratip: Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως η λέξη «ομορφιά» μπορεί να είναι κοινή για όλες, αλλά η κάθε μία από εμάς έχει τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους για να αισθάνεται όμορφη. Μήπως, λοιπόν, να έφτιαχνε η κάθε μία από εμάς, μία μακριά λίστα με τους δικούς της λόγους;

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως είναι στο χέρι μας να επανοικειοποιηθούμε την πραγματικότητα που είχαμε πριν μπει η λέξη «μέτρα» στην καθημερινότητά μας και ανατρέψει τα πάντα. Σίγουρα θα μας πάρει λίγο χρόνο να… ξε-συνηθίσουμε, όμως, όσο παραμένουμε πιστές σε μία ρουτίνα προσωπικής φροντίδας, η οποία αναδύει την πιο όμορφη και αισιόδοξη πλευρά μας, θα δίνουμε καθημερινά και έμπρακτα, το νόημα και τη θετική χροιά που εμείς θέλουμε στις λέξεις, ενώ θα ανακαλύπτουμε το νόημα που δίνει ένα μεγαλύτερο νόημα στην ίδια μας τη ζωή!

#WhatHappenedToCare#WashToCare #Dove