Γιατί το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχος» που χρειάζεσαι τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Γιατί το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχος» που χρειάζεσαι τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Ξέρουμε καλά πως για να μπορέσουμε να παραμείνουμε υγιείς και active το φετινό καλοκαίρι, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσουμε τη διατροφή, αλλά και την προσωπική μας φροντίδα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως διανύουμε μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου! Τα πρωινά μας είναι ζεστά, φωτεινά και ηλιόλουστα, η θερμοκρασία «ανεβαίνει» συνεχώς και η διάθεσή μας ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες από εμάς, έχουμε ήδη αρχίσει να ονειρευόμαστε τις βουτιές μας, ενώ συγχρόνως, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής, στρέφοντας την προσοχή μας στους τρόπους με τους οποίους θα προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι.

Ξέρουμε καλά πως για να μπορέσουμε να παραμείνουμε υγιείς και active το φετινό καλοκαίρι, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσουμε τη διατροφή, αλλά και την προσωπική μας φροντίδα, καθώς το σώμα μας παρουσιάζει διαφορετικές ανάγκες από εποχή σε εποχή. Σε ό,τι αφορά στις ανάγκες του οργανισμού μας την παρούσα περίοδο, η ενυδάτωση βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, αφού το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχός» μας για μία καθημερινότητα γεμάτη ενέργεια.

Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθεί μία λίστα με τους λόγους για τους οποίους η ενυδάτωση πρέπει να είναι τώρα μία από τις βασικές σου προτεραιότητες, καθώς και τους τρόπους για να τη μετατρέψεις σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου!

#1 Για να διατηρήσεις μία επιδερμίδα που θα «λάμπει» από υγεία

Ξέρω πόσο ανυπομονείς να αποκτήσεις μία sun-kissed απόχρωση στην επιδερμίδα σου, αλλά μην ξεχνάς πως η πολύωρη έκθεσή σου στον ήλιο, μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα σου. Συνεπώς, πριν ενδώσεις στο ζεστό «χάδι» του ήλιου, είναι απαραίτητο να εφαρμόσεις μία «γενναία» ποσότητα αντηλιακού στην επιδερμίδα σου. Εκτός από το αντηλιακό σου όμως, το νερό είναι ένας ακόμη πολύτιμος «σύμμαχός» σου ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την υγεία των δερματικών κυττάρων, βελτιώνοντας σημαντικά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ συγχρόνως περιορίζει τη θαμπή και άτονη όψη της. Ακριβώς για αυτό, χρειάζεται να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διατηρείς και τους θερινούς μήνες, μία λαμπερή, νεανική επιδερμίδα που «λάμπει» από υγεία.

#2 Για να παραμείνουν τα μαλλιά σου «πλούσια», υγιή και μεταξένια

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι με διαφορά η αγαπημένη σου εποχή όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τα μαλλιά σου, τα οποία λόγω της έντονης ηλικιακής ακτινοβολίας, της συχνής επαφής με το θαλασσινό νερό και των καθημερινών λουσιμάτων, αφυδατώνονται, γίνονται θαμπά και χάνουν τη μεταξένια υφή τους. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τα «σημάδια» του καλοκαιριού, υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις, αρκεί να έχεις πάντα μαζί σου, ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το οποίο θα σου υπενθυμίζει να πίνεις νερό τακτικά και να παραμένεις ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 1/4 της δομής των τριχών αποτελείται από νερό και συνεπώς, η ενυδάτωση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά το καλοκαίρι. Μάλιστα, να θυμάσαι πως αν αντιμετωπίζεις το γνωστό πρόβλημα της εποχικής τριχόπτωσης, το νερό μπορεί να αποδειχθεί επίσης ένας πολύτιμος, φυσικός «σύμμαχος», στην προσπάθειά σου να περιορίσεις την αραίωση, αλλά και τη φθορά των τριχών.

#3 Για να είσαι κάθε μέραενυδατωμένη, υγιής και σούπερ active

Υποθέτω πως έχεις παρατηρήσει ότι την περίοδο που διανύουμε είσαι λίγο πιο δραστήρια, σε σύγκριση -για παράδειγμα- με τον χειμώνα. Συνήθως βρίσκεσαι διαρκώς εν κινήσει, αφού με αφορμή τον καλό καιρό, έχεις περισσότερη όρεξη να βγεις έξω να περπατήσεις, να δεις λίγους φίλους, να πας σε μία παραλία ή ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι. Για να είσαι active κάθε μέρα, τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, λοιπόν, είναι σημαντικό να μην αμελείς το νερό σου. Διότι το νερό είναι η «πηγή» ζωής που σε βοηθάει να συνεχίζεις να είσαι σούπερ δραστήρια, χωρίς όμως να φέρνεις τον οργανισμό σου στα όριά του. Αρκεί να σκεφτείς πόσο μεγάλες ποσότητες υγρών χάνει ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια μίας έντονης, πολυάσχολης και ζεστής ημέρας, για να καταλάβεις ότι το νερό είναι ο βασικός, φυσικός «σύμμαχος» που αξίζει να έχεις στο πλευρό σου αυτή την περίοδο.

#4 Για να αποκτήσεις το καλλίγραμμο beach body που επιθυμείς

Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα καλλίγραμμο beach body, να ξέρεις πως το νερό και η επαρκής ενυδάτωσή σου θα γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι σε αυτή την προσπάθεια. Αλήθεια, ήξερες ότι μερικές φορές ο εγκέφαλός μας μπερδεύεται και «μεταφράζει» το αίσθημα της δίψας σε πείνα, παρακινώντας μας να φάμε ό,τι βρεθεί μπροστά μας εκείνη τη στιγμή; Συνεπώς, αν επιθυμείς να περιορίσεις την άσκοπη κατανάλωση φαγητού και το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα, καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι με νερό. Πίνοντας νερό κάθε φορά που σε πιάνει μία ανεξήγητη πείνα, θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις αν πεινάς πραγματικά ή αν χρειάζεσαι απλώς, μερικές αναζωογονητικές γουλιές ενυδάτωσης!

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως όλα όσα μοιραστήκαμε μαζί σου σήμερα, αποτελούν μερικά μόνο από τα αναρίθμητα οφέλη που το νερό μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό και την αύρα σου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η ενυδάτωση είναι μία έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με τις λειτουργίες του εγκεφάλου, αλλά και την ψυχολογία μας. Ακριβώς για αυτό, αν θέλεις να νιώθεις έναν αέρα αναζωογόνησης και φρεσκάδας τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, καλό είναι να μην αμελείς να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα και να έχεις πάντα μαζί σου τον απόλυτο φυσικό «σύμμαχο», δηλαδή το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το οποίο εκτός από το σώμα, φροντίζει και την αύρα σου!

#AvraWater #FrontisetinAvrasou #stayhydrated #stayactive