Η απόλαυση του να γίνεσαι τουρίστρια στην ίδια σου την πόλη!

Κατερίνα Ευαγγελινού
Η απόλαυση του να γίνεσαι τουρίστρια στην ίδια σου την πόλη!

Η αλήθεια είναι πως μας έλειψαν πολλά τον τελευταίο χρόνο και τώρα

Πιστεύεις και εσύ ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο; Εγώ το πιστεύω και θεωρώ επίσης ότι η Ελλάδα μας γίνεται ακόμη πιο όμορφη και λαμπερή τώρα το καλοκαίρι, που από άκρη σε άκρη τη λούζει ο ήλιος!

Κάπου εδώ θέλω να μοιραστώ μαζί σου μια αγαπημένη μου συνήθεια! Μου αρέσει πολύ να γίνομαι τουρίστρια στην ίδια μου την πόλη, ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο που όλα είναι ηλιόλουστα, ανάλαφρα, ξέγνοιαστα και «μαγικά». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε το γεγονός ότι η Αθήνα μας είναι η ελληνική πόλη που μπήκε στη λίστα με τις πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις!

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί μου αρέσει πολύ να κάνω τους περιπάτους μου το καλοκαίρι στα σοκάκια του κέντρου της Αθήνας και δη στην αγαπημένη μου Πλάκα ή να πραγματοποιώ σύντομες αποδράσεις στην όμορφη Καστέλλα, για να νιώθω λίγη από τη δροσιά της θαλασσινής «αύρας».

Πράγματι, το να περιηγούμαι στην πόλη κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων ή τις καθημερινές μετά την εργασία μου, αποτελεί μία συνήθεια που με «ταξιδεύει» και με χαλαρώνει, μια θερινή «ιεροτελεστία» που φέρνει στην καθημερινότητά μου στην Αθήνα κάτι από τη «μαγεία» του νησιού.

Οι στιγμές δροσιάς και αναζωογόνησης που«απογειώνουν» τις περιηγήσεις μας

Περπατώντας, λοιπόν, με μια φίλη μου προχθές στο κέντρο, συζητούσαμε, απολαμβάνουμε τη λιακάδα και πίναμε κάτι δροσιστικό! Η σταθερή μας επιλογή είναι ο μηλίτης Somersby, μιας και το καλοκαίρι, θέλουμε να συνοδεύουμε τις βόλτες μας με κάτι γευστικό και αναζωογονητικό.

Η αλήθεια είναι πως αν και αγαπάμε τον κλασικό μηλίτη Somersby, τις τελευταίες φορές έχουμε προτιμήσει το Somersby με γεύση καρπούζι και νότες μήλου. Βλέπεις, θέλουμε να δώσουμε μία ακόμη πιο καλοκαιρινή «νότα» στις περιηγήσεις μας στην πόλη αυτό το καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι που περιμέναμε όσο κανένα άλλο. Ακόμα και τώρα που το περιγράφω, η σκέψη μου ταξιδεύει σε όλες τις όμορφες γωνιές της Αθήνας!

Η αλήθεια είναι πως μας έλειψαν πολλά τον τελευταίο χρόνο και τώρα, θέλουμε να αναπληρώσουμε όλα όσα «χάσαμε». Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, προσπαθούμε να ζούμε καθημερινά στον ρυθμό της αισιοδοξίας, της χαράς, των ευχάριστων εκπλήξεων και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς για όσα «παίζουν» στην πόλη. Πάνω από όλα όμως, δεν παραλείπουμε να δίνουμε τα ραντεβού μας για να ανακαλύπτουμε τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, τις πιο «ψαγμένες» πλατείες και τα πιο ιδιαίτερα στέκια της. Με λίγα λόγια, θέλουμε να ξέρουμε και να μαθαίνουμε από πρώτο χέρι όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη και κάθε καλά κρυμμένο «μυστικό» της.

Βγαίνουμε έξω, λοιπόν, και χαιρόμαστε τη λιακάδα, βάζουμε φωτεινά χρώματα και φοράμε τα αέρινα φορέματά μας, οργανώνοντας καθημερινές εξορμήσεις για να ζήσουμε τις πιο όμορφες, χαλαρές και αναζωογονητικές στιγμές της κάθε ημέρας του φετινού καλοκαιριού.

Όταν θα έρθει η ώρα να πάω διακοπές σε κάποιο νησί και θα βρεθώ στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες, που τόσο πολύ αγαπώ, αυτό που δεν θα αλλάξει θα είναι σίγουρα η αναζωογονητική και δροσιστική επιλογή μου, μιας και οι φίλες μου και εγώ, ανήκουμε σε εκείνες τις παρέες που στην παραλία παίρνουν πάντα μαζί το ψυγειάκι τους, το οποίο περιέχει φρούτα, διάφορα σνακ και μηλίτη Somersby.

Ανυπομονώ για αυτές τις χαλαρές και ξέγνοιαστες στιγμές. Μέχρι τότε θα απολαμβάνω τις βόλτες μου στην πόλη, για να παίρνω μικρές ανάσες δροσιάς και να ανεβάζω τη διάθεσή μου! Το σίγουρο είναι πως οι πιο δυνατές στιγμές είναι μπροστά μας και μας περιμένουν να τις ζήσουμε.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε κάθε αφορμή που θα μας δοθεί, προκειμένου να γεμίσουμε το καλοκαίρι μας με όμορφες, αναζωογονητικές εμπειρίες! Είμαι σίγουρη πως ακόμη και αν δεν ταξιδέψουμε στα αγαπημένα μας νησιά, οι όμορφες στιγμές που μπορούμε να ζήσουμε στην πόλη είναι αμέτρητες, αρκεί να τις ανακαλύψουμε. Διότι τα καλύτερα είναι στο δρόμο μας και εμείς, «διψάμε» για ζωή!

#Somersby #IsntThatWonderful