Νερό, Αέρας, Ζωή: Το δροσιστικό τρίπτυχο του PERRIER® που «ξεδιψά» τη λαχτάρα για ζωή και αισιοδοξία

Νερό, Αέρας, Ζωή: Το δροσιστικό τρίπτυχο του PERRIER® που «ξεδιψά» τη λαχτάρα για ζωή και αισιοδοξία

Τα καλοκαίρια η πόλη γίνεται το φόντο μιας περιπέτειας που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου, με εμένα να περιπλανιέμαι σε ένα έρημο αστικό τοπίο, στήνοντας στο μυαλό μου μία παράλληλη πραγματικότητα. Μια κινηματογραφική πραγματικότητα στην οποία η Αθήνα «λιώνει» από τη ζέστη. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι που δεν έχουν φύγει ακόμη από την ελληνική πρωτεύουσα, έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια τους. Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα και εγώ είμαι σχεδόν μόνη σε μία πόλη «φάντασμα».

Αυτές οι παράξενες σκέψεις τριγυρίζουν στο μυαλό μου τα μεσημέρια των καλοκαιρινών Σαββατοκύριακων, που προσπαθώ να «σκοτώσω» τον χρόνο μου, όσο οι φίλοι δροσίζονται σε κάποια παραλία. Διότι όπως κάθε αυθεντικό κορίτσι της πόλης που δεν εγκαταλείπει το κέντρο μέχρι να βγει σε άδεια διακοπών, έτσι και εγώ καταλήγω να περπατώ κάθιδρη, φτιάχνοντας σενάρια με το μυαλό μου, αναζητώντας λίγη ζωντάνια στην πρωτεύουσα, μια σκιά κάτω από την οποία θα μπορέσω να απολαύσω τη συντροφιά του βιβλίου μου και τη μοναδική δροσιά του αγαπημένου μου PERRIER®.

Ένα μεσημέρι σαν και αυτά, λοιπόν, και συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα, είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο ζωντάνεψε όλες αυτές τις πρωτόγνωρες ιστορίες που αφηγούμουν στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι με έπεισε να πατήσω το «play» στο βίντεο, όμως καθώς το βίντεο έφτανε προς το τέλος του, σήκωσα τα μάτια μου από την οθόνη, κοίταξα γύρω μου την άδεια πλατεία Κοτζιά και ένιωσα ακόμη πιο έντονη τη «δίψα» μου για ζωή, αισιοδοξία και ελπίδα!

Μία συναρπαστική περιπέτεια με φόντο την «καυτή» Αθήνα

Το βίντεο που με καθήλωσε ήταν το «Heat by PERRIER®», ένα βίντεο που ξεκινά με έναν μικροσκοπικό σκορπιό να διασχίζει την ατέρμονη, καυτή άσφαλτο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το πλάνο μάς παρουσιάζει τη γοητευτική μελαχρινή ηρωίδα του, μία σύγχρονη γυναίκα ανεβασμένη πάνω σε ένα καφέ άλογο, η οποία κατευθύνεται στην έρημη πλατεία Κοτζιά. Δεν υπάρχει κανείς γύρω, μόνο ένα σμήνος από περιστέρια. Επικρατεί απόλυτη ησυχία, οι δρόμοι είναι άδειοι, αφού όλοι έχουν κλειδαμπαρωθεί στα καταστήματα και τα σπίτια τους, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθισμένοι μπροστά από τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες τους. Το σκηνικό αλλάζει εντελώς, τη στιγμή που η μελαχρινή αναβάτρια βγάζει από την εσωτερική τσέπη του σακακιού της τη χαρακτηριστική πράσινη φιάλη, την ίδια φιάλη που είχα δίπλα μου, όσο παρακολουθούσα το βίντεο.

Με μια αποφασιστική κίνηση, γυρίζει το μεταλλικό καπάκι και αυτόματα ένας απολαυστικός ήχος «pschitt» αντηχεί σε κάθε άκρη της πόλης, ξυπνά τους κατοίκους που βρίσκονται σε λήθαργο και όλοι συγκεντρώνονται στην πλατεία, στην οποία βρίσκεται η γυναίκα. Θέλουν να γευτούν το παγωμένο PERRIER®, όμως εκείνη καταφέρνει να τους ξεγλιστρήσει. Κάπως έτσι, ξεκινά ένα συναρπαστικό κυνηγητό μέσα στην πόλη, το οποίο μας… ξεσηκώνει! Μετά από μία καταδίωξη που «κόβει» την ανάσα, το τελευταίο πλάνο βρίσκει την πρωταγωνίστρια σκαρφαλωμένη σε έναν ψηλό σωλήνα, να πίνει αχόρταγα δροσιστικές γουλιές PERRIER®, ενώ μια μελωδική γυναικεία φωνή ακούγεται να λέει, «De l’eau, de l’air, la vie», δηλαδή «Νερό, Αέρας, Ζωή».

Το μήνυμα που μας παρακινεί να «κυνηγήσουμε» τη ζωή

Αυτό που με ενθουσίασε στο βίντεο «Heat by PERRIER®», πέρα από την υπέροχη σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Cary Joji Fukunaga, ήταν ο αλληγορικός τρόπος με τον οποίο κατάφερε να εκφράσει αυτό που αισθανόμουν κάθε φορά που περπατούσα στην άδεια Αθήνα, δηλαδή την ασίγαστη «δίψα» μου για ζωή. Βλέπεις, η σύντομη αλλά εύστοχη αφήγηση του βίντεο, όχι μόνο «ξεδιπλώνει» ένα σύγχρονο, pop μανιφέστο σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά «κρύβει» και ένα βαθύτερο νόημα, το οποίο μας παρακινεί να «κυνηγήσουμε» τη ζωή μας.

Βλέπεις, η ηρωίδα του βίντεο, η οποία πρεσβεύει τη ζωή και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, ρισκάρει τα πάντα προσπαθώντας να κρατήσει την πηγή ζωής, δηλαδή το νερό, περνώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: Το μήνυμα ότι κάθε γενιά έχει την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Αξιοποιώντας το διαχρονικό μήνυμα «De l’eau, de l’air, la vie», η νέα διεθνής καμπάνια του PERRIER® παραμένει πιστή στο avant garde όραμα δημιουργικότητας, το οποίο μοιράστηκε στο παρελθόν με εμβληματικούς, πρωτοπόρους καλλιτέχνες όπως, ο Andy Warhol, ο Salvador Dali, o Bernard Villemot, ο Jean-Paul Goude, o Ridley Scott και ο Takashi Murakami. Και για μία ακόμη φορά κληροδοτεί στο κοινό μια σπουδαία, αριστοτεχνική διαφήμιση, η οποία καταρρίπτει με μαεστρία το κατεστημένο και παρασύρει τους θεατές στον φρενήρη ρυθμό της. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί μία άρρηκτη σύνδεση του PERRIER® με την pop κουλτούρα της εποχής, αποδεικνύοντας πως έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα, το αγαπημένο μας φυσικό μεταλλικό νερό παραμένει πιο σύγχρονο από ποτέ. Δες απλώς το making-of βίντεο της νέας διεθνούς καμπάνιας του PERRIER® και θα καταλάβεις!

Το σίγουρο είναι πως από την ημέρα που είδα το «Heat by PERRIER®», τα δυστοπικά σενάρια που έφτιαχνα στο μυαλό μου άλλαξαν προς το καλύτερο και απέκτησαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ναι, η «ταινία» μου εξακολουθεί να είναι περιπετειώδης, αλλά έγινε ακόμη πιο καλοκαιρινή!

Διότι πλέον γνωρίζω καλά πως αρκεί ένα… αθώο «pschitt» από την πράσινη φιάλη, για να χαρίσω στην αφήγησή μου την απαραίτητη «πινελιά» δροσιάς, εκείνη την αναζωογονητική «νότα» που «απογειώνει» κάθε μου στιγμή στην πόλη και μου υπενθυμίζει πως όσο οι ημέρες μου περιλαμβάνουν το τρίπτυχο «νερό, αέρας, ζωή», δηλαδή τις «εκρηκτικές» φυσαλίδες του αγαπημένου μου φυσικού μεταλλικού νερού PERRIER®, τίποτα δεν με εμποδίζει από το να συνεχίζω να «κυνηγώ» τη ζωή!