Snacking στο γραφείο: Όταν το τοστ σου, «μιλάει» για εσένα!

Snacking στο γραφείο: Όταν το τοστ σου, «μιλάει» για εσένα!

Υπάρχουν κάποιες ημέρες που οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας ανεβάζουν… ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα deadlines του γραφείου και οι ατελείωτες υποχρεώσεις, να μην μου επιτρέπουν να ασχολούμαι, όσο θέλω, με την προετοιμασία των γευμάτων μου. Κάπως έτσι, το δραστήριο πρόγραμμά μου γίνεται συχνά «εμπόδιο» στην προσπάθειά μου για μία υγιεινή, ισορροπημένη και κυρίως, σπιτική διατροφή. Διότι περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας εντός γραφείου και εκτός σπιτιού, είναι κάπως δύσκολο να βρω τον χρόνο, την ενέργεια και τη διάθεση που απαιτεί το μαγείρεμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να αναζητήσω εναλλακτικές λύσεις, που θα αναβάθμιζαν το snacking στο γραφείο και θα μου επέτρεπαν να απολαμβάνω καθημερινά ένα «πλούσιο» γεύμα φτιαγμένο από τα χεράκια μου, το οποίο θα ήταν χορταστικό και συγχρόνως, θρεπτικό. Βελτιώνοντας, λοιπόν, το περιεχόμενο του lunch box μου, παραμένω συνεπής στην υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου για μία σπιτική διατροφή και κάπως έτσι, έχω καταφέρει να δώσω και στο διάλειμμά μου στο γραφείο μια πιο γευστική, αλλά και περισσότερο gourmet διάσταση.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές, οι οποίες θα «απογειώσουν» γευστικά το διάλειμμά σου στο γραφείο, ενώ θα σου αποκαλύψω τα διαλεχτά υλικά που μετέτρεψαν το snacking μου σε μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης!

Το γευστικόBrioche Toast με προσούτο, cottage cheese και φύλλα ρόκας

Αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα των γευμάτων που απολαμβάνεις ενώ εργάζεσαι, είναι σημαντικό να εστιάσεις λίγο περισσότερο την προσοχή σου στην ποιότητα των υλικών που επιλέγεις για τα snack σου. Διότι τα υλικά που διαλέγεις, σου προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεσαι, καθώς και τη λαχταριστή γεύση που «ανεβάζει» το επίπεδο στην απόλαυση και φυσικά, τη διάθεσή σου. Στη δική μου περίπτωση, λοιπόν, ένα από αυτά τα υλικά είναι το Κρίς Κρίς Selection The Brioche Toast, ένα καθημερινό ψωμί του τοστ βασισμένο σε αλευρά σίτου, με γαλλικό προζύμι και αγνό βούτυρο, το οποίο είναι τόσο μαλακό, γευστικό και αφράτο, που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα υλικά που το συνοδεύουν.

Παρότι υπάρχουν αναρίθμητες γευστικές προτάσεις που μπορείς να τολμήσεις για να το συνοδεύσεις, σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον αγαπημένο μου συνδυασμό, δηλαδή εκείνον που περιλαμβάνει Brioche Toast με προσούτο, κρεμώδες cottage cheese και φύλλα ρόκας. Η εκλεκτή, φίνα γεύση του προσούτο με τη βελούδινη υφή του cottage cheese και την ανεπαίσθητη πικράδα της ρόκας, συνθέτουν ένα άκρως λαχταριστό αποτέλεσμα, το οποίο δίνει μία πιο αναβαθμισμένη και δροσερή διάσταση στο διάλειμμά μου στο γραφείο.

Το διαχρονικό Classic Sandwich με γαλοπούλα, μαρούλι, μοτσαρέλα και ντοματίνια

Όσο και αν απολαμβάνω τα απρόβλεπτα food pairings, τους πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών που με οδηγούν σε αχαρτογράφητα γευστικά «μονοπάτια», μερικές φορές αυτό που πραγματικά έχω ανάγκη, είναι να βιώσω μία γνώριμη, γαστρονομική εμπειρία. Ακριβώς για αυτό, ο διαχρονικός συνδυασμός της γαλοπούλας με τη μοτσαρέλα, το μαρούλι και τα ντοματίνια είναι μία ανάλαφρη αλλά χορταστική επιλογή, η οποία ανακουφίζει το στομάχι μου, τις ώρες που βρίσκομαι στο γραφείο.

Τη διαφορά -τόσο από άποψη γεύσης, όσο και ποιότητας- βέβαια, σε αυτό το φαινομενικά απλό snack, κάνει για εμένα το ψωμί που χρησιμοποιώ. Επιλέγω, λοιπόν, το Κρίς Κρίς Selection The Classic Sandwich, το ψωμί που είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή συνταγή των Βενεδικτίνων μοναχών του Burton Abbey, περιλαμβάνει μοναδικά αρώματα αγγλικής βύνης και σταρένιες νιφάδες, ενώ είναι κομμένο σε χοντρές, αφράτες φέτες, προσφέροντάς έτσι επιπλέον απόλαυση. Να είσαι σίγουρη ότι μία δοκιμή θα σε πείσει ότι όταν το ψωμί του τοστ είναι το κατάλληλο, μπορεί να σου συστήσει ξανά, ακόμη και τους πιο απλούς, οικείους συνδυασμούς υλικών.

To gourmet Classic Toast με αβοκάντο, καπνιστό σολομό,ρόκα και πέστο

Αν είσαι μία ορκισμένη avocado lover, που αναζητά διαρκώς αφορμές για να συμπεριλάβει το αγαπημένο της φρούτο στα γεύματά της, όπως εγώ, να ξέρεις πως αυτό το snack θα γίνει το αγαπημένο σου για το γραφείο -και υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί. Αρχικά, να αναφέρω ότι το αβοκάντο διαθέτει μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη C, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ωφέλιμα για τις λειτουργίες του εγκεφάλου και επιτρέπουν στον οργανισμό σου να παραμένει στις… επάλξεις, όσο απαιτητικό και αν γίνεται το οκτάωρο στην εταιρεία.

Η απαλή υφή και η ιδιαίτερη γεύση του αβοκάντο, ταιριάζει επίσης άψογα με την έντονη γεύση και τη ντελικάτη υφή του καπνιστού σολομού, ενώ μερικά φύλλα ρόκας και μία κουταλιά του γλυκού πέστο, είναι οι επιπλέον γευστικές «πινελιές» που θα αναδείξουν τον gourmet συνδυασμό του αβοκάντο με τον σολομό. Επιλέγοντας μάλιστα να συνοδεύσεις τον συγκεκριμένο συνδυασμό με το σταρένιο καθημερινό ψωμί του τοστ, Κρίς Κρίς Selection The Classic Toast, το οποίο έχει ως κύρια συστατικά του το ιταλικό προζύμι και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και είναι εμπνευσμένο από την απλότητα της ιταλικής αρτοποιίας, θα αναβαθμίσεις το lunch break σου, απολαμβάνοντας το πιο αφράτο και γευστικό τοστ που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Τώρα που ξέρεις ποια είναι τα snack που δεν χορταίνω να απολαμβάνω τις ώρες που βρίσκομαι στο γραφείο, μπορείς να εμπνευστείς από αυτά, ώστε να δημιουργήσεις τους δικούς σου ξεχωριστούς συνδυασμούς. Προσθέτοντας στη λίστα των υλικών σου τα κατάλληλα ψωμιά του τοστ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το διάλειμμα στο γραφείο θα γίνει μία καθημερινή, μικρή στιγμή χαράς, η οποία θα ενισχύει την προσπάθειά σου για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με τον πιο απολαυστικό τρόπο.