Η Mamatsita μαγειρεύει με κλειστά μάτια τις πιο λαχταριστές σαλάτες για το γιορτινό μας τραπέζι

Ένας λόγος που τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, είναι τα καθιερωμένα τραπέζια με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Κάθε χρόνο βάζουμε μπρος τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, ώστε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα, πρωτότυπα γιορτινά πιάτα, τα οποία θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Ωστόσο, πόσο σίγουρες είμαστε ότι δίνουμε σε όλα τα πιάτα τη σημασία που τους αναλογεί;

Ομολογουμένως, η γαλοπούλα, το κότσι ή το ρολό χοιρινό είναι οι «πρωταγωνιστές» του εορταστικού δείπνου, όμως τα πρώτα πιάτα, δηλαδή τα ορεκτικά και οι σαλάτες, είναι εκείνα που μας εισάγουν σε αυτήν την απολαυστική γιορτινή «ιεροτελεστία», μας ανοίγουν την όρεξη και μας κάνουν να ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Ακριβώς για αυτό, στο δεύτερο Podcast «Μαγειρεύω με κλειστά μάτια»-The Christmas Edition της Mamatsita, η αγαπημένη μας μαγείρισσα, μας μαθαίνει πώς να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικη σαλάτα με κους κους, αλλά και πράσινη σαλάτα με πορτοκάλια και ψητό ταλαγάνι, ενώ μας συστήνει το Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αγουρέλαιο, που αποτελεί βασικό συστατικό για την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία των εορταστικών μας πιάτων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η σαλάτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολοκληρωμένου και ισορροπημένου γεύματος, ενώ είναι το πιάτο που κάνει ακόμη πιο «πλούσιο» και εντυπωσιακό το εορταστικό τραπέζι. Γιατί, λοιπόν, να μην εμπλουτίσουμε το χριστουγεννιάτικο μενού με περισσότερες σαλάτες, πέρα από τις καθιερωμένες, διαχρονικές επιλογές, όπως ο κλασικός συνδυασμός από μαρούλι, κρεμμύδι και άνηθο; Φυσικά, η χριστουγεννιάτικη σαλάτα με κους κους και η πράσινη σαλάτα με πορτοκάλια και ψητό ταλαγάνι, τις οποίες μας προτείνει η Mamatsita στο νέο της Podcast, είναι δυο εξαιρετικές επιλογές, καθώς οι συνταγές που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να τις πραγματοποιήσουμε, είναι εύκολες και γρήγορες, ενώ περιλαμβάνουν μία λίστα από υλικά, τα οποία πιθανότατα έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.

Βέβαια, από τη λίστα των υλικών δεν λείπει και το Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αγουρέλαιο, το οποίο ξεχωρίζει από το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα του, τη μοναδική, φρουτώδη γεύση του, τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς, καθώς και από την πολύτιμη θρεπτική του αξία, μιας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Με λίγα λόγια, το αγουρέλαιο Άλτις αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο ελαιόλαδο, που καθώς το βρίσκουμε μόνο αυτήν την εποχή του χρόνου και σε περιορισμένη ποσότητα. Συνεπώς, επιλέγουμε Άλτις γιατί μας εγγυάται ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο με σταθερή ποιότητα, «πλούσια» και γεμάτη γεύση μέχρι την τελευταία σταγόνα!

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Πάτησε αμέσως «play» στο Podcast «Μαγειρεύω με κλειστά μάτια»-The Christmas Edition της Mamatsita και μάθε πώς θα δημιουργήσεις πεντανόστιμες γιορτινές σαλάτες, οι οποίες θα προσθέσουν γευστικές «πινελιές» απόλαυσης στο εορταστικό μενού που θα μοιραστείς φέτος με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Spotify:

https://open.spotify.com/show/0MIRmLN9PYt6JKWPLDED1E

Apple Podcasts:

https://podcasts.apple.com/us/podcast/μαγειρεύω-με-κλειστά-μάτια-by-mamatsita-–-christmas-edition/id1599502893

Rss Feed:

https://feeds.transistor.fm/by-mamatsita-christmas-edition

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης