New years eve dinner: Τα items που θα απογειώσουν το γιορτινό τραπέζι και τη βραδιά

Ειδικά αυτές τις γιορτές, που μετά από πολύ καιρό θα βρεθούμε και πάλι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι σημαντικό να είναι όλα τέλεια για εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους. 

Το 2021 μας αποχαιρετά και ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις και τις λεπτομέρειες που θα συνοδεύσουν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σου. Η σημαντικότερη εξ’ αυτών που μας απασχολεί όλες αυτές τις ημέρες, είναι το πώς θα στολίσεις το γιορτινό σου τραπέζι.

Ειδικά αυτές τις γιορτές, που μετά από πολύ καιρό θα βρεθούμε και πάλι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι σημαντικό να είναι όλα τέλεια για εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους. Άλλωστε, ο περιποιημένος στολισμός του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, αποτελεί μέρος μιας καλής φιλοξενίας. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται, είναι να βάλεις τις κατάλληλες «πινελιές» που θα το κάνουν ξεχωριστό!

Για εσένα που θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου τις φετινές γιορτές, μία βόλτα στο αγαπημένο σου Εμπορικό Κέντρο, είναι όλα όσα χρειάζεται να κάνεις!

Η πρώτη εικόνα είναι η πιο σημαντική

Ο καλύτερος τρόπος για να μην αφήσουμε τίποτα εκτός του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, είναι να φτιάξουμε μία λίστα του μενού που θα ετοιμάσουμε, έτσι ώστε να έχουμε έναν «μπούσουλα» για να μην λείψει τίποτα.

Το Νο1 όπως καταλαβαίνεις είναι ένα πλατό με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, με το οποίο θα υποδεχτούμε τους προσκεκλημένους μας κατά την άφιξή τους. Έτσι, λοιπόν, κάναμε μία στάση, στο κατάστημα Authentics by Liana Vourakis.

Authentics by Liana Vourakis, στον 1ο όροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6829808

Το πλατό πορσελάνης που επιλέξαμε εμείς είναι μία μοναδική διακοσμητική πρόταση, που μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις και να τοποθετήσεις πάνω σνακς, με τα οποία θα κεράσεις τους καλεσμένους σου. Οι διαστάσεις του είναι 21Χ21, με διαχρονικά αλλά και γιορτινά σχέδια. Φυσικά, αγοράσαμε και μερικές ακόμη χειροποίητες μπάλες, οι οποίες μπορούν επίσης να συνδυαστούν με το πλατό μας.

Authentics by Liana Vourakis, στον 1οόροφο του Golden Hall, Τηλ. 210 6829808

Και μιας και πήραμε το διακοσμητικό πλατό, είχε έρθει η ώρα να φροντίσουμε και για τα κεράσματα που θα είχε επάνω. Πώς; Μα φυσικά με μία επίσκεψη στο κατάστημα carpo, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Golden Hall.

carpo, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6854495

Εκεί, θυμηθήκαμε πως οι γιορτές μπορούν να «ξυπνήσουν» όλες εκείνες τις μνήμες που αναπολούμε με τόσο αγάπη την περίοδο των γιορτών. Ανοίγοντας μια από τις χειροποίητες, με εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα, καπελιέρες, ξεκινάει το «ταξίδι» στο κόσμο του carpo, ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, ένα παιχνίδι γεύσεων και αισθήσεων.

Εκλεκτοί ξηροί καρποί, σοκολάτες, τρουφάκια και πραλίνες που θέλουμε να δοκιμάσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε. Αυτήν την Πρωτοχρονιά κάνουμε τη διαφορά, με ένα δώρο τόσο ξεχωριστό και διαχρονικό γεμάτο από το ρομαντισμό μιας άλλης εποχής.

carpo, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6854495

Ώρα για προπόσεις

Εκτός από το πρώτο κέρασμα για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας, από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν γίνεται να λείπουν τα ποτήρια για το αγαπημένο μας κρασί, έτσι ώστε να ευχηθούμε όλοι μαζί στη νέα χρονιά που έρχεται από μέρα σε μέρα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οδηγηθήκαμε προς το κατάστημα Les Connaisseurs, ούτως ώστε να επιλέξουμε τα κατάλληλα ποτήρια για την ημέρα του ρεβεγιόν. Έτσι πήραμε μία εξάδα ποτηριών σε έξι διαφορετικά χρώματα το καθένα, ενώ για όσους χρειάζονται και ποτήρια νερού ή σαμπάνιας αντίστοιχα, υπάρχει η επιλογή.

Les Connaisseurs, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6814366

Άλλωστε είναι εκείνη η ημέρα του χρόνου, που οι ευχές και οι προπόσεις, συχνά διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς να είμαστε με ένα ποτήρι στο χέρι. Ας φροντίσουμε το δικό μας ποτήρι να είναι ξεχωριστό και να έχει το αγαπημένο μας χρώμα.

Les Connaisseurs, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6814366

Το συγκεκριμένο κατάστημα, παρέχει σε κάθε πελάτη προτάσεις για το σπίτι και για μοναδικά δώρα, μεταξύ των οποίων αρωματικά κεριά, κρασιά και τσάγια αλλά και ιδιαίτερα προϊόντα delicatessen.

Στην υγειά της νέας χρονιάς

Για όσους προτιμούν τη σαμπάνια για τις εορταστικές προπόσεις, η κατεύθυνση προς το νέο Pop Up Store της Moët & Chandon, θα έρθει χωρίς δεύτερη σκέψη. Εμείς, κάναμε μια στάση στο συγκεκριμένο κατάστημα, για να προμηθευτούμε την πιο αναγνωρισμένη ετικέτα σαμπάνιας στον κόσμο. Δεν θα μπορούσες να προσφέρεις φυσικά κάτι λιγότερο στους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους, πέρα από το τέλειο απεριτίφ.

Moët & Chandon, στον 1οόροφο του Golden Hall

Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να βρούμε την εμβληματική Moët Brut Impérial, την εξωστρεφή Moët Rosé Impérial, την Grand Vintage 2013, αλλά και επετειακές συσκευασίες , ενώ υπάρχουν και προτάσεις δώρων, τις οποίες σίγουρα θα λατρέψουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αναμφίβολα, η επιλογή χάραξης πάνω στο μπουκάλι ενός ονόματος ή μίας ευχής, είναι κάτι το οποίο θα λατρέψεις και εσύ, καθώς θα κάνει την επιλογή δώρου σου ακόμη πιο προσωπική.

Το Pop Up store της Moët & Chandon ξεχωρίζει για το εκλεπτυσμένο του στυλ, στον πρώτο όροφο του Golden Hall. Καλέστε τους αγαπημένους σας και κάντε τις φετινές γιορτές αξέχαστες με την πιο διάσημη σαμπάνια στο κόσμο.

Moët & Chandon, στον 1οόροφο του Golden Hall

Δίνοντας έμφαση στη διακόσμηση

Φυσικά, τα απαραίτητα σκεύη για το σπίτι, ανάμεσα σε πορσελάνες, μαχαιροπίρουνα, κρύσταλλα, δώρα, επιλεγμένα είδη κουζίνας και έπιπλα, είναι must για ένα τέλειο και αψεγάδιαστο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Δεν υπήρχε καλύτερο μέρος για να βρούμε όλα όσα ψάχναμε από το κατάστημα Παρουσίαση.

Παρουσίαση, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6835043

Η ποικιλία επώνυμων προϊόντων από διάσημους οίκους και σχεδιαστές του εξωτερικού, μας εξέπληξαν χάρη στην ποιότητα και τον διαχρονικό τους χαρακτήρα. Η δική μας επιλογή, δεν γινόταν να μην συνδεθεί με την αμέσως επόμενη αγορά μας και έτσι επιλέξαμε μία φοντανιέρα, για να τοποθετήσουμε μέσα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, τα οποία θα προμηθευόμασταν σε πολύ λίγο. Η συγκεκριμένη φοντανιέρα φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διακοσμητικό χώρου και είναι της εταιρείας Kartell με το όνομα «Troullo».

Παρουσίαση, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6835043

Γιορτές χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν γίνεται

Χάρη στο παραπάνω spoiler, γνωρίζεις πολύ καλά πού θα μπορούσε να είναι η επόμενή μας στάση… Ναι, καλά κατάλαβες είναι στο κατάστημα Τερκενλής. Πρόκειται άλλωστε για ένα brand, που συντροφεύει τους πιστούς πελάτες του εδώ και 73 χρόνια, χαρίζοντάς μας καθημερινά λαχταριστές δημιουργίες, από ένα νόστιμο καρβέλι ψωμί μέχρι μοναδικά γλυκά της nouvelle patisserie.

Τερκενλής, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6832370

Αυτές τις ημέρες, δεν μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τις πιο ιδιαίτερες αλλά και παραδοσιακές γεύσεις του μαγαζιού, ανάμεσα στις οποίες ήταν τα μελομακάρονα με ρόδι και οι κουραμπιέδες με μπισκότο oreo, με λευκή σοκολάτα και με σοκολάτα γάλακτος. Σίγουρα δεν θα υπάρχει κανένας δυσαρεστημένος, αφού το κατάστημα Τερκενλής είναι «εγγύηση», λαμβάνοντας υπόψιν κάθε διαφορετικό γούστο και προτίμηση.

Τερκενλής, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6832370

Φυσικά δεν γινόταν να μην πάρουμε και μερικούς για τον δρόμο, αφού οι μυρωδιές μας «έσπασαν» τη μύτη για ακόμα μία φορά.

Μία γαστρονομική εμπειρία με άρωμα… Ιταλίας

Μπορεί βέβαια τα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά να είναι η μεγάλη μας αδυναμία, αυτές τις γιορτινές ημέρες, ωστόσο η γείτονα χώρα μας και η αγαπημένη κουζίνα της, δεν θα μπορούσε να μην έχει μία θέση στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μας.

Il barretto, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6835212

Κάπως έτσι, κατευθυνθήκαμε προς το Il barretto, ένα παλαιού στυλ ιταλικό καφέ, όπου δοκιμάσαμε ένα λαχταριστό Panettone, με κρέμα μασκαρπόνε και μαρμελάδα βατόμουρο, το οποίο δεν γινόταν να μην πάρουμε για το γιορτινό μας τραπέζι. Πώς αλλιώς άλλωστε, θα έχουν και οι καλεσμένοι μας την ευκαιρία να γευτούν το απόλυτα εορταστικό ιταλικό γλυκό.

Il barretto, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6835212

Βάζουμε την ποιότητα στο τραπέζι μας

Από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν γίνεται να λείπουν τα εκλεκτά προϊόντα που θα πλαισιώνουν τα main dishes μας.

Τυροκομείο Κωσταρέλου, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6890222

Η λέξη «κλειδί» που μας οδήγησε στο επόμενο κατάστημα ήταν το «εκλεκτά». Έτσι λοιπόν, κάναμε λίγα μέτρα πιο πίσω και μπήκαμε με χαρά στο αγαπημένο μας delicatessen, Τυροκομείο Κωσταρέλου. Πίστεψέ μας, δεν υπάρχει πιο πλούσιο γεύμα από εκείνο που περιλαμβάνει προϊόντα πρώτης ποιότητας.

Στο δικό μας μενού, εκείνα τα προϊόντα που έκαναν καλύτερο match με τα δικά μας πιάτα ήταν το κεφαλοτύρι, ένα από τα πιο «διάσημα» ή εμβληματικά τυριά του τυροκομείου Κωσταρέλος. Σκληρό τυρί με κιτρινωπό χρώμα και πικάντικη γεύση. Άρωμα από νότες ξηρών καρπών και γρασιδιού, που δημιουργούν γευστικές συγκινήσεις. Συνεχίσαμε με φέτα 12μηνης ωρίμανσης: Η 12μηνη παλαιωμένης φέτα του Τυροκομείου Κωσταρέλος, ακολουθεί την παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή. Από το πλατό μας, δεν θα μπορούσε να λείπει γραβιέρα με καπνιστή πάπρικα, φτιαγμένη αποκλειστικά από αιγοπρόβειο αυθεντικό γάλα. Η σπιρτάδα της καπνιστής πάπρικας, την κάνει τόσο πικάντικη, όσο για να προκαλεί μοναδικές γευστικές συγκινήσεις, καθώς και κρασοτύρι. Πρόκειται για αρωματικό και ιδιαίτερο αιγοπρόβειο τυράκι, που ωριμάζει σε οινολάσπη από αρώματα. Ολοκληρώνοντας τις αγορές μας, θελήσαμε να δοκιμάσουμε και μία γεύση ιδιαίτερη, όπως είναι το μαεστύρι με θρούμπι. Αιγοπρόβειο τυρί με πλούσια γεύση και κυρίαρχα αρώματα από βότανα. Προκαλεί μικρές εκρήξεις γεύσης χάρη στη πλούσια και έντονη παρουσία του γάλακτος, τη μεστή και πικάντικη γεύση του.

Τυροκομείο Κωσταρέλου, στο Ισόγειο του Golden Hall, Τηλ. 210 6890222

Η ομορφιά της φύσης στο τραπέζι μας

Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, η επιμέλεια του στολισμού του γιορτινού τραπεζιού μας, ήταν το μόνο που μας έλειπε. Έτσι, επισκεφτήκαμε το κατάστημα Petal Perfect, ούτως ώστε να δώσουμε στο σπίτι μας, την πράσινη «πινελιά» που του έλειπε. Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αντισταθεί σε μία εντυπωσιακή και άκρως μυρωδάτη σύνθεση.

Η απόλυτη σύνθεση για κάθε πρωτοχρονιάτικο γεύμα ή δείπνο με φρέσκο έλατο, γκι, φυσικούς καρπούς (καστανό, καρύδι, ρόδι) και κεριά, «έδεσε» αρμονικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του υπόλοιπου σπιτιού.

Petal Perfect, στο Ισόγειο του Golden Hall

Μπορεί τα προηγούμενα δύο χρόνια να στερηθήκαμε σε μεγάλο βαθμό τα εορταστικά τραπέζια με φίλους και συγγενείς, ωστόσο φέτος είναι η ευκαιρία μας για να αναπληρώσουμε το κενό που δημιουργήθηκε. Τα βήματα που οφείλουμε να ακολουθήσουμε είναι λίγα και καλά: Ενημερώνουμε όλους όσοι θα παρευρεθούν στο christmas dinner μας, φτιάχνουμε το πιο γιορτινό μενού της χρονιάς, αγοράζουμε όλα όσα θα απογειώσουν το γιορτινό τραπέζι και τη βραδιά μας από το Golden Hall και είμαστε έτοιμοι για να καλωσορίσουμε το 2022!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης