September goals: Γιατί αξίζει να βάλεις στόχο τις παράλληλες σπουδές!

Σεπτέμβριος. Ο μήνας των αλλαγών και της ανανέωσης. Κάθε χρόνο αυτή την εποχή κάνεις τον απολογισμό σου και, παράλληλα, προσπαθείς να ετοιμάσεις ένα πλάνο για τους μήνες που έρχονται. Τις διακοπές σου τις έκανες και τις «μπαταρίες» σου τις γέμισες. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να συγκεντρωθείς και να θέσεις τους νέους σου στόχους.

Καριέρα και σπουδές βρίσκονται σίγουρα στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητές σου∙ ειδικά τώρα που τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν δυσκολέψει εξαιτίας της κρίσης, ξέρεις ότι πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να πετύχεις.

Σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι καινούριο αυτή τη σεζόν. Για πολλούς νέους και νέες πάντως, αυτό το «κάτι» είναι σήμερα οι παράλληλες σπουδές. Αν δεν το είχες σκεφτεί, αξίζει να το ψάξεις, διότι αποτελεί μια τάση που το τελευταίο διάστημα «κερδίζει» όλο και περισσότερους φοιτητές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στη χώρα μας, μάλιστα, θα βρεις πολύ καλές κι αξιόπιστες επιλογές, όπως το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών που προσφέρει το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Γιατί να πεις κι εσύ «ναι» στις παράλληλες σπουδές

Αν αναρωτιέσαι γιατί πολλοί φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων λένε στις μέρες μας «ναι» στις παράλληλες σπουδές, τότε αξίζει να μάθεις ότι η επιλογή αυτή μπορεί να δώσει περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή σου. Το βασικό είναι πως θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα ακόμη πλήρες πτυχίο ή μία υποειδίκευση παράλληλα με τις σπουδές σου. Δεν νομίζεις πως είναι μοναδική ευκαιρία να αποκτήσεις δύο πτυχία μέσα σε τέσσερα χρόνια ή και λιγότερα;

Πτυχίο ή υποειδίκευση;

Η αναζήτηση του κατάλληλου προγράμματος για εσένα πρέπει, βέβαια, να ξεκινήσει από το αν θέλεις να κάνεις major ή minor. Το Deree προσφέρει συνολικά 27 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 43 υποειδικεύσεις – δηλαδή ένα πρόγραμμα 6 έως 7 μαθημάτων που ονομάζεται minor, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών. Σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Τι άλλο θα αποκτήσεις με τις παράλληλες σπουδές; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις!

1. Θα μπορείς να λειτουργείς σε ένα διεθνές περιβάλλον

Είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο από κάποιο ΑΕΙ να γνωρίζει από νωρίς πώς να λειτουργεί σε ένα διεθνές περιβάλλον. Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών θα σου δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις προγράμματα πιστοποιημένα από αμερικανικό και βρετανικό οργανισμό, παράλληλα με τις σπουδές σου στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

2. Θα αποκτήσεις διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία

Την ίδια ώρα, με τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών θα αποκτήσεις και πρόσβαση σε διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες αφού θα μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα Study Abroad ή να κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

3. Θα ωφεληθείς από τον συνδυασμό των δύο ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών συστημάτων

Το προφανές είναι ότι επιλέγοντας το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, θα ωφεληθείς από τον συνδυασμό των δύο ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών συστημάτων. Ουσιαστικά, θα κάνεις πιο εύκολη και ομαλή την ένταξή σου στην αγορά εργασίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Θα σου φέρουμε κι ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα! Ένας φοιτητής Νομικής ή σχολής του Πολυτεχνείου, λοιπόν, μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Θα τελειώσει, δηλαδή, δύο σχολές σε λίγα χρόνια και θα είναι πλήρως εξοπλισμένος για την αγορά εργασίας!

4. Μπορείς να σπουδάσεις με υποτροφία

Επιλέγοντας το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, έχεις τη δυνατότητα να διεκδικήσεις μία υποτροφία από το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης του Deree, το οποίο για το 2017-18 ανέρχεται σε 3,8 εκατομμύρια ευρώ! Μία προσπάθεια αξίζει, αφού 9 στους 10 φοιτητές που κάνουν αίτηση για οικονομική βοήθεια τη λαμβάνουν!

Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να κάνουν ένα minor στο Deree, δηλαδή έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων, με μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Για ψάξ’ το το θέμα!

5. Θα έχεις ελαστικό ωράριο μαθημάτων

Τέλος, αν ανησυχείς για το πώς θα τα βγάλεις πέρα κάνοντας παράλληλες σπουδές, σου έχουμε καλά νέα. Δεν θα γίνεις «χίλια κομμάτια», διότι το Deree προσφέρει ένα ελαστικό ωράριο μαθημάτων για να σε διευκολύνει. Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα μεταφέρεις ακαδημαϊκές μονάδες από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων. Έτσι, θα μειώσεις τη διάρκεια φοίτησής σου για την απόκτηση πτυχίου από το Deree!

September goals!

Δες στο παρακάτω βίντεο τι μας είπαν φοιτητές που έχουν επιλέξει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών και άρχισε να καταστρώνεις τα σχέδιά σου για τη νέα χρονιά. Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για νέα ξεκινήματα! Και να θυμάσαι: Μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, αρκεί να το θελήσεις!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης