5 tips για να είσαι παραγωγική τώρα που δουλεύεις από το σπίτι

Νατάσσα Σχοινά

Είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σου, αλλά αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την εξάπλωση του κορονοϊού, συνίσταται να μένουμε στα σπίτια μας όσο περισσότερο γίνεται για να αποφεύγεται η επαφή με πολλούς ανθρώπους και να γίνει μία προσπάθεια μετριασμού της κατάστασης. Αυτό έμπρακτα σημαίνει ότι και η δουλειά θα γίνεται από το σπίτι, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να συγκεντρωθείς και να παραμείνεις παραγωγική. Ειδικά τις πρώτες μέρες μέχρι να το συνηθίσεις.

Τι μπορείς να κάνεις:

  1. Άρχισε νωρίς, όπως ακριβώς θα έκανες στην περίπτωση που θα πήγαινες στο γραφείο. Κάνε τον καφέ σου ή ό,τι θα είχες κανονικά για πρωινό, κάτσε αναπαυτικά κι άρχισε να βλέπεις το σπίτι σου σαν έναν επαγγελματικό χώρο.
  2. Κάνε το πρόγραμμα που είχες στο γραφείο. Τις σημειώσεις σου, την ατζέντα σου, τις ώρες των διαλειμμάτων. Μην παρεκκλίνεις από την τυπική σου καθημερινότητας επειδή βρίσκεσαι στο δωμάτιό σου.
  3. Όρισε έναν χώρο του σπιτιού ως «γραφείο». Έτσι, όταν θα βρίσκεσαι εκεί, θα το έχεις συνδέσει στο μυαλό σου με τις ώρες εργασίας σου.
  4. Μην έχεις άμεσα διαθέσιμα τα social media. Αν το tab είναι συνεχώς ανοιχτό στο Facebook, το κάνεις πολύ εύκολο στον εαυτό σου να μπει στον πειρασμό να το πατήσει. Και μετά, πέντε λεπτά από δω, πέντε από κει, θα πάει πίσω όλη η μέρα.
  5. Κράτα τα τηλεφωνήματα για το βράδυ. Αν έχεις δίπλα σου το κινητό σου και για τα προσωπικά -εκτός κι αν είναι κάποια ανάγκη- θα αποσπαστεί η προσοχή σου από αυτό που κάνεις.
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης