Αυτά είναι τα βήματα για μια καλύτερη ζωή

Αυτά είναι τα βήματα για μια καλύτερη ζωή

Αν κάτι μάθαμε από όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, είναι το πόσο μη διαπραγματεύσιμη είναι η υγεία μας, τόσο η σωματική, όσο και η πνευματική.

Όλες μας έχουμε αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία μας σε ό,τι αφορά στην υγεία, καθώς και τη προσέγγιση μας γύρω από αυτή. Πλέον, λοιπόν, δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο και έχουμε γίνει πιο προσεκτικές, με οτιδήποτε σχετίζεται με την ευεξία μας.

Θα μπορούσε συνεπώς να είναι αυτή η κατάσταση η αφορμή για μια καλύτερη ζωή; Ακούγεται περίεργο, αλλά η νέα πραγματικότητα μπορεί πράγματι να μας «αφυπνίσει» και να μας κάνει να αναλογιστούμε το πώς μέσα από μικρά, καθημερινά βήματα, μπορούμε να απολαμβάνουμε μία καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Πώς θα τα καταφέρουμε; Το πρώτο βήμα που αξίζει να κάνουμε, είναι να εξαφανίσουμε τις αρνητικές σκέψεις που -δυστυχώς- πολλές φορές μας κατακλύζουν. Σκέψεις που μπορεί, για παράδειγμα, να σχετίζονται με την εργασία, τους στόχους μας ή ακόμη και με τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται γύρω μας.

Πολλά τα «αν», πολύ στρες, πολλή δυσφορία. Το μυαλό μας «παίζει» συχνά περίεργα παιχνίδια και ειδικά όλο αυτό το διάστημα που μείναμε αρκετό καιρό στο σπίτι, διαπιστώσαμε πόσο εύκολα οι σκέψεις μας, μπορούν να έχουν έναν σημαντικό αντίκτυπο στον ψυχισμό μας. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε όμως καθημερινά «τοξικότητα» και φυσικά, ούτε να τη δεχόμαστε. Πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας από «τοξικά» συναισθήματα και σκέψεις και να αρχίσουμε να υιοθετούμε ένα πιο αγνό και natural lifestyle, αλλά και mindset.

Πώς θα δημιουργήσεις μία πιο ωφέλιμη και αγνή καθημερινότητα

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε για εμάς μία πιο ωφέλιμη καθημερινότητα; Ποια είναι τα βήματα που θα μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε στο εξής μία καλύτερη ζωή; Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα δικά μου wellness tips για μία πιο αγνή καθημερινότητα.

Βήμα πρώτο: Λέμε «όχι» στις αρνητικές σκέψεις

Απομακρύνουμε κάθε αρνητική σκέψη, παίρνουμε μία βαθιά εισπνοή και αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ανωτερότητα και αισιοδοξία. Ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βήμα δεύτερο: Υιοθετούμε wellness συνήθειες

Δεύτερο και πολύ σημαντικό βήμα. Αλλάζουμε το wellbeing μας προς το καλύτερο. Υιοθετούμε συνήθειες ευεξίας που μπορεί να μην γνωρίζαμε πριν ή να μην είχαμε τη διάθεση να δώσουμε στον εαυτό μας αυτό που του αξίζει -και πίστεψέ με, του αξίζει το καλύτερο, διότι είμαστε μοναδικές.

Βήμα τρίτο: Πίνουμε αρκετό νερό και φροντίζουμε να είναι το πιο αγνό

Πίνουμε αρκετό νερό! Έχεις ακούσει και έχεις διαβάσει πολλές φορές αυτή τη συμβουλή όμως, όσο κλασική και αν σου φαίνεται, είναι απίστευτα σημαντική για την υγεία και την ευεξία σου. Πώς θα καταφέρεις να πίνεις περισσότερο νερό σε καθημερινή βάση; Ξεκίνα προσθέτοντας ένα επιπλέον μπουκαλάκι νερό στην καθημερινότητά σου και φρόντισε να διατηρήσεις την καθημερινή κατανάλωση νερού σε αυτό το επίπεδο, για μία εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε ένα ακόμη μπουκαλάκι νερό. Έτσι, χωρίς να το αντιληφθείς, θα έχεις αυξήσει σημαντικά την ποσότητα νερού που πίνεις και θα λαμβάνεις κάθε μέρα τα ευεργετικά οφέλη του νερού, τόσο σε ό,τι αφορά στην επιδερμίδα σου, όσο και στο σώμα σου γενικότερα.

Αυτό όμως που θα ήθελα να αρχίσεις να προσέχεις στο εξής περισσότερο, είναι το τι νερό πίνεις! Βλέπεις, δεν είναι όλα τα νερά ίδια. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προσπάθειάς σου για μία καλύτερη ζωή, καλό είναι να κάνεις μέρος της διατροφής σου το πιο αγνό νερό της φύσης, δηλαδή ένα νερό που είναι απαλλαγμένο από επιβλαβή νιτρικά -όπως είναι γνωστό, η κατανάλωσή νιτρικών σε μεγάλες ποσότητες συνδέεται με μία σειρά από προβλήματα υγείας, ενώ είναι ακόμη πιο βλαβερά για τις έγκυες, τα βρέφη και τα παιδιά- και την ίδια ώρα, είναι πλούσιο σε πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό στοιχεία, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.

Για εμένα, το πιο αγνό και τέλειο νερό της φύσης είναι το AQUA Carpatica και δη, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica! Γιατί να το προτιμήσεις και εσύ; Διότι θεωρείται « ένα θαύμα της παρθένας φύσης», μιας και προέρχεται από τα Καρπάθια Όρη και συγκεκριμένα, από ένα από τα τελευταία άγρια δάση της Ευρώπης. Να αναφέρω απλώς ότι τόσο το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, όσο και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο, έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία, εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές -εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα- ενώ το φυσικώς ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη νιτρικών και το φυσικό μεταλλικό νερό, σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mgr/L). Και το τελευταίο αυτό στοιχείο, καθιστά και τα δύο αυτά νερά απόλυτα ασφαλή για όλους μας. Πραγματικά είναι τα αγνότερα νερά της φύσης και θεωρώ πως καλό θα ήταν να τα εντάξεις και εσύ στην καθημερινότητά σου, για μια καλύτερη ζωή.

Βήμα τέταρτο: Φροντίζουμε τη διατροφή μας

Ποιο είναι κατά την άποψή μου το τέταρτο βήμα για μία καλύτερη ζωή; Το να αρχίσουμε να ακολουθούμε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση κρεατικών, τόσο για λόγους υγείας, όσο και περιβαλλοντικούς. Υπάρχουν τόσες συνταγές για smoothies ή power bowls με ρύζι, όσπρια, λαχανικά και ωραία dressings που είναι πραγματικά χορταστικά και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη σιλουέτα που θέλεις.

Τέλος, όποιες και αν είναι οι wellness συνήθειες που θα κάνεις μέρος της νέας σου καθημερινότητας, να θυμάσαι πως η άσκηση αποτελεί βασικό κομμάτι ενός υγιεινού lifestyle. Επίλεξε, λοιπόν, το είδος γυμναστικής που σου αρέσει και δεν σε ζορίζει ιδιαίτερα και φρόντισε να το κάνεις μέρος της ζωής σου, για να νιώθεις στο εξής καλύτερα, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Δοκίμασε ενδεχομένως κάτι διαφορετικό, κάτι που μπορεί να σε συναρπάσει. Στη δική μου περίπτωση, φυσικά, γνωρίζεις πως το pilates είναι η αδυναμία μου. Και φροντίζω πάντα να το απολαμβάνω καθημερινά, έχοντας δίπλα μου τον πιο αγνό μου «σύμμαχο» σε αυτή την προσπάθεια, το AQUA Carpatica!

Αυτές είναι, λοιπόν, οι συμβουλές μου για μία καλύτερη ζωή, τα μικρά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν την καθεμιά μας να απολαμβάνει μία πιο ωφέλιμη και περισσότερο αγνή καθημερινότητα!

Δείτε το video εδώ: